اعتماد به نفس و ارائه تکنیک های طلایی برای تقویت آن

افزایش اعتماد به نفس

26

اعتماد به نفس شما تا چه میزان است؟ البته اجازه دهید سؤالم را به گونه‌ی دیگری مطرح کنم، اگر در محل کارتان عملکرد خوبی داشته باشید، تقاضای ارتقای شغلی و افزایش حقوق می‌کنید؟ اگر سال‌هاست که نوازنده هستید، در جمعی از شما بخواهند که قطعه ای کوتاه برایشان بنوازید با اینکه قلباً دوست دارید این کار را بکنید آیا خجولی مانع شما می‌شود؟ در رابطه‌ی عاطفی ای گیر افتاده اید اما از ترس تنهایی از آن رابطه بیرون نمی آید؟ اگر بخواهید در جمع صحبت کنید دست و پایتان را گم می‌کنید؟

اگر به اکثر این سؤالات پاسخ مثبت داده اید، بی‌شک اعتماد به نفس شما پایین است و باید برای خود قبل از اینکه خیلی دیر شود کاری بکنید.

اعتماد به نفس بالا از اصلی‌ترین نیازهای هر انسان در زندگی و لازمه ی احساس خوشبختی، شادی و آرامش در زندگی است. از این رو ارائه راهکارهایی که منجر به تقویت اعتماد به نفستان می‌شود می‌تواند زندگی‌تان را نجات دهد.
معضل اعتماد به نفس پایین عارضه ای است که خانم‌ها را بیشتر از آقایان به خود درگیر کرده است لذا تقویت اعتماد به نفس در زنان به یک چالش و وظیفه جهانی تبدیل شده است. این مقاله به شما کمک می‌کند تا درک بهتری از اعتماد به نفس داشته باشید و بتوانید سطح اعتماد به نفس خود را ارتقاء ببخشید.

اعتماد به نفس پایینآزمون آنلاین خودکار آمدی و میزان اعتماد به نفس

قبل از هر چیز برای اینکه متوجه شوید اعتماد به نفس شما چه میزانی است؛ در تست رایگان سنجش اعتماد به نفس زیر شرکت کنید فقط کافیست که فرم زیر را پر نمائید:

آیا اعتماد به نفس همان عزت نفس است؟

اگر این دو کلمه مترادف هم هستند چه لزومی داشت که دو اصطلاح متفاوت به وجود بیاید؟

تا کنون شنیده‌اید که اگر اعتماد به نفس پایینی داشته باشید به احتمال زیاد بسیاری از موقعیت های پیشرفت در مراحل مختلف زنداگی‌تان را از دست می دهید؟ چرا بسیاری از افراد در دوره های تقویت اعتماد به نفس شرکت می کنند؟ داشتن اعتماد به نفس بالا چه کمکی به شما می کند؟

تا حالا شده فقط به این علت که اعتماد به نفس حرکت کردن را نداشتی یا یک جورایی خجالت می‌کشیدی و ترسیدی که به اندازه ی کافی خوب نباشی ( طرحواره نقص و شرم ) فرصت تجربه ی یک رابطه عالی، یک شغلی که عاشقشی و هزار یک مزیت دیگه رو از دست بدهی؟

می‌دونستی ضعف اعتماد به نفس، در دراز مدت می تونه به عزت نفس شما هم آسیب بزند؟ می‌دونستی برای استفاده از قانون جذب باید اعتماد به نفس بالایی داشته باشی؟ در این مقاله از سایت راز موفقیت راهکارهای تضمینی بهت ارائه می‌دهیم که بتونی به کمک آن اعتماد بنفست رو ارتقا دهی.

آنچه اگر این مقاله ارزشمند را تا انتها مطالعه کنید بدست می آورید:

اعتماد به نفس چیست؟ ( تعریف اعتماد به نفس )

اعتماد به نفس به موضوع عملکرد و باورتان از میزان کارایی و کیفیت عملکرد شما اشاره می کند. (به انگلیسی self-confidence) است. واژه «self» به خویشتن خود شما اشاره می کند. «confidence» به میزان اطمینان و اعتماد به خود تاکید می کند. چقدر به خودتان اطمینان دارید که از عهده کارها بر می آیید؟ شما به همان میزان اعتماد به نفس دارید.«زمانی که بدن‌تان حالت خمیده پیدا می‌کند، مغز تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد و در نتیجهٔ این مسئله، هورمون کورتیزول (هورمونی است که در واکنش بدن به استرس ترشح می‌شود) ترشح می‌شود.
قوز کردن ریشه در عادت انسان‌های اولیه دارد: آن‌ها برای مخفی ماندن از دید جانوران درنده به‌قدری خم می‌شدند که شکلی توپ‌مانند پیدا می‌کردند و این کار، استرس زیادی در پی داشته است. از سوی دیگر، اگر کاملا صاف بایستید و کمی شانه‌ها را به عقب بدهید، اعتماد به نفس و قدرت بیشتری پیدا خواهید کرد. این ساده‌ترین راهکاری است که برای افزایش عزت نفس کسانی که به من مراجعه می‌کنند، بهشان پیشنهاد می‌کنم».

تعریف اعتماد به نفسانواع اعتماد به نفس

فراموش نکنید که اعتماد به نفس انواع و تعاریف گوناگونی دارد، که به یک تعریف آن اعتماد به نفس  و تعاریف دیگر آن خودکارآمدی، اعتماد به نفس کاذب و … است. در ادامه به بررسی انواع اعتماد به نفس می پردازیم.

self confidence یا اعتماد به نفس (که در این مقاله در مورد آن صحبت می‌کنیم)
Self Esteem یا عزت نفس (احساس خود ارزشمندی که در مقاله عزت نفس کاملا شرح داده ایم)

Self Efficacy یا خودکارآمدی ( احساس توانمندی در حوزه ای خاص. خودکارآمدی و اعتماد به نفس بسیار شبیه هم هستند و عموماً باهم اشتباه گرفته میشوند)

اعتماد به نفس کاذب (احساس توانمندی در حوزه ای خاص در عین اینکه فرد در آن زمینه توانایی خاصی ندارد و ریشه در عزت نفس پایین افراد دارد)

چند تعریف از اعتماد به نفس از نگاه روانشناسان

همراهان سایت راز موفقیت، امیدوارن تفاوت اعتماد  و عزت نفس یا حرمت نفس را بخوبی درک کرده باشید. اگر لازم می دانید مقاله «عزت نفس چیست» و یا «مقالات اعتماد به نفس» را کلیک کرده و با دقت مطالعه بفرمایید. اما ببینیم بزرگان اندیشه چه تعریفی از اعتماد به نفس ارائه کرده اند:

« حرمت نفس » چگونگی نگرش و قضاوت شما درباره خودتان است. این عبارت ارزش‌ها، اعتقادات و بازخوردهای شما را توصیف می کند. «سیندی پیج، اندروپیچ»
« اعتماد به نفس » باور به توانایی و قابلیت انسانی خویش است، اینکه با هر آنچه در زندگی پیش آید روبرو می شوید، از عهده آنها برمی آیید و آنچه را که ضروری است انجام می دهید. «باربارا دی آنجلیس»
« حرمت نفس » ایمان به خود به رغم ترس هایتان است. «باربارا دی آنجلیس»
« اعتماد به نفس » به معنای خودشناسی، احترام به خود و ارزش قایل بودن برای خود می باشد. «جین یودر – ویلیام پراکتور»
« حرمت نفس » عبارت است از احساس ارزشمند بودن. این حس از مجموع افکار، احساسات و عواطف فرد در طول زندگی ناشی میشود. «پروین علیپور»

اگر تاکنون و با خواندن توضیحات قبلی هنوز متوجه مفهوم اعتماد به نفس نشده اید و همچنین امکان دارد که آن را با مفاهیم دیگر اشتباه بگیرید، در ادامه چند تعریف دیگر از اعتماد به نفس برایتان ارائه می‌دهیم.

تعریف اعتمادبنفساعتماد به نفس در لغت

یعنی اعتماد کردن به خودتان. یک تفکر ذهنی است که در آن فرد فکر می‌کند، می‌تواند کاری را به اتمام برساند.

اعتماد به نفس در اصطلاح

اصطلاحاً به افرادی که باور دارند از پس کاری برمی آیند و اعتماد دارند که می‌توانند کاری که مسئولیت آن را پذیرفته اند به نحو احسنت به اتمام برسانند، افرادی با اعتماد به نفس سالم می‌گویند.

تعریف دیگری از اعتماد به نفس:

افراد با اعتماد به نفس بالا دو مهارت را در وجود خود تقویت کرده اند.

1. مهارت کافی در کار را داشته باشیم

2. از مهارت و توانمندی خود دید خوبی داشته باشیم.


معنای اصطلاح اعتماد به نفس

اعتماد به نفس یا اطمینان به نفس (اطمینان به توان خود یا خود باوری) میوه و ثمره درخت عزت نفس و شاید اصلی ترین راز موفقیت است. اعتماد به نفس به این معناست که به‌طور کلی و عمومی من درزمینهٔ انجام کارها می‌دانم و می‌توانم. اصل و موضوع کلی توانایی انجام کارها، وظایف و مسئولیت‌ها در مسیر رسیدن به اهداف است. داشتن اعتمادبه نفس یا افزایش اعتماد به نفس برای رسیدن به موفقیت، ضروری و لازم  می باشد. کسانی که اعتماد به نفس بالایی دارند نسبت به خود احساس بهتری داشته و از قابلیت ها و مهارت هایشان بهتر استفاده می کنند. حتی تحقیقات نشان داده است که، اعتماد به نفس بالا تاثیر بسیاری در استفاده از قانون جذب و جذب موفقیت های افراد دارد.

شایدها، اگرها و کاش ها و به طور کل تردیدهای زیاد در زندگی می توانند نشانه هایی از اعتمادبه نفس پایین در فرد باشند. این افراد خود را حقیر شمارده و احساس می کنند مورد قبول و علاقه هیچ کس نیستند. افراد موفق اعتماد به نفس را یکی از مهم ترین دلایل موفقیت خود می دانند. در این مقاله به چگونگی شکل گیری اعتماد به نفس می پردازیم؛ ملاک هایی برای اندازه گیری اعتماد به نفس به شما ارائه می دهیم و سپس روش هایی به منظور افزایش اعتماد به نفس پیشنهاد می کنیم.

“یک از کلیدهای مهم برای موفقیت، داشتن اعتمادبه نفس است.” «آرتور اَش»

مینی دورۀ رایگان تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس
دریافت رایگان مینی دورۀ پرواز

چرا کتاب تقویت اعتماد به نفس آنقدر کم است؟

با یک سرچ کوچک در اینترنت متوجه می‌شوید که کتاب های مرتبط به حوزه اعتماد به نفس بسیار کم پیدا می‌شوند. در ایران که تقریبا کتاب تخصصی ای در این زمینه وجود ندارد. همین امر این گمانه زنی را به وجود می آورد که،”جامعۀ روانشناسی چندان علاقه ای به اصطلاح اعتماد به نفس ندارند.” اما بنظر شما دلیل این امر چیست؟ راستش اعتماد به نفس حوزه مشخصی ندارد. اجازه دهید برایتان یک مثال بزنم. ممکن است از شما سوال بپرسم آیا اعتماد به نفس بالایی دارید و در پاسخ بگویید بله.

در ادامه از شما بپرسم مثلاً اگر کمی تمرین کنید می‌توانید یک نقاشی زیبا بکشید و یا یک کتاب خوب بنویسید؟

ممکن است شما اعتماد به نفس بالایی داشته باشید اما این اعتماد به نفس در زمینه طراحی یا نویسندگی نباشد. مثلاً نوازنده خیلی خوبی باشید و در این مورد اعتماد به نفس بالایی هم داشته باشید اما در زمینه سخنرانی اعتماد به نفس نداشته باشید. همین امر که نمی‌توان در مورد تمام موضوعات به صورت یکپارچه در مورد اعتماد به نفس حرف زد موجب شده است تا حرف زدن در مورد آن سخت باشد. از این رو آلبرت بندورا اولین نفری بود که عنوان کرد که اعتماد بنفس باید در حوزه های مختلف سنجیده شود.

کتاب عزت نفس روی میز شمام به قلم استاد محمود جولایی

روانشناسی عزت نفس

خرید کتاب عزت نفس روی میز شام

اعتماد به نفس بالا به چه معنا است؟

اعتماد به نفس بالا مفهومی است که عموماً با اعتماد به نفس کاذب اشتباه گرفته می‌شود، چرا که مرز بسیار باریکی میان اعتماد به نفس بالا و اعتماد به نفس کاذب وجود دارد که یک غفلت کوچک می‌تواند شما را از اعتماد به نفس بالا که رفتاری سازنده است به اعتمادبنفس کاذب بکشاند که بسیار مخرب است. پس اگر به اصطلاح شما اعتماد به سقف هستید این اصلاً به این معنا نیست که شما اعتمادبنفس بالایی دارید. اعتماد به نفس بالا یعنی تفکر خوبی نسبت به توانایی هایتان در یک حوزه خاص دارید و این تصور واقعی است.

علائم اعتماد به نفس بالا

این حس باعث خوشحالی و در واقع خشنودی بیشتر نیز می‌شود. به‌طور معمول، هنگامی که اعتماد به نفس بالا، به خاطر موفقیت‌های خویش خوشحال‌تر خواهید بود.همچنین، هنگامی که اعتماد به نفس بالا، انگیزه و انرژی بیشتری برای انجام کارهای لازم و دستیابی به اهداف خود خواهید داشت.این ها مهمترین ویژگی های افراد با اعتماد به نفس بالا محسوب می شود. بنابراین، اعتماد به نفس از این جهت به خودکارآمدی شباهت دارد که بر عملکرد آیندۀ فرد متمرکز است؛ با این وجود، به نظر می‌رسد بر اساس عملکرد قبلی باشد، یعنی به نحوی بر گذشته متمرکز است.بسیاری از روان‌شناسان هنگامی به خودکارآمدی اشاره می‌کنند که بحث اعتقاد فرد در مورد توانایی‌های خویش در رابطه با وظایف یا مجموعه‌ای از وظایف پیش می‌آید، درحالی‌که اعتمادبه نفس بالا یک ویژگی با ثبات‌تر و گسترده‌تر است که به ادراک فرد از توانایی‌های کلی خویش باز می‌گردد.

اعتماد به نفس پایین به چه معنا است؟

حال با توجه به مفهوم اعتماد به نفس اگر کسی گفت که من اعتماد به نفس دارم یعنی “باور و اعتقاد دارم که من در عموم زمینه‌ها در مواجه با موضوعات پیش رو می‌دانم و می‌توانم و یا باوجود آنکه واقعاً نمی‌دانم اما باور دارم که می‌توانم و کسی که اعتماد به نفس منفی دارد در نظام باورهایش به این اعتقاد قدرتمند رسیده که من نمی‌دانم و نمی‌توانم و حتی متأسفانه باوجود اینکه میدانم ولی همچنان نمی‌توانم.

اگر بخواهیم در علائم کمبود اعتماد به نفس در افراد دقیق شویم، در واقع نشانه‌های زیادی را باید در نظر بگیریم. از سری فاکتور های که در بررسی علائم کمبود اعتماد به نفس باید بررسی شوند، می‌توان به، زبان بدن، کلام و رفتار های فرد اشاره کرد. در اصل ما باید بر این موارد روی هر فرد دقیق شویم تا علائم کمبود اعتماد به نفس را در آن فرد، کشف کنیم.

  • ویژگی های رفتاری افراد با اعتماد به نفس پایین
    از سری علائم کمبود اعتماد به نفس که در رفتار افراد هویداست عبارتند از: مطیع، تابع، تسلیم، سلطه پذیر، کناره گیر، سربه زیر، بامحبت، بی پناه، دستپاچه، دودل، بدبین، خودمقصر، مردد، بدبین، هراسان، نامطمئن
  • رفتارهای کلامی افراد با اعتماد به نفس پایین
    آن دسته از علائم کمبود اعتماد به نفس که از کلامات افراد می توان به آنها پی برد عباراتی هستند از جمله: تعجب میکنم، شاید، فکر میکنم، احتمالا، ببخشید، حدس میزنم، نمی‌توانم، از اینکه زحمتتان می دهم متاسفم، نمیدانم چه بر سرم آمد
  • رفتارهای بدنی افراد با اعتماد به نفس پایین
    علائم کمبود اعتماد به نفس که خود را در زبان بدن افراد نشان می دهند: دستها را به هم مالیدن، حرکات ناآرام، پاها را روی هم انداختن، وول خوردن، چشمان پایین افتاده، قامت خمیده و قوزدار، صدای یکنواخت و بی حالت، صحبت کردن ملایم، غرولند کردن، خاموش شدن
  • رفتارهای هیجانی افراد با اعتماد به نفس پایین
    علائم کمبود اعتماد به نفس که از هیجانات فرد مشخص می شوند عبارتند از: ترس، تشویش، اضطراب، افسردگی، احساس گناه، آزار و اذیت کردن، رفتار کنایه آمیز، تنبلی، گیجی

“با اعتماد به نفس، شما قبل از اینکه شروع کرده باشید، برنده شده اید” «مارکوس گاروی»

راز افزایش اعتماد به نفس از زبان کاپیتان جولایی بخش اول

افزایش اعتماد به نفس ( راز اعتماد به نفس )

افزایش اعتماد به نفس و اصولا بهبود کیفیت اعتماد به نفس، موضوع بسیار بسیار مهمی است که در روانشناسی فردی و ارتقا مهارت های مرتبط با موفقیت فردی جایگاه اول را پیدا کرده است. آیا میدانستید افزایش اعتماد به نفس منجر به استفاده بهینه تر شما از قانون جذب می‌شود؟

افزایش اعتماد به نفس یعنی ایجاد ویژگی هایی در شیوه تفکر و عملکرد، به گونه ای که فرد از عهده کارها به خوبی برآید و در شغل و ارتباطات خود نقش موثرتر و کارایی بهتری نسبت به سابق داشته باشد.

یعنی کیفیت کارایی ذهنی و عملی او در مواجه با کارها افزایش پیدا کند. سایت راز موفقیت در جهت تقویت و افزایش اعتماد به نفس افراد مقالات بسیاری ارایه کرده و در این مقاله قصد داریم با 4 گام سریع شما را به اعتماد به نفس سالم برسانیم.

اعتماد به نفس ناشی از عملکرد گذشته شماست . امروز اولین روز از باقی عمر شماست پس عملکرد خود را از همین امروز تغییر دهید و اعتماد به نفس خود را تقویت کنید. چراکه کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس مشکلات فراوانی از جمله انواع تله های شخصیتی و طرحواره ها را برای شما به ارمغان می آورد.
کسی که قبلا بودید را فراموش کنید ، با افزایش اعتماد به نفس شما فرد جدیدی خواهید شد.
باورهای شما، سطح تخیل، میزان ایمان شما به آینده ای درخشان و… همگی به میزان اعتماد به نفس شما بستگی دارد.
با افزایش اعتماد به نفس ، توانایی یادگیری شما نیز بیشتر و بهتر میشود.
افزایش اعتماد به نفس با کاهش هرج و مرج های عاطفی شما همراه خواهد بود.
با افزایش اعتماد به نفس ، گذشته و فکر کردن به آن دیگر شما را ناراحت نمیکند؛ حتی اگر سطح کنونی اعتماد به نفس شما با اتفاقات گذشته و شرایط اخیر گره خورده باشد.
افزایش اعتماد به نفس باعث می‌شود تمایل شما به تغییر در جهت آنچه می‌خواهید باشید بیشتر شود.
با افزایش اعتماد به نفس شما آنگونه که قبلاً بودید شناخته نمی‌شوید، بلکه دیگران شما را همانگونه که خود می‌خواهید می‌بینند.
با ما در ادامه مقاله همراه باشید تا 4 قدم اساسی برای نزدیک شدن به زندگی رؤیایی‌تان را معرفی می کنیم.

4 گام افزایش اعتماد به نفس

4 گام طلایی برای افزایش اعتماد به نفس :

  1. داشتن دیدگاه مثبت دربارۀ خود
  2. واقع‌گرایی و مثبت‌گرایی در مورد موقعیت فعلی
  3. استفاده از تکنیک‌های مدیریت احساسات منفی
  4. حفظ اعتماد به نفس خویش

تقویت اعتماد به نفس و حفظ آن در موقعیت‌های دشوار بسیار چالش برانگیز است. موقعیت‌هایی مانند: شرکت در یک مسابقۀ ورزشی، صحبت کردن با فردی که خاطر خواهش هستید، سخنرانی کردن، معاشرت با افراد ناآشنا یا صحبت کردن در کلاس.

خوشبختانه شما می‌توانید در همین لحظه با فکرهای مثبت راجع به خویش، فکرهای واقع‌گرایانه در مورد موقعیت، رفتار مطمئن و استفاده از تکنیک‌های مدیریت اضطراب و برآشفتگی، اعتماد به نفستان را افزایش دهید.

گام اول برای افزایش اعتماد به نفس : داشتن دیدگاه مثبت دربارۀ خود

نتایج تمرینات زیر بطور حتم شگفت زده تان می کند:

تفکر مثبت و اعتماد به نفس1.برای افزایش اعتماد به نفس تفکر مثبت را تمرین کنید.

فرض کنید قرار است در محل کار یا مدرسه سخنرانی کنید. می‌خواهید خاطر جمع باشید و توجه مخاطبان را به خود معطوف دارید. با این وجود آن طور که مایل هستید، اعتماد به نفس ندارید و نگرانید که مبادا اشتباه کنید.

تفکر مثبت می‌تواند به شما کمک کند تا اعتماد به نفس خود را بهبود ببخشید و با هر موقعیت دشواری مواجه شوید. این بر اساس همان ایده است که نحوۀ تفکر شما دربارۀ خودتان بر رفتارتان اثر می‌گذارد. اگر افکارتان منفی است.

احتمال بروز رفتارهای منفی و ناخواسته از سوی شما افزایش می‌یابد (مثل لکنت زبان، تعریق زیاد به خاطر برآشفتگی و غیره). اگر افکارتان مثبت باشد (من موفق می‌شوم. این کار قابل انجام است. نهایت تلاشم را می‌کنم)، احتمال اقدامات مثبت را افزایش می‌دهید (صحبت کردن با آرامش و حفظ خونسردی روان‌شناختی). بر جنبه‌های مثبت خویش و کارهایی که خوب انجام می‌دهید، تمرکز کنید. آیا خوب بلدید مردم را بخندانید؟ شاید بتوانید در سخنرانی خویش از شوخی استفاده کنید تا فضا تلطیف شود.

به تمام خصوصیات مثبتی که به ذهنتان می‌آید، فکر کنید. برای نمونه می‌توان به چنین چیزهایی فکر کرد: علاقه به موضوع بحث، سطح تحصیلات، توانایی خنداندن مردم، صداقت و قدرت قانع‌کنندگی.

خود تاییدی و اعتماد به نفس2.برای افزایش اعتماد به نفس با خود صحبت کنید و به شکل مثبتی خود را تایید نمایید.

استفاده از خودتاییدگری مثبت و صحبت با خویشتن، به افزایش اعتماد به نفس و کاهش اضطراب شناختی کمک می‌کند. هنگامی که اعتماد به نفستان کم می‌شود، از جملات مثبت استفاده نمایید. مثلا «می‌توانم انجامش دهم! من قوی هستم. بزن بریم!»

3.تقاضای تایید یا بازخورد کنید.

افکار مثبت و نیروبخش در مورد خویشتن از طریق تعامل با دیگران تقویت می‌شوند.

  • از دوست، اعضای خانواده یا همکارتان بخواهید نظرش را بگوید. از آن ها بپرسید در چه کاری خوب هستید و بگویید که همه چیز روبراه می‌شود (به آن‌ها اطمینان خاطر دهید).
  • برای کارهایی که خودتان به تنهایی می‌توانید انجام دهید، تقاضای کمک نکنید زیرا موجب وابستگی و کاهش اعتماد به نفس شما می‌شود. از دیگران تایید بخواهید، اما بر خودتان متکی باشید. این کار ساده برای بالابردن اعتماد به نفس عالی است.
گام دوم افزایش اعتماد به نفس : واقع‌گرایی و مثبت گرایی در مورد موقعیت فعلی

تمرینات خواسته شده را با جدیت دنبال کنید تا شاهد نتایج فوق العاده شان باشید:

1- از تمرینات هدایت‌شدۀ تجسم یا تصور استفاده کنید. این تمرینات به شما در افزایش اعتماد به نفس تان کمک بسزایی می‌کند.

  •  از تکنیکی استفاده کنید که با هدف دستیابی به اعتماد به نفس طراحی شده باشد. خود را به عنوان یک فرد کاملاً با اعتماد به نفس تجسم کنید که به اهدافش دست می‌یابد. مشغول چه کاری هستید؟ اطراف شما چه خبر است؟ چه حسی دارید؟ چه کسی آن‌جاست؟ به چه فکر می‌کنید؟

2- اهدافتان را مشخص کنید.

تعیین هدف موجب افزایش اعتماد به نفس می‌شود زیرا به وسیلۀ آن احساس می‌کنیم که داریم به سوی یک چیز مثبت حرکت می‌نماییم. بر اهدافی که برای موقعیت فعلی دارید، تمرکز کنید.

برای مثال، شاید هدف شما این باشد که سخنرانی خود را به بهترین شکل ارائه کنید و منظورتان را به مخاطبان انتقال دهید. هرچه اهداف بیشتری را محقق کنید، اعتماد به نفس شما نیز افزایش می‌یابد.

  • به اهداف فعالیتی که انجام می‌دهید فکر کنید. از خود بپرسید «از این کار چه چیزی عایدم می‌شود؟»
  • برای آن‌چه که قصد دارید انجام دهید، اهداف خاصی مشخص کنید. به جای فکر کردن به اشتباهات احتمالی، به تحقق این اهداف فکر کنید.

آموزش هدف گذاری3- جهت افزایش اعتماد به نفس ،به نتایج مثبت اعتماد کنید.

هنگامی که باور دارید اتفاق بدی رخ خواهد داد، در نهایت کارهایی انجام می‌دهید که به وقوع آن رخداد منفی دامن می‌زند. برای مثال، اگر از لکنت در صحبت خود می‌ترسید، اضطراب شما می‌تواند منجر به همین مشکل شود.

اگر از لکنت زبان نگران باشید، اضطراب و برآشفتگی شما افزایش می‌یابد، ضربان قلب شدید می‌شود و در نتیجه نمی توانید تمرکز کنید و رشتۀ افکار از دستتان خارج می‌گردد.

  • به جای تمرکز بر مسائل منفی، بر چیزهایی تمرکز کنید که می‌خواهید رخ بدهند؛ واضح صحبت کنید و پیام خود را انتقال دهید. به چنین چیزهایی فکر کنید، «من در آن‌جا آرام، با اعتماد نفس و آماده خواهم بود و پیامم را منتقل می‌کنم.»

خودهیپنوتیزم افزایش و تقویت اعتماد به نفس
فایل خودهیپنوتیزم تقویت اعتماد به نفسدریافت فایل خودهیپنوتیزم افزایش اعتماد به نفس

4- از دیگران نظر بخواهید.

اگر دیدید که در مورد موقعیت به صورت منفی فکر می‌کنید، از شخص دیگری نیز نظر بخواهید. می‌توانید از افراد موفق در حوزۀ خود به عنوان الگو استفاده کنید. ما می‌توانیم از دیگران یاد بگیریم، با آن‌ها مانند معلم رفتار کنیم و موفقیت و اعتماد به نفسشان را تقلید نماییم.

  • اگر چنین شخصی را نمی‌شناسید، می‌توانید با یکی از دوستان خود تماس بگیرید و راجع به موقعیت با او صحبت کنید.

گام سوم افزایش اعتماد به نفس : استفاده از تکنیک‌هایی برای مدیریت احساسات منفی

فاصله زیادی تا اعتماد به نفس بالا ندارید! تمرینات را قدرتمندانه ادامه دهید:

1- با اعتماد به نفس عمل کنید.

ارتباط غیر کلامی روش بسیار مهمی برای نشان دادن اعتماد به نفس به دیگران است. رفتارهایی که چنین هستند، می‌توانند به شما کمک کنند تا از درون نیز با اعتماد به نفس شوید.

  • صاف بایستید و سر خود را بالا نگه دارید. حالت بدن خیلی اهمیت دارد. خمودگی و غوز کردن نشانۀ احساس ناامنی و افسردگی است.
  • بخندید و لبخند بزنید. این نشان می‌دهد که شما راحت هستید و خُلق مثبتی دارید. کمک می‌کند که مخاطب شما نیز احساس راحتی کند.

2- با دیگران تعامل کنید.

برون‌گرایی خبر از اعتماد به نفس می‌دهد. هرچه اجتماعی‌تر باشید، احساس اعتماد به نفس بیشتری خواهید کرد. به جای این که به خاطر اضطراب یا ناامنی پنهان شوید یا از افراد دوری کنید، به مرکز توجه بپرید و با بقیه ارتباط برقرار نمایید.

  • قبل از شروع سخنرانی به مخاطبان سلام کنید. از آن‌ها بپرسید روزشان چطور بوده و خوش و بش کنید. زیاد در مورد سخنرانی خویش بحث نکنید چون ممکن است بر آشفتگی شما بیفزاید. فقط بر مکالمه‌ای که با دیگران دارید تمرکز نمایید.

3- احساسات خود را بپذیرید.

احساسات رایجی که با عدم اعتماد به نفس در ارتباط هستند، عبارتند از: آشفتگی، اضطراب، استرس، ترس و خلق افسرده. اگر به جای مبارزه با این احساسات، آن‌ها را بپذیرید، می‌توانید رفتار خود را تغییر دهید و اعتماد به نفس خویش را بیشتر کنید.

  • به خودتان بگویید «آشفتگی اشکالی ندارد. این یک حس طبیعی است و برای چنین موقعیتی کاملاً عادی است.»

گام چهارم افزایش اعتماد به نفس : اعتماد به نفس خود را حفظ کنید

یک گام دیگر تا رسیدن به اعتماد به نفس سالم باقی مانده است. تمرینات پایانی را حتما انجام دهید:

1- برای افزایش اعتماد به نفس حتما باید خود را دوست بدارید.

ورزشکاران و افرادی که با احترام و عشق در مورد خودشان فکر می‌کنند، احتمالاً رفتارهای مثبت‌تری خواهند داشت. عزت نفس خود را وابسته به رفتارها و اعمالتان نکنید ؛ این کار موجب اضطراب و کاهش اعتماد به نفس می‌شود.

به جای آن، بدون قید و شرط نسبت به خودتان رویکرد مثبتی داشته باشید.

  • 5 چیز که در مورد خودتان دوست دارید را بنویسید و با صدای بلند بخوانید. به خودتان بگویید «من خودم را دوست دارم و هرگز این را فراموش نخواهم کرد.»
  • معضلات خودتان را بپذیرید، مثل مشکلی که با اعتماد به نفس دارید.

من خودم را دوست دارم2- با ترس‌های خود رو در رو شوید تا افزایش اعتماد به نفس را در خودتان ببینید.

ما باید تمام تلاش خود را بکنیم و اجازه ندهیم که ترس به مانعی برای موفقیت ما تبدیل گردد. مواجهه با ترس‌ها یکی از بهترین راه‌ها برای رهایی یافتن از آن‌ها است.

  • اگر از صحبت کردن در مقابل مردم نگران هستید، با تمرین می‌توانید آشفتگی خویش را کاهش دهید. مقابل دوستان یا خانواده تمرین کنید. این کار به اعتماد به نفس شما کمک می‌کند. مطمئن شوید از عزیزان خویش بازخورد دریافت می‌نمایید. بدین ترتیب اگر مشکلی وجود داشته باشد، می‌توانید آن را رفع کنید.

3- تا افزایش اعتماد به نفس کامل، تمرین را ادامه دهید.

اهدافی که تعیین کردید را به خاطر داشته باشید و هر روز در راستای احقاق آن‌ها تلاش کنید. اشتباهات خود را بررسی کنید و آن‌‌ها را رفع نمایید.

  • شکست‌ها را فرصتی برای یادگیری و اصلاح خویش بدانید. این کار اعتماد به نفس شما را در دراز مدت افزایش می‌دهد، زیرا به چشم‌انداز بهتری در رابطه با اشتباهات احتمالی دست یافته‌اید.
در نهایت همه ما به عزت نفس و اعتماد به نفس به عنوان دو بال برای پرواز به سوی زندگی دلخواهمان احتیاج داریم. پس راه گریزی نیست.
ما در تیم راز موفقیت دوره پرواز را به همین منظور برای شما تدارک دیده ایم تا شما عزیزان را درجهت رسیدن به اهدافتان یاری کنیم.
عزت نفس پایین باعث می‌شود تا شما نتوانید به موقع تصمیم درست را بگیرید و به همین جهت چه فرصت‌هایی که از دست نداده اید. حضور شما در این سایت اتفاقی نیست.
شما خواسته اید که در جهت افزایش اعتماد به نفس خود گامی بردارید و الان اینجا هستید. به شما پیشنهاد می‌کنیم مسیری را که شروع کرده اید را ناتمام نگذارید و گام دوم درجهت مسیر موفقیت تان را با ثبت نام در دوره پرواز بردارید. تنها دو ماه زمان بگذارید و یک عمر زندگی خود را آنگونه که مایلید خواهید ساخت، خود را به دیگران آنگونه که می‌خواهید شما را بشناسند معرفی خواهید کرد، دیگر در روابط خود مانند گذشته یا حتی همین اکنون دچار مشکلات نخواهید شد. دوره پرواز یک دوره تضمینی در جهت ارتقای اعتماد به نفس شما عزیزان است.
تقویت عزیت نفس و اعتماد به نفس پرواز

راز افزایش اعتماد به نفس از زبان کاپیتان جولایی بخش دوم

راه‌های افزایش اعتماد به نفس در جوانان

در ادامه 9 راهکار عملی را برای افزایش اعتماد به نفس به شما معرفی می کنیم.

تمرین شجاعت و ایجاد اعتماد به نفس (مزایای ترس)

غلبه بر ترس یکی از بهترین تکنیک های موفقیت و تحول فردی است. اما ترس به خودی خود چیز بدی نیست. ترس برای این وجود دارد تا ما را از خطر فیزیکی حفظ نماید.غریزه‌ای است که برای حفاظت از ما در برابر خورده شدن توسط شکارچی وجود  دارد. اما با وجود این‌که در خانه‌های مدرن خویش در امنیت به سر می‌بریم، این ترس برای مواجه با استرس روزمرۀ مدرن فعال می‌شود که باعث تحریک احساسات منفی مانند شرم، ناراحتی و ترس می‌گردد. این تجربه‌ها در پس زمینۀ روان ما اجرا می‌شوند و فضای ذهنی زیادی را اشغال می‌کنند. درست همانند اپلیکیشن‌های موبایل که در پس زمینه اجرا می‌شوند و حافظه و باطری گوشی را مصرف می‌نمایند. هنگامی که در نقطۀ امن خویش به سر می‌بریم و با فعالیت‌های روزمره از این تجارب ناخوشایند در امان هستیم، بدون آگاهی از توانایی خویش برای رشد و پیشرفت مهارت‌هایمان زندگی می‌کنیم. هرچقدر کمتر فرصت‌هایی برای اشتباه و شکست داشته باشیم، خروج از نقطۀ امن هراس‌انگیزتر خواهد بود. اما هنگامی که از آن خارج می‌شویم، حتی اگر به توانایی‌مان اعتماد نداشته باشیم، شجاعت ما را فرا می‌گیرد. در قلمرو شناخته‌ها، اعتماد به خویش،  بدون هیچ‌گونه مشکلی کار خودش را انجام می‌دهد، اما در قلمرو ترس از ناشناخته‌ها، شجاعت کنترل را به دست می‌گیرد. شجاعت خصیصه‌ای است که به نسبت حرمت نفس، نیکوتر می‌باشد زیرا نیازمند توان بیشتری است و معمولاً یک شخص شجاع هیچ‌گونه محدودیتی برای رشد و موفقیت نمی‌شناسد.

“هنگامی که شما اعتماد به نفس دارید، می توانید بسیار سرگرم کننده باشید. و هنگامی که شما سرگرم کننده هستید، می توانید کارهای شگفت انگیزی را انجام دهید” «جو نامث»

شکرگزار ترس‌هایتان باشید

ما می‌توانیم به خاطر ترس شکرگزار باشیم. می‌توانیم یاد بگیریم مشتاقانه آن را بپذیریم، منشأ آن را درک کنیم و به‌عنوان نشانه‌ای برای آن‌چه که نیاز است مورد رسیدگی قرار گیرد، از آن استفاده ببریم. ترس ابزاری قدرتمند برای مرتب‌سازی کمد ذهن است. دقیقاً همانند مرتب کردن کمد، می‌توانیم چیزهایی که می‌خواهیم برای مدت بیشتری نگه داریم را دسته‌بندی کنیم. هنگامی که مرتب‌سازی انجام گیرد، احساس تازگی و پر انرژی بودن خواهیم کرد. اما همیشه نمی‌توان با خم کردن انگشتان بر روی هم و امیدوار بودن بر ترس غلبه کرد.

ما انسان‌ها موجودات عجیبی هستیم، انتظار داریم ترسمان در یک لحظه ناپدید شود. ما نباید انتظار داشته باشیم که ویولن را برداریم و فوراً قطعۀ Vivaldi را بنوازیم.

راز افزایش اعتماد به نفس از زبان کاپیتان جولایی بخش سوم

9 راهکار برای ساختن و حفظ اعتماد به نفس

می دانید که من نیز مثل بسیاری از روانشناسان نوین بر این باورم که اعتماد به خویش نیز چون عزت نفس یک مهارت است و برای کسب هر مهارتی باید تمرین و تکرار کرد. برای ایجاد حرمت نفس، باید این حس را تمرین کنید. مارتین سلیگمن به ما یادآوری می‌کند که خودپندارۀ مثبت به تنهایی هیچ چیزی تولید نمی‌کند. حس امنیت در فرد از رفتار مثبت و سازنده بر می‌خیزد. اما «پاجارس» می گوید: این بدان معنا نیست که احساس امنیت و اطمینان به خویشتن برای سلامتی مهم نیست. اعتماد بنفس و خودکارآمدی بالا با بسیاری از جنبه‌های سلامت روانی و جسمانی در ارتباط است. بسیاری از ما می‌خواهیم و بسیار هم دوست داریم که اعتماد به نفس بالا داشته باشیم اما درگیر غلبه بر تزلزل، ترس و افکار منفی هستیم. با اندکی تفکر، تلاش زیاد و شاید تغییری در ادراک خود بتوانیم به سمت اعتقادی قدرتمند و با ثبات دربارۀ خویش پیش برویم.

“سلامتی نمی‌تواند فقط در ذهن ما وجود داشته باشد. سلامتی ترکیبی است از معنا، روابط خوب و دستاوردها” «مارتین سلیگمن»

1. در حالتی مطمئن بنشینید یا بایستید

روان‌شناس دانشگاه هاروارد، «اِمی کادی و سایرین»، بر روی تاثیرات حالت‌های مطمئن بدن بر هورمون‌های ما تحقیق کرده‌اند. به دنبال احساسات اطمینان و اعتماد به خود در بدن خود بگردید و آن‌ها را بیشتر تمرین کنید. پاهای خود بر روی زمین را حس کنید، بدن خود را باز و راحت نگه دارید. شکوهمند فکر کنید.

پیام اصلی او در ویدئو این است که حالات بدن فرد، تنها سطح اعتماد یا تزلزل او را منعکس نمی‌کند. حالت بدن پیام‌هایی به مغز می‌فرستد که به شما می‌گوید دقیقاً چه حسی دارید. با توجه به این مسئله، اگر می‌خواهید احساس قدرتمندی از اوج اعتماد به خویش داشته باشید، باید کاری کنید که بدنتان آن پیام‌ها را به مغز ارسال کند. استوار بایستید، صاف بنشینید و لبخند به لب داشته باشید.

“هر چه کارتان را بهتر انجام دهید، خودتان را بیشتر دوست خواهید داشت و اعتماد به نفستان نیز افزایش خواهد یافت. ” «برایان تریسی»

2. حضور را تمرین کنید:

این تکنیک که شبیه به مفهوم ذهن آگاهی است، مزایای زیادی برای سلامت جسمانی و روانی شما دارد. شما می‌توانید در هر زمانی و هرجایی ذهن آگاهی را تمرین کنید. می‌توانید همین الان با دنبال کردن مراحل زیر، آن را امتحان کنید: از آگاهی خود آگاه شوید؛ یعنی خودتان و محیط اطرافتان را مشاهده کنید. با احساسات بدنی خویش شروع کنید، پاهای خود، شکم و سینه، بازوها و گردن و سر خود را حس کنید.
دقت کنید که نفستان وارد و خارج می‌شود. دقت کنید که احساسات فراوانی را تجربه می‌نمایید. به آن‌چه که در دامنۀ بینایی شما قرار دارد، دقت کنید. به آن‌چه که می‌شنوید نیز دقت کنید. شاید احساسات طعم و بو نیز وارد آگاهی شما بشوند. سپس فراتر از این احساسات بروید تا انرژی، سکوت یا سر و صدای اطراف خود را حس کنید. حضور خود را حس کنید.

خودآگاهی3. برای انرژی در خود ظرفیت ایجاد کنید

این یعنی چه؟ مقدار کمی استرس می‌تواند به ما کمک کند که هشیارتر باشیم و انرژی بیشتری برای عملکرد داشته باشیم. سعی کنید ترس و اضطراب عصبی خود را با هیجان جایگزین نمایید! اگر یاد بگیرید چگونه با این احساسات در بدن خود برخورد کنید، حضور شما به جای اینکه محدود گردد، گسترش می‌یابد.

4. به‌طور منظم ورزش کنید:

ورزش تأثیر قدرتمندی بر افزایش سطح خود اعتمادی دارد. ورزش منظم باعث ترشح اندورفین می‌گردد که با گیرنده‌های آرام‌کنندۀ مغز تعامل می‌کند. تعامل اندورفین با این گیرنده‌ها باعث می‌شود حالتی لذت بخش برای مغز پیش آید و در نتیجۀ آن شما خود را با نور مثبت‌تری خواهید دید. اگر شما به‌طور منظم این کار را انجام دهید، نه‌تنها سلامت جسمانی شما افزایش می‌یابد بلکه انگیزۀ بیشتری می‌یابید تا به نحوی عمل کنید که حرمت نفس شما تقویت گردد.

“همه چیز در مورد اعتماد به نفس است و اینکه چگونه در مورد خودتان احساس می کنید. چیزی به عنوان زن کامل وجود ندارد، من نقص را دوست دارم، این چیزی است که شما را منحصر به فرد می کند.” «هیلی هاسلهوف»

5. تجسم اعتماد به نفس بالا: خودتان را فردی با اعتماد به نفس بالا تصور کنید

از تکنیک تجسم خلاق استفاده کنید. چشمانتان را ببندید و بدن خود را کاملاً ریلکس کنید. عمیقاً بااحساس آرامش در ارتباط بمانید و در ذهنتان خود را ببینید که با دوربین حرف می‌زنید و یا فعالیتی را انجام می‌دهید که نیازمند حرمت نفس بیشتری است. اجازه دهید که احساساتِ حضورِ راحت بر ذهن و بدن شما غالب شود.

6. به خود اجازه دهید در فرآیند قرار گیرید، خطر کنید و اشتباه نمایید:

همیشه از بیرون با خود فکر می‌کنیم که « وای، همه خوشحال‌، خوشگل، خلاق، موفق، فعال و غیره هستند، به‌ جز من. من به‌اندازۀ کافی خوب نیستم تا مثل آنان باشم». مسئله‌ای که نمی‌خواهیم مد نظر داشته‌ باشیم این است که شکست بخشی از موفقیت است و به‌وسیلۀ شکست‌هاست که ما اهداف خود را دنبال می‌کنیم، سخت تلاش می‌نماییم و با ضعف‌های خود روبرو می‌شویم تا آن‌ها را برطرف کنیم.
حتی کسانی که در برخی جنبه‌های زندگی استثناء به‌حساب می‌آیند، احتمالاً در دیگر جنبه‌ها دچار دشواری هستند. به خود اجازه دهید که یادگیرنده باشید، نوآموز باشید. بی‌نقص نبودن اشکالی ندارد؛ در واقع، همین وضعیت شما باعث می‌شود که در سایر موقعیت‌ها به دیگران الهام‌بخشی کنید. هنگامی که از نقطۀ امن خویش خارج می‌شوید و چیز جدیدی را امتحان می‌کنید، در واقع محدودیت‌های خویش را گسترش می‌دهید و هنگامی که کاری را با موفقیت به پایان می‌رسانید که خارج از نقطۀ امن شماست، در خود اعتماد به نفس ایجاد می‌کنید.

7. اهداف خود را مشخص کنید:

پیشرفت به‌سوی اهدافی که برای ما معنای شخصی دارند، باعث می‌شود که چارچوب اعتماد به نفس سالم در ما پایه‌گذاری گردد. سلیگمن در کتاب شکوفایی پیشنهاد می‌دهد که PERMA را به کار گیریم، یک چارچوب که از 5 فاکتور برای سلامتی تشکیل شده که در آن حرف «A» به معنای دستاورد است.

“سیستم اهداف S.M.A.R.T دستور کاری پیشنهاد می‌دهد که به وسیلۀ آن می‌توان اهداف مشخص، قابل‌ اندازه‌گیری، دست‌یافتنی، مرتبط و زمان‌بندی شده تعیین کرد. این سیستم بر اساس تحقیقی است که عنوان می‌کند این اهداف منجر به موفقیت‌های بزرگ‌تر و با دوام‌تر می‌شوند.” (لاک، 1967).

هنگام فکر کردن در مورد اینکه چه اهدافی برای خود تعیین کنیم، تفکر دربارۀ ارزش‌های مرکزی و اهداف بلند‌مدت نیز می‌تواند مفید باشد. سپس می‌توانید مراحل قابل انجامی برای رسیدن به اهداف خود تعیین کنید. نوشتن یک اظهاریۀ شخصی می‌تواند راه بسیار خوبی برای جهت‌دهی به خود باشد.

“خوشحالی چیزی نیست که خود به خود برای ما اتفاق بیفتد، بلکه خودمان باید آن را ایجاد کنیم. خوشحالی زمانی به وجود می‌آید که بهترین عملکرد خود را داشته باشیم.”(میهالی سیکزنت‌)

“ایستادگی در برابر سختی‌ها علاوه بر افزایش توانایی شما باعث ایجاد اعتماد به نفس می‌شود.”(برایان تریسی)

8. با خود به نیکی سخن بگویید

دریافت بازخورد خوب از دیگران همیشه لذت‌بخش است. اما اگر همیشه به دنبال تائید خارجی باشیم، به تله خواهیم افتاد. «خود را تائید کنید، کسی باشید که شما را تشویق می‌کند و در گوشتان حرف‌های انگیزه‌بخش می‌زند» بامحبت، مهربانی و تشویق با خود سخن بگویید. هر چه باشد مهم‌ترین رابطه‌ای که در زندگی دارید، رابطه با خودتان است – پس سعی کنید رابطۀ خوبی داشته باشید!

9. تقاضای کمک کنید و به دیگران پیشنهاد کمک دهید

بسیاری از ما از ترس اینکه طرد شویم یا بی‌کفایت به نظر آییم، در تقاضای کمک مشکل داریم. در فرهنگ غربی، ارزش فراوانی که اتکا به نفس دارد باعث شده ما را از رسیدن به دیگران محروم سازد، درحالی‌که دیگران بخش مهمی از تلاش ما برای رسیدن به اهداف خویش هستند. با این وجود، یکی از خصیصه‌های مرکزی حرمت نفس، ارزشمند جلوه کردن در نظر دیگران است.

احساس تعلق به نظام اجتماعی برای سلامت شخصی ضروری است (بومیستر و لیری، 1995).

در بررسی های اخیر از منابع روان‌شناسی معاصر، استفن پست، سرپرست دانشکدۀ پزشکی کیس وسترن رزرو، متوجۀ ارتباط عمیقی میان بخشش، نوع‌دوستی و خوشحالی شد . هنگامی که در خانواده‌ها، دوستان یا اجتماعات خود نقش مثبتی ایفا می‌نماییم، به شدت نسبت به خود احساس مثبتی پیدا می‌کنیم. احساس می‌کنیم که هدف بزرگ‌تر و بامعناتری در زندگی خویش را احقاق می‌نماییم. پژوهش انجام شده توسط فرانک فلین، استاد رفتار سازمانی در استنفورد، نشان داد که افراد به‌طور فاحشی تمایل به دریافت کمک از سوی دیگران را دست‌کم می‌گیرند (2008).

 فلین می‌گوید:« پژوهش ما باید افراد را تشویق کند تا تقاضای کمک نمایند و تصور نکنند که دیگران تمایلی به کمک کردن ندارند».

همکاری میان افراد باعث به وجود آمدن قدرتمندترین نتایج می‌شود. هنگامی که از سوی دیگران کمک دریافت می‌کنیم، می‌بینیم که تلاش‌های ما چنان نتیجه‌ای داده که هرگز به‌تنهایی نمی‌توانستیم به آن دست یابیم.

“مهربانی بیش از هر عملی دیگری که ما آزموده‌ایم، افزایش سلامتی را تضمین می‌کند.” «مارتین سلیگمن»

تاثیر خاطرات بد در شکل گیری اعتماد به نفس

اگر مقاله ی عزت نفس را خوانده باشید بی شک می‌دانید اصلی ترین زمان شکل گیری عزت نفس که پایه و بنیاد اعتماد به نفس شما را تشکیل میدهد، 36 ماه اول زندگیتان است. اگر هم این مقاله را مطالعه نکرده اید از شما میخواهیم حتما مقاله ی شناخت عزت نفس و راه های بهبود آن را بخوانید. در این 36 ماه هر خاطره ای ارتباط مستقیم با عزت نفستان دارد .به طور مثال اگر تا گریه نمیکردید مادرتان متوجه نمی‌شد که گرسنه هستید و باید شیر بخورید، این حس درون شما بنیادین شده است که برای اجابت خواسته هایتان باید بسیار عذاب بکشید. این خاطرات و خاطرات ناخوشایندی که سال های بعدی زندگیتان روی هم تلمبار شد بنیاد عزت نفس شما را خدشه دار کرد. اما چطور می‌توان این خاطرات منفی را پاکسازی کرد؟ برای یافتن پاسخ ویدئوی زیر را ببینید.


ارتباط اعتماد به نفس و قانون جذب

همانطور که در مقاله قانون جذب نیز بیان کردیم، هدف ما از بالا بردن فرکانس هایمان جذب آرزوها و خواسته هایمان است. اما چه چیزی کمک می کند تا ما به آرزو هایمان برسیم؟  در واقع مهم ترین عاملی که اهدافمان را به سمت ما جذب می کند، اطمینان و باوری است که نسبت به خودمان در ضمیر ناخودآگاهمان نقش بسته است. اینکه ما چقدر نسبت به خودمان حس خوبی داریم و چقدر باور داریم که می توانیم به خواسته هایمان برسیم، همان موضوع حیاتی است که باعث افزایش فرکانس ما در قانون جذب می شود.  به باور و اطمینانی که هر شخص در طول زندگی، نسبت به خود و استعداد ها و توانایی هایش دارد، اعتمادبه نفس می گویند. افرادی که حس خوبی نسبت به خودشان دارند و به استعداد ها و توانایی هایشان باور دارند و یقین دارند که به خواسته های خود می رسند با قدرت جذب بسیار بالایی دارند. افراد با اعتماد به نفس بالا به چنان خود باوریی در مورد خواسته ها و کارهای مورد پسندشان رسیده اند، که به سادگی آنها را جذب می کنند. پس اگر به دنبال جذب رویاها و آرزو های خود از طریق قانون جذب هستید، لطفا حتما پیش از آن به تقویت اعتمادبه نفس و عزت نفس خود بپردازید تا نتیجه دلخواهتان را با سرعت بیشتری تجربه کنید.

راه های افزایش اعتماد به نفس در خود (داشتن اعتماد به نفس بالا)

  1. مرحله اول
    مسئولیت های خود را در محیط کار و منزل مشخص کنید.
    تعیین کنید کدام جنبه از نقش هایی را که پذیرفته اید، خوشایندتر بوده و شما را راضی می کند.
    بخش هایی را که در آن مغایرت و ناسازگاری با نقش وجود دارد مشخص کنید.
  2. مرحله دوم
    چهار راه حل یا جایگزین جهت ایفای مناسب و یا تکمیل نقش به خود ارائه دهید.
    فواید و زیان های هر یک از راه حل ها را با خود ارزیابی کنید.
  3. مرحله سوم
    باید اقدامات لازم برای اجرای هریک از راه حل های انتخابی قبلی را انجام دهید. سپس لازم است اهدافی را تعیین کنید و با استفاده از یک رویکرد حل مساله خود را به طور فعال برای حل مسائل درگیر کنید. این رویکرد اعتماد به نفس و عزت نفس شما را افزایش می دهد.

دو عنصر اصلی دیگر که به باور و اعتماد به نفس کمک می‌کنند:

  • خودکارآمدی
  • عزت نفس

​در واقع ریشه، خمیر مایه و ستون اصلی ؛ خود کار آمدی و عزت نفس است. ما زمانی احساس خودکارآمدی می‌کنیم که در خود (و دیگرانی که شبیه به ما هستند) پیشرفت در کسب مهارت‌ها و دست‌یابی به هدف‌هایی را می‌بینیم که در آن حوزه‌های مهارتی از اهمیت برخوردار هستند. ما اگر باور و اعتماد به خود را یاد بگیریم و در حوزه‌های خاصی تلاش کنیم، موفق خواهیم شد. همچنین اعتماد به نفس به ما کمک می‌کند تا چالش‌ها را بپذیریم و به هنگام بروز دشواری‌ها سرسخت باشیم. این مسئله با ایدۀ عزت نفس همپوشانی دارد. عزت نفس یک حس کلی‌تر است که به‌وسیلۀ آن می‌توانیم با آن‌چه که در زندگی‌مان می‌گذرد، کنار آییم و این‌که حق داریم خوشحال باشیم. بخشی از این احساس ناشی از تائید اطرافیان ماست که ممکن است چندان تحت کنترل ما نباشد. با این وجود می‌تواند ناشی از این حس باشد که ما پرهیزکارانه رفتار می‌کنیم، در کاری که انجام می‌دهیم کفایت داریم و این‌که اگر بخواهیم می‌توانیم به شکل موفقی رقابت کنیم. برخی افراد بر این باورند که اعتماد بنفس را می‌توان به وسیلۀ تائید و تفکر مثبت ایجاد کرد. در سایت راز موفقیت ما باور داریم که این قضیه تا حدودی حقیقت دارد، اما جنبه‌های دیگری نظیر تعیین و دستیابی به اهداف نیز وجود دارد که موجب ایجاد حس کفایت می‌گردد. بدون وجود احساس کفایت، شما اعتمادبه نفس نخواهید داشت: شما اعتماد به نفس کاذبی خواهید داشت که در صورت بروز شکست و ناراحتی برایتان مشکل ساز خواهد شد.

  • یکی از شناخته‌شده‌ترین منابع علمی، آن را به‌عنوان باور به خود تعریف می‌نماید (بینابو و تیرول، 2002).
  • یکی دیگر از مقالات محبوب، آن را به‌عنوان انتظارات فرد از عملکرد و خود ارزیابی از توانایی‌ها و عملکرد قبلی خویش تعریف می‌نماید (لنی، 1997).
  • در نهایت، دیکشنری آنلاین روان‌شناسی آمریکا (منبع معتبر برای روانشناسان)، اعتماد به نفس را به‌عنوان اعتماد فرد به توانایی‌ها، ظرفیت‌ها و قضاوت‌های خویش یا این اعتقاد که فرد می‌تواند به شکل موفقیت‌آمیزی با چالش‌ها و خواسته‌های روزمره مواجه شود، تعریف می‌کند.

اعتماد به نفس راز موفقیت یک بانو7 فرمول ساده تقویت اعتماد به نفس در زنان

زنان به علت اینکه کانون خانه و خانواده هستند و عموما در فرهنگ ما سهم بسیار زیادی در تربیت و پرورش فرزندان دارند، از این رو افزایش اعتماد به نفس در زنان از موضاعات حائز اهمیت است که در اعتماد به نفس کودکان نیز تاثیر دارد. راز موفقیت یک بانوی موفق در عزت نفس و اعتماد به نفس او خلاصه می شود. از آنجای که در فرهنگ ما عموما بیشترین مسولیت در پرورش و تربیت فرزندان به عهده مادران است، زنان با عزت نفس بالا فرزندان موفق و با حرمت نفس سالمی تربیت می کنند. در مقاله افزایش اعتماد به نفس به معرفی شش مورد بسیار ساده و کاربردی که سهم چشم گیری در افزایش اعتماد به نفس در زنان دارد میپردازیم.

1-برای افزایش اعتماد به نفس در زنان از مراقبت از پوست غافل نشوید.

زیبایی ظاهری و آگاهی از آن و انجام فعالیت های که باعث افزایش این زیبایی میشود، معمولا در افزایش اعتماد به نفس در زنان تاثیر چشم گیر و غیر قابل انکاری دارد. تحقیقات نشان داده بیشتر زنانی که اعتماد بنفس صحبت در جمع را ندارند و یا به اصطلاح کمرویی و خجالت پیشه می کنند، به ظاهر خود اهمیت چندانی نمیدهند. همواره سعی کنید ظاهر زیبای خود را حفظ کنید. بدین منظور مراقبت از پوست باعث جذابیت بسیار چهره می شود. البته منظور ما این نیست که بسیار هزینه کنید. با صرف هزینه اندک هم می‌توان روتین مراقبت از پوست را اجرا کرد.

2- ارتباط چشمی راهکاری ساده برای افزایش اعتماد به نفس در زنان.

مشخصه ای که تمام افراد با اعتماد به نفس بالا دارند توانایی آنها در برقرار ارتباط چشمی است. تحقیقات نشان می دهد افراد با عزت نفس و اعتماد به نفس بالا 80% بیشتر از دیگران هنگام صحبت کردن تماش چشمی برقرار می کنند و از نگاه کردن به چشمان دیگران خجالت نمی کشند. هنگام صحبت کردن با افراد با آنها ارتباط چشمی برقرار کنید تا تاثیر صحبت هایتان دوچندان شود.

3-هنگام راه رفتن زبان بدن خود را حفظ کنید.

اگر بخواهیم از ظاهر افراد در مورد آنها قضاوت کنیم، معمولا از نظر اکثر ما افراد با اعتماد به نفس پایین شانه های افتاده دارند و به هنگام راه رفتن سر به زیر می اندازند و خجالت زده به نظر میرسند. متخصصین زبان بدن توصیه میکنند هنگام راه رفتن، راست بایستید و به روبرو نگاه کنید.

4-شیک پوشی، راهی برای افزایش اعتماد به نفس در زنان

انسان های شیک پوش در نظر همگان جذاب به نظر میرسند و افراد دوست دارند با آنها مراوده و معاشرت داشته باشند. پس شاید یک تغییر کوچک در ظاهرتان تاثیر شگرفی در افزایش اعتماد به نفس شما داشته باشد. شاید فکر کنید نیاز دارید که هزینه و زمان زیادی را صرف کنید. در پاسخ باید بگویم که خیر کافیست در انتخاب لباستان دقت کنید و یا عطر مناسبی برای خود انتخاب کنید و همین عوامل کوچک تاثیر زیادی در افزایش اعتماد به نفس در زنان دارد.

23 توصیه تقویت اعتماد به نفس زنان5-خودباوری، یک کلید اساسی برای افزایش اعتماد به نفس در زنان

مراقب باشید! اگر تمام وقت خود را صرف ظاهرتان کنید و به موارد دیگر اهمیت ندهید، بی شک کمتر احساس خوشحالی می کنید چرا که افراط در خودآرایی باعث می شود از جنبه‌های دیگر زندگی غافل شوید و حتی ممکن است شما را دچار اختلال رفتاری نقص و شرم کند. اگر در مورد طرحواره نقص و شرم و کمرویی اطلاعات کافی ندارید پیشنهاد میکنیم مقاله خجولی و یا طرحواره را مطالعه کنید.

6-اگر می خواهید اعتماد به نفس بالا داشته باشید از افراد ایراد گیر فاصله بگیرید.

شاید باورتان نشود اما افراد بهانه‌گیر که مدام به دنبال ایراد گیری و انتقاد بی پایه و اساس از ظاهر و رفتارتان هستند سمی ترین عامل در زندگیتان هستند که در نهایت به مرگ عزت نفس و اعتماد بنفس در شما منجر میشوند، پس تا میتوانید زمان خود را با افراد خوش برخورد و مثبت نگر بگذرانید.

7- فراموش نکن که تو مهمترین فرد در زندگیت هستی

یکی از آفت های اعتماد به نفس در زنان این است که از آنجایی که نقش مادری را بازی میکنند در اکثر مواقع خود را قربانی خانواده کرده، آنها می اندیشند اگر تمام خواسته های خود را فدای خواسته های فرزندان و همسرشان کنند یعنی مادر و همسر خوبی هستند و زمانی به خودشان می آیند که دیگر چیزی تحت عنوان هویت مستقل در آنان وجود ندارد. اگر می خواهید به عنوان یک خانم اعتماد به نفس بالایی داشته باشید فرآموش نکنید که در این دنیا و در زندگی شما هیچ چیز با ارزش تر و مهم تر از خودتان نیست و شما اولویت اول زندگیتان هستید.

ویژگی های اعتماد به نفس بالازبان بدن افراد با اعتماد به نفس بالا

تا کنون به این موضوع توجه کرده اید که افراد با اعتماد به نفس زبان بدن خاصی دارند؟ مثلاً هنگام نشستن یک پایشان را بر روی پای دیگرشان می‌گذارند؟ اما چطور افراد با اعتماد به نفس را از زبان بدن آنها تشخیص دهیم؟ شاید شما یک کارفرما باشید که بدنبال فرد با اعتماد به نفس و ریسک پذیزی برای استخدام در سمت خاصی میگردید اما چطور می‌توانید از بین هزاران مصاحبه شونده فرد با اعتماد به نفس بالایی را انتخاب کنید؟ پاسخ ساده است با درنظر گرفتن زبان بدن آنها چرا که زبان بدن افراد دروغ نمی‌گوید. در ادامه لیستی از ویژگی های افراد با اعتماد به نفس بالا ارائه میدهیم:

  • افراد با اعتماد به نفس بالا هنگام نشستن معمولا یک پایشان را بر روی پای دیگرشان می‌گذارند.
  • این افراد در هنگام صحبت کردن با دیگران بیش از 80% با مخاطب خود ارتباط چشمی برقرار میکنند.
  • افراد با اعتمادبنفس صاف مینشینند و قوز نمیکنند.
  • این افراد هنگام راه رفتن صاف می ایستند، به روبرو نگاه میکنند و سرشان را پایین نمی اندازند.
  • و…

عزت نفس چیست و ارتباط آن با اعتماد به نفس چیست؟

شناخته‌شده‌ترین چهره‌ها در حوزۀ تحقیقات عزت نفس، موریس روزنبرگ و ناتانیل برندن هستند. روزنبرگ در سال 1965 در کتاب خود با عنوان جامعه و خودپندارۀ نوجوانی، عزت نفس را به بحث می‌گذارد و این مفهوم را در مقیاسی ارائه می‌دهد که به شکل گسترده پذیرفته می‌شود.

تعریف او از عزت نفس تصورات فرد بر اعتقاد به اثبات در مورد ارزش کلی شخص است. به زبان ساده تر، روزنبرگ عزت نفس را باور و تصویر فرد نسبت به میزان ارزشمندی خود می داند.

این یک تعریف گسترده از عزت نفس است که آن را به‌عنوان یک ویژگی تعریف می‌کند که تحت تأثیر فاکتورهای مختلفی است و تغییر آن نسبتاً دشوار است. بر خلاف او، ناتانیل برندن معتقد است که عزت نفس از دو مولفۀ مجزا تشکیل شده است :

1- خود-کارآمدی یا اعتماد به توانایی خویش برای مواجهه با چالش‌های پیش رو در زندگی.

2- احترام به خود یا باور به این‌که فرد لایق خوشحالی، عشق و موفقیت می‌باشد (1969).

در واقع اگر در روح هر دو تعریف توجه کنید، متوجه خواهید شد که روزنبرگ خود ارزیابی را اصل می داند و برندن بیشتر به جنبه اعتماد به نفس و عزت نفس یا حرمت به نفس توجه دارد. به نظر من تعاریف مشابه هستند، اما این موضوع که تعریف روزنبرگ بر باورهای مربوط به ارزش خویش وابسته است، کمی تشخیص را دشوار می کند.این باور می‌تواند معانی مختلفی برای افراد داشته باشد، درحالی‌که برندن به شکل مشخص‌تری به باورهای مربوط به عزت نفس اشاره می‌کند.

خودهیپنوتیز تقویت سریع عزت نفس
فایل خودهیپنوتیزم تقویت عزت نفسدریافت فایل خودهیپنوتیزم افزایش عزت نفس

تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس

عزت نفس خودپنداره و باور شما از خود و میزان ارزشمندی شماست ولی اعتماد به نفس باور شما نسبت به توانایی و مهارت انجام کار در شما را تعریف می کند. می بینیم که دو تعریف کاملاً متفاوت هستند. به طور ساده عزت نفس توضیح می دهد که چرا حال من خوب و یا بد است و چقدر خودم را دوست دارم! این حس توضیح می دهد که چرا دست آوردهای زندگی من کم یا زیاد است و چقدر عملکرد خود را دوست دارم! اما اعتماد به نفس و عزت نفس ارتباطاتی هم، با هم دارند که باعث شده بسیاری آن ها را یکی و یا در داخل دیگری فرض می کنند.

ارتباط اعتماد به نفس با عزت نفس

اعتماد به نفس و عزت نفس دو پدیدۀ روان‌شناختی هستند که تقریباً به یکدیگر مرتبط هستند، هر دو بر اساس تجارب گذشته است و هر دو عملکرد فرد در گذشته را در نظر می‌گیرند. هردو تاثیر مستقیمی بر همه جوانب زندگی فرد دارند.

نکته: در ادامۀ بحث برای جلوگیری از افزایش سردرگمی، استثناً در این مقاله و برای اهداف آموزشی مفاهیم هر دو را یک مفهوم تقریبا یکسان در نظر می‌گیریم. (البته می دانیم که به هیچ وجه یکسان نیستند.)

در اینجا می خواهم یک نگاه شخصی خودم را به شما منتقل کنم. مشکل عزت نفس و اعتماد به نفس از زمانی شروع می شود که فرد بخاطر تصورات غلط و ناقصی که راجع به خودش و بعد توانش دارد می آید و تلاش می کند ضعف هایش را از دید دیگران بپوشاند. چرا که بابت وجود نقاط ضعفش خجول است. چرا باید این همه تلاش کند؟ چون سیستم هشدار و دفاعی ذهن عمل کرده و فرد به طور اتوماتیک وارد مرحله اعلام خطر و بحران شده که باید با تمام قدرت و تا هر زمان که لازم باشد از خودش محافظت کند.

چون ذهن فرد با اعتماد به نفس پایین، خطر را جدی و آنی فرض کرده است.

  • حالا آن بخش از نگرش او به ضعف های فردی و جسمی و فیزیک خودش را که می خواد دیگران نبینند، میشود عامل اختلال عزت نفس.
  • ​آن بخش از نگرش او به ضعف های مربوط به توانایی ها، استعدادها و هر چیز مربوط به عملکردش را که می خواهد دیگران نبینند، می‌شود عامل اختلال اعتماد به نفس.

و تنها راهکار برون رفت از این دنیای نگرانی و احساس تهدید، واقع بینی هست.

خود کارآمدی چیست؟ 

خود کارآمدی عبارت جدیدی است که متاسفانه در کتاب های روانشناسی تالیف داخل کشور، زیاد به آن پرداخته نشده است و هرچه هست در کتاب های ترجمه شده آمده است. آنقدر موضوع خودکارآمدی را بنده مهم و اساسی می دانم که به امید خدا قصد دارم کتابی در توضیح این مفهوم اساسی ارائه کنم.  آلبرت بندورا شناخته شده‌ترین نویسنده  محقق در زمینۀ خود-کارآمدی (Self-efficacy) است که احتمالا او را می‌شناسیم، بنابراین استفاده از تعریف او برای این موضوع، کاری عاقلانه است.

“خودکارآمدی عبارت است از  اعتقادات فرد در مورد ظرفیت خویش برای تأثیرگذاری بر حوادث زندگی.” «بندورا»

تفاوت اعتماد به نفس و خودکارآمدی

اعتماد به نفس، خودکارآمدی و عزت نفس تفاوتی اساسی باهم دارند: معنای عزت نفس به ارزش فرد وابسته است، درحالی‌که خود‌کارآمدی ریشه در اعتقاد فرد در رابطه با توانایی‌ او برای مواجهه با موقعیت‌های آینده دارد. از این لحاظ، عزت نفس باوری است که بر زمان حال متمرکز است درحالی‌که خود-کارآمدی بیشتر به زمان آینده مربوط می‌باشد. پس خود کار آمدی را می توان از این منظر هم ردیف اعتماد بنفس معنی کرد.

تفاوت اعتماد به نفس و خودشیفتگی

خودشیفتگی حالت اغراق آمیزی از اعتمادبنفس است که به دلیل احساس ناامنی‌ در ضمیر ناخودآگاه فرد صورت میگیرد و به نوعی مکانیسم‌ دفاعی محسوب میشود، اما اعتماد به نفس نشئات گرفته از خودآگاهی فرد است. اعتماد به نفس یعنی شما مطمئن هستید که از پس چالش های زندگی برمی آید، در حالی که خودشیفتگی احساس خودبرتر بینی است.

نقش روانشناسی مثبت‌گرا در تقویت اعتماد به نفس

روانشناسی مثبت گرا بر این باور است که اگر مثبت اندیش باشید، قطعاً نتایج مثبتی برایتان رخ خواهد داد و نتایجی که در زندگی شما رخ می‌دهد باعث افزایش اعتماد به نفستان میشود. اما چطور مثبت اندیش باشیم؟ برای یافتن پاسخ این سوال، لطفا ویدئوی زیر را تماشا کنید.

آیا همه اعتماد به نفس بالا دارند ؟

بله همه ی ما با اعتماد به نفس به دنیا می آییم. واقعیت این است که در دوران کودکی و مخصوصاً در 14 ماه اول زندگی اعتماد به نفس در همه ما شکل و قوام پیدا می‌کند. پس دوست خوب من، متوجه شدیم همه افراد اعتماد به نفس دارند.اما عده کمی آن را در جهت مثبت رشد می دهند و متأسفانه اکثر افراد آن را در جهت منفی در خود رشد می‌دهند. شرایط رشد ذهنی خاصی که در کودک انسانی این باور را پایه ریزی می‌کند که “من می‌دانم” و “من می‌توانم” یا “من نمی‌دانم” و “من نمی‌توانم” یا علیرغم آنکه می‌دانم، ولی همچنان نمی‌توانم.این باور مثبت یا منفی از توانایی‌های فرد، بعدها تا پایان عمر با فرد می‌ماند و عموماً تغییر بسیار کمی ممکن می‌گردد.
نوزاد یک ماهه اگر اعتماد بنفس نداشت شیر نمی‌مکید و در نتیجه هرگز رشد نمی‌کرد.متوجه می‌شویم، همه‌ی ما اعتماد به نفس داریم ولی کیفیت و همینطور میزان این حس در افراد مختلف متفاوت است. در واقع تفاوت افرادی که می‌توانند؛ در بسیاری موارد ربطی به توان و استعداد و شرایط محیطی فرد ندارد و عامل اصلی خود باوری و اعتقادی است که فرد از توانستن خود دارد.

اهمیت اعتماد به نفس (self-confidence)

به خویشتن اعتماد بنمای، تمام قلب‌ها برای آن سیم آهنین می‌لرزند. «رالف والدو امرسون»

یک بررسی گسترده از همبستگی‌های عزت نفس و اعتماد به نفس نشان داد که عزت نفس سالم و همچنین اعتماد به نفس بالا با سلامتی، زندگی اجتماعی بهتر، مصونیت در برابر بیماری‌های روانی و مشکلات اجتماعی، زندگی موفقیت آمیز و سلامت روانی ارتباط دارد.کودکانی که اعتماد به نفس بالا دارند، در مدرسه بهتر عمل می‌کنند و بعدها در زندگی شغل‌های بهتری خواهند داشت و در دوران میان‌سالی از رضایت بیشتری برخوردار خواهند بود.عزت نفس به‌شدت به خوشحالی مربوط است، هرچه میزان عزت نفس بیشتر باشد، میزان خوشحالی نیز بیشتر خواهد بود. تحقیقات نشان داده که اعتماد به نفس بالا ، شانس زنده ماندن پس از یک عمل جراحی خطرناک را بیشتر می‌کند. (منبع: مان و همکاران، 2004)! پس تا می توانیم روی «تقویت عزت نفس» و «افزایش اعتماد به نفس» کار کنیم. ناگفته پیداست با سرمایه گذاری روی «افزایش عزت نفس فرزندان» آینده شکوفای سرزمین خود را تضمین خواهیم کرد.

چرا و چگونه اعتماد به نفس داشته باشیم (ریشه افزایش اعتماد به نفس چیست؟)

هنگامی که به خود باور داشته باشیم، می‌توانیم خطر کنیم، ماجراجویی کنیم، به ناشناخته‌ها سرک بکشیم، شعف خودانگیخته داشته باشیم و یا هرگونه احساسی که روح انسانی را جلا می‌بخشد، تجربه کنیم. این همان تعریف اعتماد به نفس است. «ای.ای کامینگز»

اعتماد به نفس یعنی فرد نسبت به توانایی انجام کارهایش چه باوری در درون خود دارد!( دقیقا نقطه مقابل باور فرد در مورد خویش در مبحث خجالت زدگی و کم رویی). شاید شما هم دیده باشید تعدادی از افراد زمانی که می خواهند کاری را شروع کنند، ابتدا کار را خیلی بزرگ و سخت و دشوار می کنند و بعد احتمال زیاد انجام آن را به بعد موکول می کنند و یا در میانه راه خیلی خسته می شوند و رهایش می کنند.
این افراد نمی دانند که اعتماد به نفس پایینی دارند وگرنه به راحتی از عهده انجام آن کار بر می آیند. به نظر بنده (محمود جولایی) اعتماد به نفس عبارت است از کیفیت خودپنداره شما از توانایی تان در مواجه با کارهای روزمره و مخصوصا کارهای جدید پیش رو. افراد با اعتماد به نفس، افرادی موفق و عملگرا افرادی هستند که در ذهنشان باوری قوی وجود دارد که به آن ها می گوید:

  • تو می توانی.
  • تو کار را شروع کن و ترس خود را مدیریت کن.
  • تو مهارت این کار را بیاموز و پیش برو.

همه ما برای موفق شدن در زندگی و رسیدن به اهداف خود در جهت دست یابی به زندگی رویایی مان نیاز به دو بال داریم؛ یکی عزت نفس و دیگری اعتماد به نفس. تیم راز موفقیت برای شما عزیزان دوره حضوری پرواز را تدارک دیده تا با به دست آوردن دو بال عزت نفس و اعتماد به نفس، زندگی جدیدی را شروع کنید. باید بگوییم یکی از ویژگی های افراد با عزت نفس پایین، به تعویق انداختن کارهاست؛ پس اگر در حال خواندن این مقاله هستید و شرکت در این دوره را میخواهید به زمانی دیگر موکول کنید،باید به شما بگوییم فردایی وجود ندارد. زندگی همین اکنون است. به شما پیشنهاد می کنیم همین حالا اولین قدم را در جهت ارتقای زندگی خود بردارید .

تقویت عزیت نفس و اعتماد به نفس پرواز


امیدوارم تعریف اعتماد به نفس را صحیح درک کرده باشید. من در کتاب عزت نفس روی میز شام، دو مفهوم عزت نفس و اعتماد به نفس را به زبانی بسیار ساده توضیح داده ام تا اول درک درستی از این دو مفهوم داشته باشیم و بعد تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس را به درستی بفهمیم. درک و برداشت درست باعث می شود ذهن به تدریج راه های افزایش عزت نفس و تقویت اعتماد به نفس را نیز از هم تفکیک کند. بسیاری مواقع ساده سازی مفاهیم آموزش روانشناسی موجب گام برداشتن افراد در مسیر شناخت درمانی و ارتقای فردی می گردد.

تعریف اعتماد به نفس

(تعاریف و تفاوت‌ها: خودکارآمدی، اعتماد به نفس و عزت نفس)

با وجود این‌که بسیاری از افراد گمان می‌کنند عزت نفس و اعتماد به نفس دو نام مشابه برای یک مفهوم روانشناختی هستند و به ندرت واژۀ خود کارآمدی را شنیده‌اند، اما در واقع این سه واژه برای روان‌شناسانی که بر روی آن‌ها سال هاست مطالعه می‌کنند، معانی بسیار متفاوتی دارد. «دراکم و بیورک؛ اونی و اکسازوگلو گووان»

خوب حالا ببینیم که اعتماد به نفس توسط چند صاحب نظر یا مؤلف و مترجم دیگر چگونه تعریف شده است:

« اعتماد به نفس » چگونگی نگرش و قضاوت شما درباره توان خودتان است. این عبارت ارزش‌ها، اعتقادات و بازخوردهای شما را توصیف می کند. «سیندی پیج، اندروپیچ»

« اعتماد به نفس » باور به توانایی و قابلیت انسانی خویش است، اینکه با هر آنچه در زندگی پیش آید روبرو می شوید، از عهده آنها بر می آیید و آنچه را که ضروری است انجام می دهید. «باربارا دی آنجلیس»

« اعتماد به نفس » ایمان به خود به رغم ترس هایتان است. «باربارا دی آنجلیس»

« اعتماد به نفس » به معنای خودشناسی، احترام به خود و ارزش قایل بودن برای خود می باشد. «جین یودر – ویلیام پراکتور»

« اعتماد به نفس » عبارت است از احساس ارزشمند بودن. این حس از مجموع افکار، احساسات و عواطف فرد در طول زندگی ناشی میشود. «پروین علیپور»

راهکارهای بهبود اعتماد به نفس در سه گام

سه گام نهایی برای ایجاد و یا قوت بخشیدن تدریجی اعتماد به نفس

در اینجا به بررسی سه گام تدریجی در جهت رسیدن به اعتمادمندی مطلوب می‌پردازیم که برای آن از استعارۀ سفر استفاده می‌کنیم :

  •   آماده شدن برای سفر؛
  •   عازم شدن؛
  • سرعت گرفتن به‌سوی موفقیت.

موفقیت گام اول: آماده شدن برای سفر

گام اول این است که خود را برای سفر به اعتماد به نفس آماده کنید. شما باید جایگاه فعلی خود را مشاهده کنید و آن‌چه که لازم است را بردارید، در مورد جایی که می‌خواهید بروید فکر کنید، ذهنیت خود را برای سفر آماده کنید و برای شروع و انجام آن متعهد شوید. در آماده شدن برای سفر، این پنج کار را انجام دهید:

  • به دستاوردهای فعلی خود نگاه کنید:

به وضعیت زندگی خود فکر کنید و لیستی از ده دستاورد خود تهیه نمایید. شاید رتبۀ اول یک آزمون مهم شده‌اید، شاید نقشی مهم در یک تیم ایفا کرده‌اید، بیشترین فروش را در یک دوره داشته‌اید.شاید هم کاری انجام‌ داده‌اید که در زندگی کسی تغییری اساسی داده است و یا پروژه‌ای را تحویل داده‌اید که برای کسب و کار شما از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است.

  • این‌ها را با یک قالب‌بندی مناسب ثبت کنید تا بتوانید بعداً آن را نگاه نمایید. سپس هر هفته چند دقیقه‌ای را صرف لذت بردن از موفقیت‌های فعلی خویش کنید.
  • در مورد توانایی‌های خویش فکر کنید
  • به لیست دستاوردها نگاه کنید، به زندگی موخر خود فکر کنید، در مورد آن‌چه که از نظر دوستانتان نقاط قوت و ضعف شما است فکر کنید. با توجه به این‌ها، به فرصت‌ها و خطراتی که متوجه شماست فکر کنید.
  • مطمئن شوید که چند دقیقه‌ای از تفکر دربارۀ نقاط قوت خویش لذت می‌برید!
  • در مورد آن‌چه که برایتان مهم است و جایی که می‌خواهید بروید فکر کنید. سپس در مورد‌ چیزهایی که واقعاً برایتان مهم است و آن‌چه که می‌خواهید در زندگی به دست آورید، فکر کنید.

تعیین و دستیابی به اهداف، بخش مهمی از این موضوع است و اعتماد به نفس واقعی نیز از همین حاصل می‌گردد. تعیین هدف به فرآیندی گفته می‌شود که شما مقاصد خود را تعیین کرده و موفقیت خود را بر اساس دستیابی به آن‌ها اندازه‌گیری می‌کنید.

  • اهدافی تعیین کنید که توانایی‌های شما را به کار می‌گیرد، ضعف‌های شما را به حداقل می‌رساند، فرصت‌ها را شناسایی می‌کند و خطراتی که با آن مواجه می‌شوید را کنترل می‌نماید.
  • پس از این‌که اهداف اصلی زندگی خود را تعیین نمودید، اولین گام هرکدام را شناسایی نمایید. مطمئن شوید که گام بسیار کوچکی است، شاید تکمیل آن بیشتر از یک ساعت زمان نبرد!
  • مدیریت ذهن خویش را آغاز کنید

در این مرحله، شما باید مدیریت ذهن خویش را آغاز کنید. گفتگوی درونی (self-talk) منفی‌ای که اعتماد به نفس شما را نابود می‌کنند، شکست دهید.

بخش نهاییِ آماده‌سازی برای سفر، این است که به خود قولی مشخص و صریح بدهید که کاملاً به سفر خود متعهد هستید و تمام توان خویش را به کار خواهید گرفت.

اگر دچار تردید شده اید، آن‌ها را بنویسید و با آرامش و به صورت منطقی آن‌ها را به چالش بکشید. اگر تحت فشار محو می‌شوند، عالی است. اما اگر بر اساس خطرات اصیل هستند، مطمئن شوید که اهداف جانبی تعیین می‌کنید تا این موارد را به شکل مناسبی مدیریت نمایید.

  • ریسک پذیر باشید و از خطر کردن نهراسید:

اگر شما اعتماد به نفس پایین دارید، از خطرپذیری پرهیز می‌کنید و خود را تحت فشار نمی‌گذارید؛ و ممکن است اصلاً تلاش نکنید. اگر بیش از حد اعتماد به خود دارید، بیش از حد خطر می‌کنید و خود را در موقعیت‌هایی قرار می‌دهید که فراتر از توانایی‌های شماست. احتمالاً شکست‌های سنگینی خواهید خورد. شاید هم خوش‌بین باشید اما به اندازۀ کافی تلاش نمی‌کنید تا حقیقتاً موفق شوید.

برای اعتدال داشتن، لازم است به اندازۀ کافی و بر مبنای واقعیت، اعتماد به خویشتن خویش داشته باشیم. اعتمادی که ریشه در توانایی‌های ما دارد. با مقدار مناسبی از آن، به صورت آگاهانه خطر خواهید کرد، به خود فشار می‌آورید (اما از توانایی‌های خود فراتر نمی‌روید) و سخت تلاش خواهید نمود. با این حساب، شما چقدر اعتماد به نفس دارید؟ میزان آن را در خود دریابید و سپس استراتژی‌های خاصی که برای ارتقای سطح اعتماد به نفس را مورد بررسی قرار دهید. اگر هم فراتر از واقعیت به خود اعتماد دارید، حتما و حتما با واقعیت خود آشتی کنید

گام دوم: عزیمت

این‌جاست که شما به آهستگی حرکت به سوی هدف خویش را آغاز می‌کنید. با انجام کارهای درست و برداشتن قدم‌های مناسب، خود را در مسیر موفقیت قرار می‌دهید و اعتماد به نفس ناشی از آن را به دست خواهید آورد.دانشی که برای موفقیت لازم دارید را به دست آورید با بررسی اهداف خویش، توانایی‌هایی که برای احقاق آن‌ها نیاز دارید را شناسایی کنید. سپس ببینید چگونه می‌توانید این‌ مهارت‌ها را با اطمینان خاطر به دست آورید.راه‌حل‌های مقطعی و صرفاً قابل قبول را نپذیرید ؛ به دنبال راه‌حل، برنامه یا راهکاری باشید که شما را برای احقاق اهدافتان کاملاً تجهیز می‌کند و در حالت ایده‌آل، به شما صلاحیتی بدهد که بتوانید به آن افتخار کنید.

“اعتمادبه‌نفس مسری است و همچنین کمبود اعتمادبه‌نفس.” «وینس لومباردی»

  • بر اصول پایه تمرکز کنید

هنگامی که تازه شروع کرده‌اید، سعی نکنید کاری هوشمندانه یا پیچیده انجام دهید. به دنبال کمال نباشید؛ از کارهای ساده‌ای که با موفقیت و به درستی انجام می‌دهید، لذت ببرید.

  • اهداف کوچک تعیین کنید و به آن‌ها دست یابید

با تعیین اهداف کوچکی که در گام اول شناسایی شدند، شروع کنید. خود را عادت دهید که آن‌ها را تعیین نموده، به دست آورید و دستیابی به آن ها را جشن بگیرید. در این مرحله، از تعیین اهداف چالش برانگیز پرهیز کنید، فعلاً عادت دستیابی و جشن گرفتن را در خود پرورش دهید. سپس موفقیت‌های شما اندک‌ اندک به روی هم انباشته می‌شوند!

  • به مدیریت ذهن خود ادامه دهید

مدیریت ذهن از آن دسته از اعمال بسیار مهم است که اکثریت از آن غفلت میورزند. یادتان باشد همه چیز در ذهنتان اتفاق می افتد. پس اگر میخواهید چیزی تغییر کند باید بتوانید ذهنتان را روی آن اصل متمرکز نگه دارید

  • مثبت فکر کنید، جشن بگیرید و از موفقیت‌های خویش لذت ببرید.

تصویر ذهنی مثبت خویش را حفظ کنید. می‌توانید از تکنیک‌های ساده‌ای مثل نقشۀ گنج نیز استفاده نمایید تا تصویرسازی شما قوی‌تر شود.

در عین حال، یاد بگیرید که با شکست کنار آیید. اشتباهاتی که به هنگام امتحان یک کار جدید رخ می‌دهند را بپذیرید. در واقع اگر خود را عادت دهید که اشتباهات را همانند تجربه‌های آموزنده در نظر بگیرید، می‌توانید آن‌ها را (تقریباً) به شکل مثبتی ببینید. هرچه باشد، در مورد جملۀ «آن‌چه که تو را نکشد، تو را قوی‌تر می‌کند» حرف‌های بسیاری می‌توان زد.

تعهد اعتماد به نفسگام سوم: سرعت خود را به سمت موفقیت افزایش دهید:

در این مرحله، احساس خواهید کرد که اعتماد به نفس شما در حال شکل‌گیری است. برخی از فعالیت‌هایی که در گام دوم آغاز نموده‌اید را کامل کرده‌اید و کلی موفقیت دارید که می‌توانید به خاطر آن‌ها جشن بگیرید! حال به خود فشار بیاورید. اهداف را اندکی بزرگ‌تر کنید و چالش‌ها را مقداری سخت‌تر نمایید. میزان تعهد خویش را افزایش دهید. مهارت‌هایی که اثبات کرده‌اید را به سایر حوزه‌های مرتبط و نزدیک گسترش دهید.

توصیۀ اول: خود را پایبند کنید ؛  این‌جا است که افراد بیش از حد مطمئن می‌شوند و به خود فشار می‌آورند. مطمئن شوید که از ذکاوت به خاطر خود ذکاوت لذت نمی‌برید.

توصیۀ دوم: اگر هنوز پرسشنامۀ «چقدر با اعتماد به نفس هستید؟» ما را نگاه نکرده‌اید، الان زمان مناسبی است. پرسشنامه را حل کنید تا دریابید که چقدر اعتماد به خود دارید و استراتژی‌هایی را برای ایجاد و تقویت آن شناسایی کنید. برای شرکت در تست رایگان سنجش اعتماد به نفس زیر فقط کافیست که فرم زیر را پر نمائید:

زمانی که به اندازۀ مناسب به خود فشار آورید، می‌بینید که اعتماد به نفستان رو به رشد است. شما اعتماد به نفس کسب کرده‌اید؛ زیرا خود را به چالش کشیده‌اید و آن را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اید! تعیین هدف، مهم‌ترین مهارتی است که شما می‌توانید برای افزایش اعتماد به خود یاد بگیرید. اگر هنوز مقالۀ تعیین هدف ما را نخوانده‌اید و به کار نگرفته‌اید، الان زمان مناسبی است.

عناصر اصلی اعتماد به نفس چیست؟ چگونه اعتماد به نفس داشته باشید ؟

“به نظر من امکان ندارد برای فردی که راز تحقق رویاهای خویش را می‌شناسد، قله‌ای وجود داشته باشد که نتواند فتح کند. به نظر من این راز در چهار حرف C یعنی (Curiosity, Confidence, Courage and Constancy) خلاصه می‌شود. (کنجکاوی، اعتماد به نفس، شجاعت و ثبات). مهم‌تر از همه اعتماد به نفس است. وقتی به چیزی باور دارید، به طور کامل به آن باور داشته باشید. بدون هیچ چون و چرایی.” «والت دیزنی»

نظریه‌های جهانی اعتماد به نفس

حال که تعریف‌ها را دانستیم، می‌توانیم نگاه عمیق‌تری به عقاید رایج و نظریه‌های محبوب در باب اعتماد به نفس و عزت نفس بیندازیم. همان‌گونه که قبلاً هم مطرح شد، نظریۀ ناتانیل برندن در مورد عزت نفس در جهان به شکل گسترده‌ای پذیرفته شده است، اما نظریه‌ها و چارچوب‌های دیگری نیز برای درک عزت نفس در ادبیات روان‌شناسی وجود دارد.

سلسله‌ مراتب نیازهای مازلو (افزایش اعتماد به نفس در مقابل دیگران)

سلسله‌ مراتب نیازهای مازلو، یک چارچوب شناخته‌شده اما قدیمی در روان‌شناسی است که به نیازهای متعدد انسان اشاره دارد. این نیازها باید برطرف شوند. به‌طور کلی، برای این‌که نیازهای پیچیده رفع گردند، ابتدا باید نیازهای ابتدایی و پایه ارضا شوند (1943). در هرم او، عزت نفس در دومین سطح از بالا، یعنی دقیقاً زیر خود شکوفایی قرار دارد.

هرم نیازهای مازلوطبق نظر مازلو، برای داشتن اعتماد به نفس بالا باید نیازهای ثباتِ روان‌شناختی، امنیت، عشق و تعلق خاطر انسان برطرف شوند تا شخص بتواند عزت نفس سالمی رشد دهد. او همچنین خاطر نشان کرد که دو نوع عزت نفس وجود دارد، عزت نفس «بالاتر» و «پایین‌تر». عزت نفس پایین‌تر از احترام دیگران نشات می‌گیرد و اعتماد به نفس بالا از درون خود انسان بر می‌خیزد. پس از گذشت چندین سال، مازلو نظریۀ خود را اصلاح کرد تا با افراد خودشکوفایی که بی‌خانمان بودند و یا افرادی که در مناطق خطرناک جنگی زندگی می‌کردند اما از عزت نفس بالایی برخوردار بودند، مطابقت یابد. امروزه این سلسله مراتب، دیگر به‌عنوان یک نظریۀ بی‌جهت برای رشد در نظر گرفته نمی‌شود،  بلکه آن را توضیحی برای رفع نیازهای اساسی انسان می‌دانند که به افراد اجازه می‌دهد  به توانایی و آزادی لازم برای احقاق نیازهای پیچیده‌تر دست یابند.

نظریۀ مدیریت وحشت (Terror Management Theory)

یک نظریۀ تاریک‌تر که برای توضیح  به اعماق تجربه انسانی می‌رود، «نظریۀ مدیریت وحشت» است.

نظریه مدیریت وحشت (TMT) بر اساس این ایده است که تمامی انسان‌ها پتانسیل زیادی برای پاسخ وحشت‌زده به آگاهی از مرگ و فانی بودن خویش دارند، و آن دسته از جهان‌بینی‌ها که بر اهمیت اعتقادات افراد تأکید می‌کنند، انسان‌ها را از این وحشت در امان نگه می‌دارند «گرینبرگ و آرنت»

“زمانی که بدن‌تان حالت خمیده پیدا می‌کند، مغز تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد و در نتیجهٔ این مسئله، هورمون کورتیزول (هورمونی است که در واکنش بدن به استرس ترشح می‌شود) ترشح می‌شود. قوز کردن ریشه در عادت انسان‌های اولیه دارد: آن‌ها برای مخفی ماندن از دید جانوران درنده به‌قدری خم می‌شدند که شکلی توپ‌مانند پیدا می‌کردند و این کار، استرس زیادی در پی داشته است. از سوی دیگر، اگر کاملا صاف بایستید و کمی شانه‌ها را به عقب بدهید، اعتماد به نفس و قدرت بیشتری پیدا خواهید کرد. این ساده‌ترین راهکاری است که برای افزایش اعتماد به نفس کسانی که به من مراجعه می‌کنند، بهشان پیشنهاد می‌کنم”«دکتر پرپتوآ نئو- روانشناس»

اعتماد به نفس و موفقیت

همان گونه که قبلاً هم ذکر شد، هزاران مقاله در رابطه با «تقویت اعتماد به نفس» و «افزایش عزت نفس» منتشر شده است و بسیاری از این مقالات، اعتماد به نفس بالا و موفقیت در زندگی را به هم مرتبط می‌دانند. دوستان هیچ موفقیت بزرگی محقق نمی شود مگر فرد دارای سطح مقبولی از این حس و البته عزت نفس باشد. به نظر بنده که سال هاست در حوزه موفقیت تلاش میکنم، راز موفقیت های افراد موفق جهان داشتن اعتماد به نفس بالا و عزت نفس قوی است. برخی تحقیقات رابطه بسیار قدرتمندی میان این حس و دستیابی به اهداف یا سلامت روانی نشان‌ داده‌اند.

موفقیت افرادی که عزت نفس بالایی دارند، در 6 خصیصه نهفته است :

  1. احساس ارزشمند بودن
  2. لذت بیشتر از زندگی و فعالیت‌ها
  3. رهایی از شک کردن به خود
  4. رهایی از ترس و اضطراب، رهایی از اضطراب اجتماعی و استرس کمتر
  5. انرژی و انگیزۀ بیشتر برای عمل کردن
  6. لذت بردن از معاشرت با سایر افراد در مراودات اجتماعی

ویژگی عزت نفس بالا

هنگامی که شما در آرامش باشید و اعتماد به نفس بالا داشته باشید، اطرافیان شما نیز احساس راحتی خواهند کرد. اما خبر دیگری که چندان خوشحال کننده نیست، این می‌باشد که تحقیقات نشان داده افزایش اعتماد به نفس همیشه به تقویت خروجی‌های مثبت نمی‌انجامد «برینکم، تیچلار، ون اگتمیل، دِ ورایز و ریچیر، 2016؛ فورسیت، لارنس، برونت و بامیستر، 2007»

روزنامه‌نگاران در رسانه‌های پر رونق اشاره کرده‌اند که همبستگی‌های منفی نیز برای آن وجود دارد. برای مثال، اعتماد به نفس مردم به شکل ثابتی در طی 50 سال گذشته افزایش یافته است و همراه با آن، نارسیسم و توقعات غیر واقع‌گرایانه نیز افزایش یافته است «کریمر، 2013»

چگونه فوری اعتماد به نفس داشته باشیم ؟

با کمی شناخت از کار سیستم روان به راحتی میتوان نتیجه گیری کرد که اعتماد به نفس بالا را نمی‌توان یک شبه به دست آورد و باقی عمر را استراحت کرد. اگر شما یک والد، معلم یا شخصی هستید که مرتباً با کودکان در تعامل است، دست از تلاش برای ایجاد عزت نفس در آن‌ها به‌وسیلۀ حفاظت و ستایش بردارید. در نظر داشته باشید که کودکان را تشویق می‌‌کنید تا چیزی از اعمالشان یاد بگیرند، برای آن‌ها فرصت کافی فراهم آورید تا از شکست‌ها با امنیت عبور کنند و به آن‌ها فضا دهید تا شجاعت خود را بسازند و خودکارآمدی خویش را بیان کنند. اهمیتی ندارد که چقدر با اعتماد به خویش به نظر می‌رسند، دیر یا زود با موقعیتی مواجه می‌شوند که عزت نفس، انعطاف‌پذیری و قدرت حل مسئلۀ آن‌ها را دچار چالش می‌کند. این حس فرازها و نشیب‌ها دارد و ایجاد، رشد و نگهداری از آن تلاش زیادی می‌طلبد. همۀ ما لحظاتی را تجربه می‌کنیم که اعتماد به نفسمان به چالش کشیده می‌شود، اما با این وجود، هنگامی که منبع اعتماد سالم را پیدا می‌نماییم، می‌توانیم بر روی خود کار کنیم.

نظر شما در مورد چالش‌های ایجاد اعتماد بنفس چیست؟ دربارۀ ایجاد آن در امر آموزش چه احساسی دارید؟ قوی‌ترین تشدید کننده و تضعیف‌ کنندۀ آن به نظر شما چیست؟ جواب‌های خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

پس چگونه باید این حس متعادل از اعتماد به نفس، که بر اساس درکی صحیح از واقعیت است را ایجاد کرد؟ خبر بد این است که هیچ راه‌حل فوری یا راه‌حل پنج دقیقه‌ای وجود ندارد. خبر خوب این است که افزایش اعتماد به نفس امکان‌پذیر است. کافی است شما تمرکز کنید و مصمم شوید که کارهای لازم را انجام دهید. چه چیزی بهتر از این‌که همان کارهایی که برای افزایش آن انجام می‌دهید، موفقیت را نیز برایتان به ارمغان آورد؟ هر چه باشد، اعتماد به خود شما از دستاوردهای واقعی به دست می‌آید. هیچ‌کس نمی‌تواند آن را از شما بگیرد!

نکات کلیدی

اعتماد به نفس تقریباً در تمامی جنبه‌های زندگی ما، به شدت مهم است و افرادی که آن را کم دارند، دشوار بتوانند موفق شوند. دو مسئله که به افزایش شدید آن کمک می‌کند، خودکارآمدی و عزت نفس هستند. با این سه گام می‌توانید آن را رشد دهید: خود را برای سفر آماده کنید ( عازم سفر شوید ) سرعت خود را به سمت موفقیت افزایش دهید. احتمالاً تعیین هدف مهم‌ترین فعالیتی است که برای داشتن اعتماد به نفس بالا یاد خواهید گرفت.

امید و اعتماد به نفسچگونه اعتماد بنفس خود را افزایش دهیم ؟ یا چگونه اعتماد به نفس داشته باشیم ؟

کافیست خود را برای موفقیت آماده کنید! مطابق نظر روانشناس معروفی که ما توصیۀ او را جدی می‌گیریم، اعتماد بنفس کاریزماتیک در یک سخنران، خصوصیتی است که همه می‌ستایند. پس اعتماد و اتقاد به توانایی های خود، تقریباً در تمام جوانب زندگی ما به شدت مهم است، اما همچنان بسیاری از افراد در تلاش برای یافتن آن هستند.  متاسفانه، این می‌تواند یک چرخۀ منحوس باشد: افرادی که اعتماد به نفس پایین دارند، دقیقا در نقطه مقابل افراد با اعتماد به نفس بالا دشوار بتوانند موفق شوند. هر چه باشد، اکثر افراد تمایلی ندارند پیرو پروژه‌ای باشند که توسط یک فرد مضطرب، نامطمئن و به شدت متزلزل رهبری می‌شود. از سوی دیگر، ممکن است شما توسط فردی قانع شوید که واضح سخن می‌گوید، کسی سرش را بالا نگه می‌دارد، کسی که با اطمینان جواب سؤال‌ها را می‌دهد و کسی که وقتی چیزی را نمی‌داند بدون تردید اعتراف می‌کند. افراد با باور و اعتماد به خود، باعث می‌شوند دیگران نیز الهام بگیرند و اعتماد بیشتری به دست آورند: مخاطبان، همکاران، رؤسا، مشتریان و دوستان آن‌ها. کسب اعتماد دیگران یکی از راه‌های کلیدی است که افراد با اعتماد به نفس به‌وسیلۀ آن موفقیت به دست می‌آورند.

خبر خوب این است که اعتماد به نفس مهارتی است که می‌توان آموخت و ایجاد کرد. اگر شما بر روی کسب این مهارت در خود کار می‌کنید و یا سعی می‌کنید آن را در اطرافیان خود ایجاد کنید، این تلاشتان بسیار ارزشمند است!

چقدر به نظر دیگران با اعتماد به نفس می‌آیید ؟

سطح اعتماد شما به خودتان می‌تواند به طُرُق مختلفی نمود پیدا کند: رفتار شما، زبان بدن شما، نحوۀ صحبت کردن، آن‌چه که می‌گویید و غیره. آیا از نظر دیگران فرد کم رویی هستید یا با اعتماد به نفس به مقایسۀ رفتار مطمئن و رفتار بی اعتماد نفس که در ادامه آمده است، نگاه کنید. چه افکار یا اعمالی را در خود یا اطرافیانتان تشخیص می‌دهید؟

 رفتار مطمئن (با اعتماد به نفس عالی)

  •  انجام آن‌چه که معتقد هستید، درست می‌باشد. حتی اگر دیگران شما را مسخره یا نقد کنند.
  •  میل به خطرپذیری و تلاش بیشتری برای دستیابی به موفقیت‌های بیشتر
  •  اعتراف به اشتبا‌هات و درس گرفتن از آن‌ها
  •  انتظار برای این‌که دیگران دستاوردهایتان را به شما تبریک بگویند.
  • پذیرش گرم تحسین‌های دیگران، متشکرم، برای آن آگهی خیلی تلاش کردم. خوشحالم که متوجۀ تلاش‌های من شده‌اید.

 رفتارهای مربوط به اعتماد به نفس پایین

  • مدیریت رفتار خود بر اساس آن‌چه که دیگران فکر می‌کنند.
  •  باقی ماندن در نقطۀ امن، ترس از شکست و بنابراین پرهیز از خطر
  •  تلاش برای پوشاندن اشتباهات و امید به این‌که قبل از خبردار شدن دیگران، مشکل را حل کنید.
  •  تا آن‌جا که می‌توانید به افراد مختلف صفات نیک را توضیح می‌دهید و در بیان آن‌ها اغراق می‌کنید.
  • نادیده گرفتن هول هولکی تحسین دیگران. آن چیز خاصی نبود، هر کسی می‌توانست انجامش دهد.

همان‌گونه که در این مثال‌ها می‌بینید، اعتماد به نفس پایین می‌تواند خود تخریب‌گرانه باشد و معمولاً به شکل یک نوع نگرش خاص، نمود پیدا می‌کند. به‌طور کلی افراد با اعتماد به نفس، مثبت‌تر هستند؛ آن‌ها به خود و توانایی‌هایشان باور دارند و همچنین باور دارند که باید به بهترین شکل زندگی کرد.

جملات اعتماد به نفس دهنده

عبارات تاکیدی تاثیر بسیار زیادی در افزایش اعتماد بنفس دارند. شاید یک راز که افراد با اعتماد به نفس بالا هیچ گاه به شما نگویند این است که روزانه از جملات اعتماد به نفس دهنده بسیاری استفاده میکنند تا اعتماد بنفس بالا کسب کنند. پیشنهاد میکنم جملات تاکیدی و جملات اعتماد به نفس دهنده خودتان (آن دسته از جملات که به شما حس خوبی میدهند ) را پیدا کرده و روزانه با خود تکرار کنید تا اعتماد بنفس بالا داشته باشید در ادامه ما نیز تعدادی جملات اعتماد به نفس دهنده برای شما آماده کرده ایم و برای تمرین از شما میخواهیم که عبارت تاکیدی خود را ساخته و پایین همین پست برای ما کامنت کنید.

1-ری کراک مک دونالد: شاد بودن به این معنا نیست که همه چیز خوب است، شاد بودن به این معناست که شما تصمیم گرفتید فراتر از هرآنچه کامل نیست را ببینید.

2-با تمام توان بدو مهم نیست شیر باشی یا آهو مهم این است!

3-سخته منتظر چیزی باشی که میدونی هیچوقت اتفاق نمی افتد و سخت تر از آن وقتیه که در برابر چیزی که تمام آن چیزی است که می خواستی نیست, بخوای تسلیم بشی.

4-یک اراده قوی بر هر سد و مانعی هر قدر هم قوی حتی بر زمان نیز غلبه می‌کند.

سوالات مهم در مورد اعتماد به نفس

چه تمرین هایی برای افزایش اعتماد به نفس وجود دارد؟

بهترین تمرینی که برای افزایش اعتماد به نفس پیشنهاد میکنم این است که ابتدا علائمی که نشان دهنده اعتمادبه نفس بالا یا اعتمادبنفس پایین است را به کمک تست هایی روانشناسی ارزیابی میزان اعتمادبنفس شناسایی کنید، سپس بدنبال انجام دادن یا انجام ندادن کارهایی باشید که بر روی تقویت اعتمادبنفستان تاثیر مستقیم دارند. در این مقاله کارهای زیادی را برای تقویت اعتمادبنفس به شما عزیزان معرفی کردیم که انجام هرکدام از آنها میتواند کمک شایانی به شما بکند.

تعریف اعتماد به نفس چیست؟

اعتماد به نفس به زبان ساده یعنی درصد اطمینان شما از توانمندی هایتان. یعنی اینکه شما بدانید چند درصد امکان دارد و یا میتوانید در چالش های زندگیتان سربلند و موفق شوید.

داشتن اعتماد به نفس بالا چه اهمیتی دارد؟

اعتماد به نفس مهارتی است که داشتن آن از نان شب برایتان واجب تر است. چرا که به اندازه ی موهای سرم مراجعینی را دیدم که صرفا تنها به این علت که اعتمادبنفس شروع کاری را نداشته اند سالها در موقعیتی درجازدند که در شان آنها نبود. اگر اعتمادبنفس خوبی داشته باشید افکار منفی از شما دور میشود و ترس و اضطراب کمتری را تجربه میکنید و در مجموع در مسیر حرکت به سوی زندگی سعادتمندانه گام های مفیدی را برمیدارید.

بهترین دوره تقویت اعتماد به نفس چیست؟

دوره تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس دوره پرواز که مدرس آن محمود جولایی است به گفته بیش از 6000 کاربر فعال اپلیکیشن راز موفقیت و 10 هزار کاربر سایت راز موفقیت بهترین دوره برای تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس فردی است. برای دانلود رایگان دوره مینی پرواز که چیزی حدود ده درصد از دوره پرواز است میتوانید از طریق لینک زیر اقدام کنید.

دانلود دوره مینی پرواز

سخن پایانی:

در انتهای مقاله باز هم تاکید می‌کنم فراموش نکنید که، اعتماد به نفس ویژگی بسیار مهمی است که نقش تأثیرگذاری در زندگی شما دارد و خبر خوب اینکه این ویژگی کاملا اکتسابی است و با اندکی تمرین و ممارست به دست می آید. یعنی اگر تعلل نکنید و از همین امروز برای تقویت اعتماد به نفس خود شروع به تمرین کنید نتایج شگفت انگیز آن در کمتر از چند ماه در زندگیتان پدیدار میشود.

اصطلاحات مهم بکار برده شده در این مقاله:

  • اعتماد به نفس: اعتماد به نفس در اصل باوری است که هر فرد نسبت به توانمندی های خود(هر آنچه قدرت انجام دادنش را دارد) و استعدادهایش دارد.
  • حرمت نفس: حرمت نفس در اصطلاح به معنای احترامی است که هر فرد برای خودش قائل است.
  • خودباوری: خودباوری در اصل نام دیگری برای اعتمادبنفس است.
  • عزت نفس: عزت نفس مفهوم خود دوستی، خود ارزشمند پنداری و ارزش و احترام به خود است.
  • توانمندی: یعنی یک فرد زمانی که میداند در یک حوزه خاص استعداد داشته و یا آموزش دیده میداند که در آن حوزه فرد توانمندی است.
  • ارزشمندی: یعنی یک انسان با همه ی معایب و محاسنش خود را دوست داشته باشد و بداند که انسانی مهم و ارزشمند است درست به اندازه ی دیگران.(نه بیشتر و نه کمتر از کسی)
  • خودکارآمدی: خود کارآمدی یعنی فرد خود را در یک حوزه بخصوص انسانی کارآمد و توانمند ببیند.

منابع این مقاله(اعتماد به نفس چیست ؟ راه های افزایش و تمرینات صحیح در بالا بردن اعتماد به نفس)

1- اعتماد به نفس نوشته باربارا دی آنجلیس
2- رمز اعتمادبه‌نفس اثر کتی کی و کلیر شیپ من
3- ایجاد اعتمادبه‌نفس به زبان آدمیزاد اثر «کیت برتون» و «برینلی پلتز»
4- شجاعت اثر دبی فورد
5- شیوه های افزایش اعتمادبه‌نفس در کودکان و نوجوانان
6- «جرات داشته باش» نوشته فردریک فانژه
7- «نیروی اعتماد بنفس» نوشته‌ی برایان تریسی
8- بر کم رویی خود غلبه کنید پل راگو
9- کتاب خود باوری اثر ناتانیل براندن
10- کتاب اعتماد به نفس یا اعتماد به سقف اثر محمد قهرمانی و زهره قادری
11- خودت باش دختر اثر ریچل هالیس
12- کتاب خودت را به فنا نده اثر گری جان
13- کتاب موهبت کامل نبودن اثر برنی براون

برای دریافت مقاله اعتماد به نفس pdf کلیک کنید

اگر از خواندن مقاله اعتماد به نفس لذت بردید لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید، همچنین میتوانید تجربیات و سوالات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

لینک کوتاه: bit.ly | cutt.ly | rb.gy | u.to | v.ht | bit.ly

اعتماد به نفس، اعتماد بنفس، علائم کمبود اعتماد به نفس، اعتماد به نفس چیست pdf، راههای افزایش اعتماد به نفس در بزرگسالان، اعتماد به نفس چیست و چه اهمیتی دارد، افزایش اعتماد به نفس در مقابل دیگران، اعتماد به نفس چیست و راههای تقویت آن، کتاب اعتماد به نفس، افزایش اعتماد به نفس در مقابل زنان

بهترین ویدئو های آموزشی تقویت عزت نفس

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
26 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ممنونم از مقاله ی خوبتون عالی بود

من متوجه ی منظورتون از واژه ی حرمت نفس نشدم. تو اصطلاحات مهم گفتین که حرمت نفس یعنی برای خودت ارزش قائل باشی در حالی ک اعتماد به نفس یعنی بدونی از پس چالش ها بر میای. پس این میتونه به این معنا باشه که حرمت نفس به معنی عزت نفس هستش؟

مثل همیشه عاااااااااااااااااااااااااااالی واقعا بابت راهکارهای فوق العادتون ممنونم

من اعتماد به نفس خیلی پایینی دارم. سالهاست که وقتی در یک مهمانی با تعداد افراد بیش از 10 نفر شرکت میکنم به شدت استرس میگیرتم و نمیتونم جمع رو کنترل کنم

میشه چندتا تکنیک مدیریت احساسات منفی هم بهمون یاد بدین؟

ممنونم از زحمتی که برای تولید محتوا میکشید. مقالاتتون همگی ناب و ارزشمند هستن

خود باوری چه تاثیری روی اعتماد به نفس داره؟

اعتماد به نفس موقعیتی یعنی چی

من میخوام تو دوره پرواز شرکت کنم میشه راهنماییم کنید لطفا

خیلی عالی و کامل بود ممنونم
چند مورد هم من میگم بنظرم خیلی در بالا بردن اعتماد به نفسمون موثره
با همه نواقصمون احساس کافی بودن داشته باشیم
در اصول و قواعدمون قاطع باشیم و با مخالفت دیگران تحت تاثیر قرار نگیریم
دنبال یادگیری عمیق باشیم در کنارش مسیرهای جدید رو تجربه کنیم
تا می‌تونیم مهارتهامونو افزایش بدیم

سلام من روان کاو رفتم ، روانپزشک هم رفتم نشد که نشد
در مورد نا امیدی، افسردگی اعتماد به نفس رو هم که نگم براتوون
حالا میخواستم بپرسم کتابی هس که به من کمک کنه که بتونم مشکل عزت نفسم رو حل کنم؟

با درود دوست عزیز
برای افزایش اعتماد به نفس می توانید کتاب عزت نفس روی میز شام رو تهیه نمائید و ؛
همچین ما یک دوره اشتراک ویزه با عنوان : افزایش سریع اعتماد بنفس (فایل صوتی خود هیپنوتیزم عمیق افزایش اعتماد به نفس) نیز داریم که بسیار اثربخش و مفیده و می تونید تهیه نمائید:

با درود
می تونید کتاب عزت نفس روی میز شام از سایت ما تهیه نمائید و همچنین برای شما دوره پرواز بسیار مناسب می باشد.

هنوز نخوندم واقعا جواب میده؟

اگه این باور رو داشته باشید که جواب میده قطعا جواب میده

ممنون از شما با ویدئو زیبا

ممنون از نگاهتون

0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی استبرو به فروشگاه