غلبه بر اهمال کاری در 10 گام + آزمون آنلاین

درمان اهمال کاری

0

اهمال کاری چیست و چرا می‌گوییم کسی اهمال کار است؟ بنظر شما محیط اطراف‌تان می‌تواند به این اهمال کاری دامن بزند یا موجب کم شدن آن شود؟ شاید اکنون که در حال وب گردی و خواندن این مقاله هستید، قرار بود برای امتحان فردا خود را آماده کنید یا در مورد جلسه کاری مهمی که داشتید خودتان را آماده کنید اما به جای آن تمام کارهایتان را یک گوشه رها کرده و نشسته اید و این مقاله را می‌خوانید. در اصل خواندن این مقاله را به عنوان بهانه‌ای برای تعلل در کارهایتان و پشت گوش انداختن وظایفتان انتخاب کرده اید. اگر شما هم گرفتار اهمال کاری هستید و دائما به دنبال بهانه ای می‌گردید تا کار امروزتان را به فردا موکول کنید و از انجام وظایفی که دیر یا زود باید انجام‌شان بدهید شانه خالی کنید، خواندن این مقاله از سری مقالات آموزشی سایت راز موفقیت از نان شب برایتان واجب‌تر است. قبل از اینکه بفهمیم اصلاً چرا اهمال کاری می‌کنیم و نحوه غلبه بر اهمال کاری چگونه است؟ باید بدانیم که اهمال کاری چیست؟

تعریف اهمال کاریبیماری اهمال کاری چیست؟

اهمال کاری (به انگلیسی: Procrastination) که به آن فردا فکنی یا به اصطلاح تعلل نیز می‌گویند، به معنای خودداری از انجام دادن وظیفه‌ای است که به شما محول شده است و لازم است که آن را  تا مؤعد مشخصی انجام دهید؛ و در تعریف عامیانه یعنی شما بدون داشتن دلیل موجهی کاری که قرار بوده انجام دهید را به تعویق می اندازید.
اجازه دهید برایتان یک مثال بزنم. مثلاً فردا امتحان دارید و شما مؤظف هستید خود را برای امتحان فردا آماده کنید. با خود می‌گویید بگذار یک ساعت بخوابم بعد شروع می‌کنم به درس خواندن. از خواب که بیدار می‌شوید می‌گویید حالا یک چیزی بخورم بعد شروع می‌کنم. غذایتان که تمام می‌شود می‌گویید تلفنم را چک کنم بعداً و زمانی به خودتان می آیید که دیر وقت است و شما هنوز شروع نکردین به درس خواندن.

اهمال کاری می‌تواند به صورت خودآگاه و یا ناخودآگاه اتفاق بی افتد. اینکه فردی کارهایش را به تعویق بی اندازد یک تجربه‌ی رایج است که می‌تواند شامل امور جزئی و یا کلی و مهم زندگی فرد شود. از آنجایی که اهمال کاری تأثیر مستقیم بر روی پایین آمدن بهره بری فرد دارد در نتیجه گرفتاری به این بیماری، بیماری های دیگری نظیر، افسردگی، کاهش عزت نفس، طرحواره نقص و شرم، احساس گناه و … را نیز به همراه دارد.

به شما توصیه می کنیم که فیلم آموزشی مهم و تأثیرگذار استاد جولایی را ملاحظه کنید که چهار کاری که موجب دور شدن شما از ثروت و موفقیت می کند را معرفی می نماید؛ برای دیدن این فیلم آموزشی و توضیحات بیشتر دکمه زیر را کلیک کنید:

۴ کار که انجام ندادن آن شما را از ثروت دور می کند


درمان اهمال کاری در حالت آلفا

شما به قدرت ذهن‌تان برای تغییر زندگیتان باور دارید؟ اگر باور دارید این مطلب را تا انتها بخوانید چون کمک‌تان می‌کند در کمترین زمان ممکن اهمال کاری را کنار بگذارید. اما اگر باور ندارید باید به شما بگویم که این هیچ چیز را عوض نمی‌کند چرا که یک قانون پایه و ثابت جهان هستی است. مثلاً اگر شما به قادرت جاذبه اعتقاد نداشته باشید چه میشود دیگر جاذبه کار نمی‌کند؟ یا اگر به مرگ اعتقاد نداشته باشید هیچ وقت به سراغتان نمی‌آید.

قانونی که برای درمان اهمال کاری در نظر گرفتیم آشتی با کودک درون در حالت آلفا است. بگذارید تکنیک را برایتان شفاف سازی کنم. نوع خاصی از مدیتیشن که تلفیق تکنیک های هندو و مدیتیشن مدرن است باعث می‌شود، فرکانس ذهنی شما از حد نرمال خود پایین تر آمده و بین 7 تا 14 هرتز قرار می‌گیرد. در این حالت نیم کره راست مغز و تجسم خلاق فعال شده و فرد می‌تواند عادت های رفتاری غلط خود را با تکرار عباراتی اصلاح کند.

دورۀ بی‌نظیر آلفاپول
پولسازی

شرکت در دورۀ آلفاپول

اما ما اکنون تنها به اصلاح عادت رفتاری اهمال کاری می‌پردازیم. در حالت آلفا باید کودک درون خود را تجسم کرده و از او بابت اهمال کاری هایی که تا کنون انجام دادین و باعث از دست رفتن موقعیت هایی شده است که می‌توانست سطح کیفی زندگی او را ارتقا بدهد عذر خواهی می‌کنید و به او قول می‌دهید که از این به بعد تمام حواستان را جمع می‌کنید تا وارد تله اهمال کاری نشده و زندگی کودک درونتان را خراب نکنید. بعد از آشتی با کودک درون میزان اهمال کاری تا حد بسیار زیادی در شما کاهش میابد.

اما چطور وارد حالت آلفا شویم؟ در ادامه دوره ای را به صورت رایگان در اختیارتان قرار می‌دهیم که در 5 جلسه ی کاربردی به آموزش مدیتیشنی پرداخته است که موجب می‌شود ذهنتان وارد حالت آلفا شود. برای شرکت در این دوره کافیست فرم زیر را پرکنید.

مقایسه اهمال کاری و تنبلی

اهمال کاری

اجازه دهید این بخش را با یک سوال جنجالی شروع کنم، بنظر شما تفاوت اهمال کاری و تنبلی در چیست؟ اصلاً اهمال کاران همان آدم های تنبل هستند؟ اگر چنین است چه لزومی داشت که برای توصیف این ویژگی دو نام در نظر بگیرند؟ درست است که افراد تنبل و افراد اهمال کار در بسیاری از موارد رفتارهایی شبیه به یکدیگر دارند اما این دو ویژگی یکسان و هم معنی نیست. شاید پیش خودتان فکر کنید چه اهمیتی دارد که این دونام به یک معنا باشند یا نه؟ اما راستش را بخواهید اگر این دو ویژگی را یکسان در نظر بگیریم، ممکن است این ذهنیت برای افراد پر مشغله به وجود بیاید که آنها ذاتاً تنبل هستند و از این رو هیچ اقدامی برای اصلاح خود انجام ندهند.

در مقایسه ی دو ویژگی اهمال کاری و تنبلی باید عنوان کنیم که، تنبل به کسی گفته می شود که مایل به کار کردن نباشد و به اصطلاح تن پرور باشد؛ این درحالی است که فرد اهمال کار در انجام اولویت ها ناتوان است. یعنی می‌داند که کارهایی برای انجام دادن دارد و ذاتاً هم تمایل دارد که کارهایش را انجام دهد. اما نمی‌تواند اولویت بندی کند که کدام کار را در کدام زمان باید انجام دهد و مدام کار امروزش را به زمان دیگری موکول می‌کند.

پرسشنامه اهمال کاری

آزمونی که در ادامه مطرح می‌کنیم را می‌توان به جرأت بهترین پرسشنامه اهمال کاری دانست که با پاسخ دادن به سؤالات زیر می‌توانید به سادگی تشخیص دهید که آیا یک فرد اهمال کار هستید یا خیر. بعد از شرکت در آزمون و پاسخ دادن به سؤالات نتیجه ی آزمون + راهکار پیشنهادی ما در همین صفحه نمایش داده میشود.

1- تا به حال چند بار پیش آمده که به خاطر دیر انجام شدن کارها از لحاظ مالی ضرر کردم.

2- به ندرت پیش می‌ آید که کاری را به موقع انجام دهم.

3- همیشه وقت کم می‌ آورم.

4- این‌ جملات برای من تکه کلام شده‌ اند: از شنبه شروع می‌ کنم، فردا انجامش می‌ دهم، سر فرصت درباره‌اش تصمیم می‌ گیرم.

5- همیشه دارم کارهایی را انجام می‌دهم که باید چند روز پیش تمام می‌شدند.

6- برای اجرا کردن تصمیم‌ هایم همیشه تعلل می‌کنم.

7- تصمیم‌گیری برایم سخت است.

8- یک لیست از کارهای انجام نشده دارم ولی انگار این لیست روز به روز بیشتر می‌شود.

9- کلی کار نیمه‌تمام دارم.

10- زمان زیادی را در رسانه‌های اجتماعی تلف می‌کنم.

11- کاری را شروع کردن، برایم سخت است.

12- همیشه کارهایم را با تأخیر انجام می‌دهم.

آزمون اهمال کاری(رایگان)
امتیاز زیر 24

دوست عزیز شما شدیدا گرفتار بیماری اهمال کاری هستید. و درصد آن آنقدر بالاست که اگر همین الان برای درمانش کاری نکنید تمام حنبه های زندگیتان را دربر میگیرد. اگر میخواهید خوشبختی در زندگی به شما پشت نکند باید تلاش بیشتر کنید. پیشنهاد میکنم حتما ریشه های اهمال کاری را در وجود خود بیابید و به آن غلبه کنید. در این مسیر دوره مدیریت زمان میتواند بهترین مربی شما باشد.

برای شرکت در مدیریت زمان کلیک کنید.

اما اگر میخواهید ابتدا ریشه اهمال کاری خود را پیدا کرده و بعد برای درمان آن اقدام کنید، فایل های خودهیپنوتیزم زیر نیز میتواند راهگشای شما باشد.

  برای شرکت در مدیریت زمان کلیک کنید. اما اگر میخواهید ابتدا ریشه اهمال کاری خود را پیدا کرده و بعد برای درمان آن اقدام کنید، فایل های خودهیپنوتیزم زیر نیز میتواند راهگشای شما باشد.
امتیاز 24 تا 48

دوست شما تا حدودی اهمال کار هستید.  درست است که هنوز به یک بیماری در وجودتان تبدیل نشده است اما به هر حال اگر کاری نکنید بی شک تمام زندگیتان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. پیشنهاد میکنم حتما ریشه های اهمال کاری را در وجود خود بیابید و به آن غلبه کنید. در این مسیر دوره مدیریت زمان میتواند بهترین مربی شما باشد.

برای شرکت در مدیریت زمان کلیک کنید.

اما اگر میخواهید ابتدا ریشه اهمال کاری خود را پیدا کرده و بعد برای درمان آن اقدام کنید، فایل های خودهیپنوتیزم زیر نیز میتواند راهگشای شما باشد.

 
امتیاز 48 تا 72
تبریک میگم شما اصلا فرد اهمال کاری نیستید و اگر هدفتان از خواندن این مقاله کمک به فرد اهمال کاری که میشناسید نیست، اصلا نیازی نیست این مقاله را تا انتها بخوانید.

ویژگی های افراد اهمال کار

در ادامه به بررسی لیستی از ویژگی های مشترک افراد اهمال کار میپردازیم:

بررسی شبکه های اجتماعی

اعتیاد به اینترنت ویژگی مشترک تمام اهمال کاران عالم است. گاهی ساعت ها زمانمان صرف شبکه های اجتماعی می‌شود بدون اینکه حتی محتوای مفید یا کارآمدی را مطالعه کنیم. به خود آمده و میبینیم زمانمان سپری شده و کارهای مهم‌مان را به زمان دیگری موکول کرده و در نهایت هیچ کار مفید دیگری نیز انجام ندادیم. راستش را بخواهید من فقط یک راهکار می‌شناسم که به کمک آن می‌توانید به این اعتیاد غلبه کنید و آن هم اعمال نظم و انضباط در امور کاری است. یعنی برای بررسی شبکه‌های اجتماعی خود زمان دقیق مشخص کنید و اصلا از آن زمان تعددی نکنید.. مثلاً دو بار در روز، هنگام صبح و عصر به مدت سی دقیقه این کار را انجام دهید و خود را موظف کنید که از این زمان تعددی نکنید.

بدقولی

بدقولی

از دیگر ویژگی های اخلاقی افراد اهمال کار این است که حتی برای حاضر شدن برای ملاقات با فردی مهم هم تأخیر دارند. آن‌ها باید نیم ساعت زودتر از همیشه برای قرار حاضر شوند تا با تأخیر به محل قرارشان نرسند.

 آغاز کار برای اهمال‌کاران دشوار است

افرادی که در انجام کارهایشان تعلل می‌کنند همواره با آغاز کارشان مشکل‌ دارند. گاهی اوقات اینکه زمانی را برای آغاز کار انتخاب کنند بسیار دشوارتر از آن است که آن کار را به سر انجام برسانند. چاره کار نیز این است که آن‌ها نباید به نحوه‌ تحویل به‌موقع یا اجرا طبق برنامه فکر کنند و تنها فقط باید کار خود را شروع کنند.

شکایت از پرمشغله بودن

این که شما زمان بگذارید و از اینکه زمان کافی برای انجام کارهای خود ندارید، شکایت کنید خودش زمان‌بر است و البته این امکان را به فرد میدهد تا از زیر بار مسئولیت خود شانه خالی کند و با گله و شکایت خود را بی تقصیر جلوه دهد از طرفی تکرار این جمله‌ها باعث ناامیدی شما خواهد شد. پس به شما پیشنهاد میکنم که همین الان دست از گله و شکایت بردارید و به جای آن بر روی کار خود و به انجام رساندن مسئولیت هایتان تمرکز کنید.

بی استراتژی بودن

از دیگر ویژگی های اخلاقی مشترک افراد اهمال کار این است که هیچ برنامه و استراتژی برای به اتمام رساندن کارهای خود ندارند درنتیجه رویکردهای مختلفی را امتحان میکنند و با آزمون‌ و خطا، متوجه بهترین رویکرد می شوند. ازاین‌رو زمان زیادی را حدر داده و بازدهشان کمتر و کمتر میشود.

به پایان نرساندن کارها

افراد اهمال کار اگر در نهایت کاری را هم شروع کنند، انرژی و انگیزه ی کافی برای به اتمام رساندن کار خود ندارند و درنهایت  تکمیل کار را به تعویق می اندازند.

اهمال‌کاران، اولویت‌بندی نمی‌کنند

یکی دیگر از معایب اخلاقی اهمال کاران این است که هیچ اولویت بندی ذهنی ای برای انجام امور روزانه خود ندارند و نتیجه این کار هم این می شود که گاهی امور کم ارزش و بی اهمیت را انجام میدهند اما زمان را برای انجام وظایف مهم خود از دست میدهند.

بی برنامگی

از دیگر معایب اخلاقی افرادی که در انجام کارهایشان تعلل میکنند بی برنامگی است. در اصل این افراد هیچ برنامه مشخصی برای شروع روز خود ندارند و شب هنگام خواب هیچ پلن و برنامه ای برای روز بعدشان نمیچینند و در نتیجه نمیتوانند در انتهای روز به عملکرد خود نمره دهند و شاید انجام امور مهم از دستشان در برود.

فراموشکاری

وقتی برای چند روز پیاپی کار امروزتان را به فردا موکول کنید، در نهایت احتمال اینکه آن کار را فراموش کنید بسیار زیاد است و این یکی از ویژگی های شخصیتی بارز افراد اهمال کار است.

فراموشی و اهمال کاریدلایل اهمال کاری

تا کنون روانشناسان زیادی به بررسی اهمال کاری پرداخته اند و تا کنون دلایل زیادی نیز برای آن ثبت شده است. اما اینکه شما چرا در انجام کارهای خود تعلل می کنید می تواند با دلایل فرد دیگر، تفاوت داشته باشد و برای درک دقیق ترین دلایل اهمال کاری باید ریشه یابی علت بروز این بیماری در فرد صورت بگیرد. اما در حالت کلی مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • خود کم بینی: یعنی شما خود را کمتر و بی ارزش تر از آن جایگاه واقعی ببینید که باید در آن قرار داشته باشید
  • پرتوقع بودن: یعنی انتظاری که از خودتان دارید بیشتر از توان واقعیتان باشد و در نهایت با دیدن نتیجه ی حاصل شده انگیزه ی خود را برای ادامه مسیر از دست بدهید.
  • ضعف در تصمیم گیری: اینکه شما نتوانید تصمیم بگیرید که چه کاری را در چه زمانی انجام دهید میتواند زمان شما را حدر دهد و انجام یک کار با اهمیت را بخاطر یک کار بی اهمیت به تعویق بی اندازد.
  • ترس از شکست: ریسک پذیر نبودن به معنای ترسیدن از اینکه زمین بخورید، نتیجه ای جز اقدام نکردن را به همراه نخواهد داشت و در نهایت حتی اگر اقدامی هم صورت بگیرد، گاهی آنقدر دیر است که دیگر هیچ فایده ای ندارد.
  • کمالگرایی: بزرگترین ظلمی است که یک فرد میتواند در حق خود مرتکب شود. گاهی صرفا چون میخواهیم بهترین نتیجه را بگیریم و سرانجامی خوب داشته باشیم، اصلا کاری نمیکنیم.
  • ترس از انتقاد
  • عملکرد پایین
  • انعطاف پذیری پایین و زیر بار مسئولیت هم نرفتن
  • ضعف در برنامه ریزی
  • لذت جویی و راحت طلبی
  • و…

انواع اهمال کاری

اهمال کاری به طور کلی شش نوع کختلف دارد که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.

اجتنابی

شامل افرادی میشود که در موقعیت های استرس زا اهمال کار می شوند. یعنی به طور مثال از انجام تکالیف خود و یا قرار گرفتن در موقعیت های استرس زا اجتناب میکنند.

بینظمی

عمده مشکل این افراد مدیریت زمان است یعنی، توان کافی برای برنامه ریزی کردن جهت انجام کارهای ضروری خود را ندارند لذا در انتهای روز حجم زیادی کار انجام نداده شده دارند.

اهمال کار خود ناباور

این افراد خودشان را باور ندارند و همواره از اینکه در کاری شکست بخورند میترسند(اهمال کاری خودناباور ریشه در اعتماد به نفس افراد دارد). لذا این افراد ترجیح میدهند اصلا کاری را شروع نکنند تا آن را انجام داده و در انجام آن شکست بخورند.

شناختی

اهمال کاری شناختی یک ویژگی درونی است که شما را وادار به تعلل میکند. مثلا درست زمانی که میخواهید کاری را انجام دهید، این فکر از ذهنتان میگذرد که کاری ساده است که زمان زیادی از شما نمی گیرد و همین امر منجر میشود تا انجام آن کار را به تعویق بی اندازید. در نهایت کارها روی هم تلنبار شده و دیگر انجام آنها از توانتان خارج میشود.

گرایشی

افرادی که مبتلا به اهمال کاری گرایشی هستند، عموما درک عمیقی از کاری که می‌خواهند انجام دهند ندارند! و همین اطلاعات ناکافی و ناکامل باعث میشود که، کار آنطور که باید انجام نشود و اجرای پروژه به تعویق بی افتد

جسمانی

اهمال کاری جسمانی عموما مربوط به شرایط فیزیکی شما می‌شود. معمولاً اگر بدن برای مدتی تنبلی کرده باشد، آن وقت است که تمایل به اهمال کاری و به تعویق انداختن کارها دارد که آن را اهمال کاری جسمانی میگویند.

عاقبت و سرانجام اهمال کاری

شاید اگر مدتی به اهمال کاری ادامه دهید و از انجام مسئولیت هایتان شانه خالی کنید، برای مدتی از بار مسئولیت هایی که بر دوشتان است رهایی بیابید و فشار کمتری را متحمل شوید و در نتیجه احساس آرامش بیشتری کرده و از زندگیتان لذت ببرید اما تمام اینها گذرا است و در نهایت باید بهای سنگینی پرداخت کنید. دست و پنجه نرم کردن با امراضی نظیر، اضطراب، رنجش، دلسردی و کاهش اعتماد به نفس تنها گوشه ای از مسائلی است که سلامت روانی و سلامت جسمانی شما را به مخاطره می‌اندازد. البته اگر شانس بیاورید و این عوارض تنها شامل حال خودتان شود و اطرافیانتان را نیز به مخاطره نیاندازد. پس اگر به این نتیجه رسیدید که اهمال کار هستید همین الان دست به کار شده و برای بهبود شرایطتتان کاری بکنید.

راهکارهای غلبه بر اهمال کاری

اهمال کاری

اگر تا اینجای کار با ما همراه بوده باشید قطعا خواهید دانست که درمان بیماری اهمال کاری تا چه حد مهم و حیاتی است. از این رو در ادامه به معرفی بهترین راهکارهای غلبه بر اهمال کاری میپردازیم.

گام اول تفکرتان را اصلاح کنید

اگر تا به امروز همراه مجموعه راز موفقیت بوده باشید بی شک بارها از ما شنیده اید که افکار شما تمام دارای شما است و شما به آن چیزی در زندگی تبدیل میشوید که ابندا در ذهنتان به آن تبدیل شده اید. پس اگر از شرایط زندگیتان راضی نیستید و می خواهید آن را تغییر دهید ابتدا باید افکارتان را تغییر دهید.

شما آن چیزی که هست را نمی بینید، بلکه آن چیزی که باور دارید را می بینید!

آنتونی رابینز

برای تغییر باورهایتان، پیشنهاد می‌کنیم تکنیک های زیر را به کار بگیرید:

1- مدام به خودتان یادآور شوید که ذهن‌تان بسیار قدرتمند است.

2- آرزوهای بزرگی در سر داشته باشید.

3- به دنبال کسب موفقیت های بزرگی باشید.

4- از جملات تأکیدی مناسب و مثبت استفاده کنید.

5- تکنیک های مدیریت زمان را بیاموزید.

اجازه دهید با شما صادق باشم. اگر مادام به این فکر کنید که چقدر اهمال کار هستید، ضمیر ناخودآگاهتان نیز باور می کند که شما آدم اهمال کاری هستید و زندگی تان به همین صورت باقی خواهد ماند. به جای اینکه بر روی اهمال کاری خود متمرکز شوید به این فکر کنید که چقدر شما بی نظیرید و در مدیریت کردن و بهره بری از زمان‌تان بسیار موفق هستید و همواره کارهای مهم‌تان را در زمان مناسب به پایان می‌رسانید. همین تلقین به ظاهر ساده ضمیر ناخودآگاهتان را متقاعد میکند که شما انسان اهمال کاری نیستید. گام اول حیاتی ترین گامی است که باید برای اصلاح هر اعادت بدی که دارید از جمله اهمال کاری به کار بگیرید.

گام دوم: از سخت ترین کارها شروع کنید

کتاب قورباغه ات را قورت بده را خوانده اید؟ بنظر من تکنیکی که در این کتاب عنوان شده است بهترین راهکار مدیریت زمان و غلبه بر اهمال کاریست. اگر میخواهید خودتان را از بار فشار روانی کارهای عقب افتاده رها کنید، همیشه سخت ترین کارهایتان  را همان اول روز انجام دهید. اینجوری فشار روانی کمتری را متحمل میشوید و مطمئن هستید که انجام کارهای مهم را به تعویق نی انداخته اید.

گام سوم درمان اهمال کاری : تقویت اعتماد به نفس

گاهی اهمال کاری ریشه در مشکلات و بیماری های روحی ما دارند. به طور مثال عده ای از افراد تنها به دلیل ترس از شکست خوردن است که شروع یک کار را به تعویق می اندازد. لوییز هی میگوید هر شکست مقدمه ی یک پیروزی است. بنظر من هم اگر به این صورت نگاه کنید دیگر ترسی نخواهید داشت. در اصل اگر به این باور برسید که هر شکست موجب با تجربه تر شدن شما میشود دیگر بخاطر ترسهایتان در انجام کارهایتان تعلل نمیکنید و لازمه ای رسیدن به این اصل داشتن اعتماد به نفس بالا است. راه های زیادی برای تقویت اعتماد به نفس وجود دارد اگر در این زمینه کم تجربه هستید پیشنهاد میکنم مقاله تقویت اعتماد به نفس ما را بخوانید و یا در دوره رایگان مینی پرواز استاد محمود جولایی شرکت کنید.

تقویت عزت نفس و اعتماد بنفس با پرواز
دریافت مینی دورۀ رایگان پرواز

گام چهارم: پیروی از قانون 5 ثانیه

به این باور برسید که تنها 5 ثانیه فرصت دارید تا برای انجام کاری اقدام کنید و اگر چنین نکنید مغزتان آن ایده را رد خواهد کرد آن وقت دیگر اهمال کاری نمی‌کنید. این قانون برای اولین بار توسط خانم مل رابینز در کتاب «قانون ۵ ثانیه» عنوان شد. شاید باورش برایتان سخت باشد اما تا کنون هزاران نفر در سراسر جهان توانسته اند با انجام این کار کوچک اهمال کاری را کنار بگذارند.

پیشنهاد میکنم هربار خواستید کاری را انجام دهید، از پنج تا یک بشمارید و بعد سریع دست به کار شوید تا آن کار را انجام دهید!

گام پنجم درمان اهمال کاری : برای خودتان تشویق و پاداش در نظر بگیرید

اگر میخواهید اهمال کاری را کنار بگذارید برای خودتان جایزه در نظر بگیرید بعد از به اتمام رساندن کامل و بدون اهمال کاری هر کاری به خودتان جایزه و پاداش دهید. این روش به شما انگیزه ی ادامه میدهد و همین انگیزه برایتان معجزه میکند. اینکه چه چیزی را به عنوان پاداش در نظر میگیرید کاملا بستگی به خودتان دارد. چیزی باشد که خوشحالتان میکند.

گام ششم: عوامل حواس پرتی را از خود دور کنید.

هرچیزی که حواستان را پرت میکند از جلوی دستتان بردارید. مثلا اگر عادت به چک کردن تلفن همراهتان دارید، زمانی که کار مهمی دارید تلفن خود را در کشوی میز گذاشته تا جلوی دستتان نباشد. البته این یک مثال بود منظورم هرچیزی است که باعث حواس پرتیتان میشود که میتواند شامل  تلویزیون، تلفن و یا هر چیز دیگری باشد. این کار موجب میشود تا در آن لحظه روی کاری که باید انجام دهید تمرکز کنید

گام هفتم درمان اهمال کاری : اولویت بندی داشته باشید

 ما برای انجام همه كارها به اندازه كافی وقت نداریم؛ ولی برای كارهای مهم همیشه وقت داریم!

برایان ترسی

اگر برای روزتان یک برنامه از کارهایی که باید انجام دهید و میزان اهمیتی که هرکدام از آنها دارند داشته باشید در انتهای روز میتوانید مطمئن شوید که تمام کارهای مهمتان را انجام داده اید و اگر کاری از قلم افتاده است انجام آن آنقدر هم حیاتی و مهم نبوده است.یکی از روش های عالی برای اولویت بندی كارها این است که کارهایتان را به چهار دسته تقسیم کنید:

  • كارهای مهم و فوری
  • كارهای مهم و غیر فوری
  • كارهای غیر مهم و فوری
  • كارهای غیر مهم و غیر فوری

اگر کارهایتان را به این چهار دسته تقسیم کنید، میتوانید تشخیص دهید که چه کاری را باید انجام دهید و برای انجام چه کارهایی فعلا زمان دارید.

گام هشتم: تصویر سازی آینده

اگر میخواهید اهمال کاری را کنار بگذارید بهترین کار این است که عواقب آن را تصویر سازی ذهنی کنید. همیشه خود را در زمان  آینده تجسم کنید که کارها را به تعویق انداخته‌اید و با خود میگویید کاش زودتر آن کار را انجام داده بودید تا الان با این وخامت، مجبور به انجام آنها نباشید.

گام نهم درمان اهمال کاری : انگیزه سازی کنید.

قطعا همه ما تجربه ی روزهایی رو داریم که حال و حوصله انجام هیچ کاری را نداریم. بنظر شما انسان های موفق تجربه چنین روزهایی را ندارند؟ چرا آنها هم بی حوصله میشوند. اما فرق آنها با ما در این است که با وجود بی حوصلگی بازهم کارهایشان را انجام میدهند. البته رسیدن به این مهم قطعا یک شبه میسر نیست. بله پروسه ای زمان بر است که تمرین و ممارست بسیاری را میطلبد. راه های زیادی برای رسیدن به این ساختار ذهنی وجود دارد اما من پیشنهاد میدهم به سخنرانی های انگیزشی اساتید مطرح جهان گوش بدهید و کتاب های موفقیت مطالعه کنید تا کم کم ساختار زندگیتان شکل بگیرد.

بهترین درمان اهمال کاری

اگر از اهمال کاری خسته شده اید و معتقدید که روند زندگیتان را با مشکل مواجه کرده است من برای شما یک پیشنهاد فوق العاده دارم! از آن جایی که گروه راز موفقیت تجربه دانشجویان زیادی را داشته است که مشکل اهمال کاری جلوی رسیدن آنها به موفقیت های بزرگ را گرفته بود، تصمیم گرفتیم تا بسته ای کامل و جامع درباره همین موضوع تحت عنوان دوره ی مدیریت زمان تهیه کنیم. با بکار گیری این تکنیک ها میتوانید به راحتی اهمال کاری را کنار گذاشته و زندگیتان را زیر و رو کنید. پیشنهاد میکنم همین الان اولین قدم را برداشته و در دوره ی کاپپیتان زمان به ما بپیوندید.

مدیریت زمان و افزایش بهره وری با متد GDT
شرکت در دورۀ کاپیتان زمان

جمع بندی

فراموش نکنید اهمال کاری یک ویژگی اخلاقی مخرب است که نه تنها سود چندانی برایتان به همراه ندارد بلکه، مشکلات زیاد و غیر قابل جبرانی را برایتان به وجود می آورد.به همین دلیل اگر دچار بیماری اهمال کاری هستید باید هر کاری که از دستتان بر می آید برای درمان این معضل خود به کار ببندید.

منابع تحقیقاتی این مقاله

کتاب روانشناسی اهمال کاری نوشته آلبرت آلیس و ویلیام جنیس

کتاب کار راهنما غلبه بر اهمال کاری نوشته، پامالاس ویه گارتز و کوین ل. گورکی

کتاب درمان اهمال‌كاری  نوشته مونيكا راميرز باسكو

دوره کاپیتان زمان، مدرس محمود جولایی

ویکی پدیا، تعلل و اهمال کاری

Coote, Elizabeth A, PhD (1987). Procrastination in the workplace: A
study of the dispositional and situational determinants of delay
behavior at work.
Dewitte S; Schouwenburg H.C (2002). Procrastination, and incentives: the
struggle between the present and the future in procrastinators and the
punctual, British Journal of Social Psychology, Volume 43, Number 2,

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها