مراحل بازی نهنگ آبی و پشت پرده ی آن!

من از همه مادران و پدران عزیز امروز و فردا درخواست میکنم حتماً این مقاله را بخوانند.

چند هفته ای هست که موضوع “بازی نهنگ آبی” بیشترین سرچ گوگل در ایران را به خود اختصاص داده است.

موضوع داغی که شاید در شبکه های اجتماعی از مسیر اطلاع رسانی خارج شد.

این موضوع برایم جالب شد و تصمیم گرفتم این چالش غم انگیز را از بعد تاثیرات و آسیب های اجتماعی و روانشناختی مورد مطالعه قرار دهم. 

در این مقاله شما با علت و ریشه‌های این گونه پدیده‌ها آشنا خواهید شد. در اینجا برای اولین بار با اصطلاح “عزت نفس خانواده” آشنا می‌شوید.

27

سایت راز موفقیت هیچگونه مسولیتی در قبال این بازی ندارد و لازم به ذکر است که بازی نهنگ آبی به هیچ عنوان توسط این سایط ارائه نمیشود.لطفا تماس نگیرید.

بازی نهنگ آبی 

به دلایل ناشناخته‌ای گونه خاصی از نهنگ‌ها در آب‌های کم عمق ساحل به گل می‌نشینند و در واقع به‌طور طبیعی به ساحل می‌آیند تا بمیرند. دانشمندان در تفسیر این اتفاق عجیب میگویند:

این پدیده در نهنگ‌ها و دلفین‌ها دیده می‌شود و این جانوران در انجام آن تعهد دارند، به این شکل که حتی زمانی که گروه‌های مردمی حمایت از حیوانات آن‌ها را به‌زور به دریا بازمی‌گردانند، آن‌ها بلافاصله مجددا خود را به ساحل می‌زنند، پس از مدت کوتاهی به علت کم آبی و خشکی بدن دچار خفگی شده و می‌میرند.

مراحل بازی نهنگ آبی

علت همچنان ناشناخته می‌باشد. اما یکی از نظریه‌های پرطرفدار می‌گوید: آن‌ها گاهی بر اثر اشتباه فردی یا خطای رهبر گروهشان و تنها به خاطر پیروی جمعی، به‌طور ناخواسته و نادانسته وارد آب‌های کم عمق می‌شوند.

خودکشی نهنگ‌ها واقعه دل‌خراشی است که همه ساله در سواحل کشورهایی چون استرالیا و نیوزیلند اتفاق میافتد.

بازی نهنگ آبی چیست؟

نام بازی نهنگ آبی از پدیده ناشناخته خودکشی دسته جمعی نهنگ‌ها در سواحل شنی گرفته شده است.

بازی نهنگ آبی یک بازی غیر نرم افزاری در اینترنت است که تماس‌های مخفیانه‌ای با مدیر بازی گرفته می‌شود و به‌طور روزانه دستوراتی به بازیکن داده می‌شود و او خود را به شدت متعهد به اجرای دستورات می‌یابد تا به مرحله بعد برود.

این بازی خطرناک در 50 مرحله و به‌صورت چالش‌های ساده تا سخت انجام می‌شود و فرد در هر مرحله باید کارهایی را که از او خواسته می‌شود  انجام داده و عکسی از انجام آن برای ادمین ارسال کنید.

چالش مرحله 50 از بازیکنان می‌خواهد که خودکشی کنند.

مراحل بازی نهنگ آبی چطوری است ؟

شما با ورود به صفحه بازی و بعد از مرحله ثبت نام، “نهنگ” خطاب می‌شوید.

در این بازی یا بهتر بگوییم چالش خطرناک، از بازیکنان (عمدتاً نوجوانان) خواسته می‌شود هر روز تکلیفی به‌صورت یک چالش را انجام داده و عکسی از خود ارسال کنند تا به مرحله بعد منتقل شوند.

مراحل این بازی به شرح زیر می‌باشد که صرفاً برای توجه، اطلاع رسانی و هشدار به خانواده‌ها در سایت راز موفقیت درج می‌شود:

(توجه: جزییات مراحل بازی نهنگ ابی حذف شده، چون احتمال مطالعه مقاله توسط افراد پر خطر وجود دارد.)

  • چالش اول به کمک یک تیغ، عبارت “f57” را بر روی دست خود خراش داده و عکسی برای مدیر بازی ارسال کنید.
  • چالش دوم  تا بیست و چهارم: بیدار شدن ساعت 04:20 صبح و گوش کردن به موسیقی وحشتناک و دیدن فیلمهای روانپریشانه و ایجاد خراش با تیغ در بدن و انجام سایر دستورات که توسط مدیر ارسال میشود.
  • چالش بیست و پنجم شما باید با یک نهنگ دیگر ملاقات کنید.
  • چالش بیست و ششم مدیر امروز، تاریخ مرگت را اعلام خواهد کرد و شما باید آن را بپذیرید.
  • مرحله بیست و هشتم امروز نباید به هیچ عنوان با کسی صحبت کنید.
  • چالش بیست و نهم پیمان ببند که شما دیگر تبدیل به یک نهنگ شده‌اید.
  • چالش سی‌ام تا چهل و نهم – از چالش سی‌ام تا چالش چهل و نهم شامل اعمال یکسانی است. کاربر باید هر روز ساعت 04:20 دقیقه بیدار شده و فیلم‌های ترسناک ببیند و موسیقی وحشت گوش کند.
  • چالش پنجاهم –  خودکشی.

نهنگ-ابی، بازی-نهنگ-آبی، مراحل-بازی-نهنگ-آبی، خودکشی-در-اصفهان

بازی نهنگ آبی یا بازی یک کلاغ چهل کلاغ ؟

واقعیت آن است که اولاً این یک بازی نرم افزاری یا اپ موبایل نیست.

شما باید بتوانید وارد کانال شبکه اجتماعی روسی شده و ثبت نام کنید و بعد با ادمین بتوانید روسی چت کنید.

پس می‌بینیم که بسیاری از صحبت‌هایی که در مورد این خبر در اینترنت بخش شده نمی‌تواند صحت داشته باشد.

داستان شکل گیری بازی نهنگ آبی به این صورت بوده که در یک شبکه اجتماعی روس به نام VK بازی راه اندازی شده که با نام‌های مختلفی از جمله :

خانه ساکت (a silent house) ،

دریایی از نهنگ‌ها (a sea of whales)

و منو ساعت 04:20 بیدار کن (wale me up at 04:20am)

اما معروف‌ترین نام نهنگ آبی (blue whale) بود.

حتی این نام ها نیز به قول یک روزنامه نگار فرانسوی، چه بسا بعدا توسط شبکه های اجتماعی بوجود آمده و خود ادمین اصلی از آن بی اطلاع است.

یک روزنامه نگار روس در خبری اعلام می‌کند که در طول مدت کمتر از یک سال از اواخر سال 2015 بیش از 100 نوجوان و جوان خودکشی کرده‌اند. این خبر بشدت در روسیه بازتاب پیدا می کند.

اما هرگز ارتباط مشخص و معنی داری بین بازی نهنگ آبی و خودکشی‌ها پیدا نشد، به‌جز دو مورد که قبل از مرگ در شبکه‌های اجتماعی کلماتی را بکار برده بودند که شاید اشاره به مراحل نهایی بازی نهنگ آبی داشت.

بعد خبر مجددا زمانی به صدر خبرهای هفته و حتی ماه میرسد که در سال 2016 یک دانشجوی 21 ساله روانشناسی روس به نام “فیلیپ بودکین” که از دانشگاه اخراج می‌شود، ادعا می‌کند که این بازی نهنگ آبی توسط او از سال 2013 در شبکه اجتماعی روس اختراع و راه اندازی شده است. وی بلافاصله هم با اتهام تشویق تعدادی نوجوان و جوان به خودکشی به زندان می‌افتد.

ایشان در زندان سن پترزبورگ اعلام می کند که قصد من از این کار این بوده که جامعه را تمیز کنم و افراد بی‌ارزش و احمق را با خودکشی از بین ببرم!!!

بعدها ژوئن 2017، نیز ایلیا سیوروف یک پستچی در مسکو به جرم تشویق کودکان به صدمه زدن به خود و خودکشی دستگیر می‌شود.

بعد از این دوره خودکشی‌هایی در اوکراین و چند کشور دیگر و مخصوصاً هندوستان گزارش می‌شود که مربوط به چالش نهنگ آبی می‌دانند.

اما داستان نهنگ آبی در ایران از جایی شروع می‌شود که یک ویدئو کوتاه به‌اصطلاح افشاگرانه توسط فردی که خود را کارشناس فضای مجازی معرفی می‌کنید درباره یک بازی خطرناک به نام نهنگ سفید، در شبکه‌های اجتماعی فراگیر شد.

کلیپ کوتاهی  ضمیمه آن بود که تصاویر تکان دهنده از یک خودکشی از طریق پریدن از ارتفاع را نشان می‌داد. این توضیحات و این ویدئو به سرعت فضای مجازی ایران را تسخیر کرد.

خیلی زود مشخص شد که “بازی نهنگ سفید” وجود ندارد و در واقع منظور همان بازی نهنگ آبی است. تعدادی از رسانه‌ها رسمی واکنش‌های مختلفی نشان دادند و مشخص شد که صحنه خودکشی مربوط به حادثه دیگری بوده است.

متأسفانه بخش سراسری خبر 20:30 ،(منبع: تسنیم نیوز) این ویدئوی مشکوک را باهدف هشدار بیشتر به خانوادهها بر سر زبان‌ها انداخت و همه فضای مجازی و حتی روزنامه‌ها و سایت‌های خبری هم برای اینکه از امتیاز پخش این خبر بسیار داغ عقب نمانند موضوع بازی نهنگ آبی را تحلیل و بیشتر پخش کردند.

حتی 50 مرحله این بازی را نیز بنده از این منابع تهیه کردم.

خیلی زود مدیر عامل محترم بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای – آقای حسن کریمی قدوسی اعلام کردند :

نهنگ آبی یک بازی نیست بلکه چالشی قدیمی مربوط به کشور روسیه است و ربطی به ایران هم ندارد.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا:

خوشبختانه این بازی در ایران قربانی نداشته و برخی از تصاویر و فیلم‌هایی که در این زمینه وجود دارد و به این بازی در ایران منتسب، شده است صحت ندارد.

این تصاویر مربوط به کشورهای دیگر  یا اقدامات دیگری است که به این بازی مرتبط نبوده و به اشتباه به کاربران ایرانی نسبت داده شده است.

اما متأسفانه هر کسی از این خبر هولناک نهنگی شکار کرد و تا جایی پیش رفت که شایعات قربانی گرفتن بازی نهنگ آبی در داخل کشور در تهران و چند شهر دیگر در فضای مجازی بشدت پیچید.

از طرفی هرکسی که دنبال ممبر گرفتن و فالور گرفتن بود از این فرصت طلایی استفاده کرد. پیام‌های به‌ظاهر هشداردهنده به شکل ویروسی همه ایران را درنوردید.

در این میان متأسفانه دو دختر نوجوان در اصفهان خودکشی می‌کنند. یکی از مسئولین این خودکشی را متأثر از استفاده از بازی نهنگ آبی اعلام می‌کند.

رسانه‌ها که گویی منتظر این شک جدید بودند، بلافاصله تمام فضای مدیای کشور این حادثه را سند قرار داده و به شکل‌های مختلف بازی نهنگ آبی را تحلیل می‌کردند.

وزیر ارتباطات هم وارد این بحث شد و در برنامه زنده شبکه خبر اطلاع داد: (منبع خبر: مشرق نیوز)

مطابق پیگیری‌ها از پلیس فتا، خودکشی دو نوجوان اصفهانی ارتباطی با این چالش نداشت.

(منبع این خبر : سایت خبری نهر نیوز)

این داستان نهنگ آبی است که بعد از این پیام وزیر محترم ارتباطات تا حدود زیادی شدت تکرار آن کاهش یافت اما متأسفانه خانواده‌ها حساس و نگران شده و به جستجو درباره این موضوع پرداختند.

واقعیت بازی نهنگ آبی در ایران چیست؟

بنده با تحقیقات دقیق و پیگیری‌هایی که در رابطه با واقعیت بازی نهنگ آبی در ایران انجام دادم، به موضوعات زیر رسیدم :

1- بازی نهنگ آبی یک بازی مثل سایر بازی های موبایل یا کامپیوتری نیست.

2- این بازی در یک شبکه اجتماعی روسی زبان فعال بوده و کاربران ایرانی به این شبکه دسترسی ندارند.

3- کاربر با ورود، باید به زبان روسی ثبت نام کند که به نظر نمیرسد نوجوانی ایرانی بتواند از این مرحله عبور کند.

4- ارتباط مدت دار با ادمین در شبکه اجتماعی روسی به نظر نمی‌رسد، کار سادهای باشد.

5- هیچ سایتی یا هیچ مدرکی مبنی بر استفاده کاربران ایرانی از این شبکه اجتماعی وجود ندارد.

6- پلیس فتا منکر احتمال ارتباط بین خودکشی‌های اصفهان و ماجرای بازی نهنگ آبی شد.

7- در زمان وقوع خودکشی‌های اصفهان شخصی که خود را ادمین بازی معرفی کرده بود و همه افراد مرتبط توسط پلیس روسیه دستگیر شده بوند.

8- مدیر عامل محترم بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اعلام کردند، تاکنون هیچ موردی از این بازی در کشور ایران اتفاق نیفتاده است و از نظر علمی همچون چالشی در ایران وجود خارجی ندارد.

9- رئیس محترم اورژانس اجتماعی کشور خبرهای مربوط به این بازی و ارتباط آن با کلیپ‌های منتشر شده از خودکشی دو جوان ایرانی را تکذیب کرد.

با توجه به دلایل فوق و فروکش کردن یک‌باره شعله‌های هجوم شبکه‌های اجتماعی می‌توان اطمینان حاصل کرد که خدا را شکر این بازی در ایران طعمه نگرفته است.

همچنین به قول خبرگزاری ایرنا هم اکنون می‌توان به قطع اعلام کرد که بازی نهنگ آبی دیگر در دنیا وجود ندارد و به تاریخ پیوست. پس بیایید نگرانی های مربوط به پرونده تلخ نهنگ آبی را نیز برای همیشه ببندیم.

آمار خودکشی‌های نهنگ آبی در ایران و سراسر جهان؟

من در این تحقیق تقریباً یک روز کامل در اینترنت جستجو کردم و حتی در سایت‌های معتبر مرتبط دنبال آمار خودکشی های دیگر کشورها نیز بودم اما هیچ آمار دقیق وجود ندارد.

آمار خودکشی در ایران

به نقل از خبرگزاری ایسنا، آقای حسین اسد بیگی (رئیس اورژانس اجتماعی کشور) اعلام کردند: تا به حال هیچ مورد خودکشی از طریق بازی مذکور در ایران رخ نداده است؛

هرکسی می‌تواند کلیپ‌های مختلف خودکشی را که دلایلی جز این بازی دارند را به دست آورده و با نگارش زیرنویسی به‌ روی آن علت را شرکت در چالش نهنگ آبی عنوان کند، اما این ادعاها کاملاً بی‌پایه و اساس است.

وی در ادامه افزود: باوجود آنکه در گروه‌ها و کانال‌های فضای مجازی ادعا شده است که در ایران هم جوانانی به‌واسطه شرکت در یک بازی کامپیوتری دست به خودکشی زده‌اند اما این شایعات را کاملاً بی‌اساس می‌دانیم.

ایشان خاطر نشان کردهاند: اقدام به خودکشی در افراد پیچیده‌تر از آن است که از طریق بازی به آن دست بزنند.

وی تأکید نمود: هیچ‌گونه خودکشی در ایران از طریق بازی مذکور تا این لحظه رخ نداده است،

رئیس اورژانس اجتماعی ایران گفت (منبع خبر: ایسنا): در دنیا نیز تعداد افرادی که از طریق این بازی اقدام به خودکشی کرده‌اند در مقایسه با حدود یک میلیون نفری که هر ساله از طریق خودکشی فوت می‌کنند، بسیار ناچیز و کمتر از 30 نفر گزارش شده است در حالی که معتقدم انتشار اخبار و کلیپ‌های مربوط به این بازی بیشتر باعث گرایش نوجوانان و جوانان به آن خواهد شد.

خبر خودکشی اخیر دو دختر نوجوان در اصفهان، ناقوس مشکلات روحی برخی جوانان را به صدا درآورد، آن‌هایی که از 24 ساعت خود تنها چند ساعت را از دنیای مجازی و اینترنت دورهستند.

آیا این صدا در تمام خانه‌ها شنیده شد و والدین عزیز با صدای ناخوش آیند آن از خوب غفلت بیدار شدهاند؟

تحلیل بازی نهنگ آبی؟

برخلاف بازی‌های معمول رایانه‌ای در طراحی این بازی کاربر نمی‌تواند یک شب تمام مراحل را پیش رود و باید گام به گام با ادمین همراه باشد.

کاملاً مشخص است که هدفی کاملاً هوشمندانه پشت این فرمول بوده است. هدف درگیر کردن و ایجاد ارتباط روانی و احساسی با کاربر است.

ادمین مرحله به مرحله ذهن مخاطب خود را آماده هدف بزرگ مرحله 50 می‌کند. ما خوب میدانیم که نوجوانی که پر از هیجان و آشوب ذهنی دوره خاص نوجوانی است،

با درگیر شدن در این مرحله که شجاعت و …. او را درگیر می‌کند، خود را در یک دو راهی می‌بیند.

آیا من شجاعت گذر از این مرحله را دارم یا نه؟

با توجه به اینکه ذهن و ضمیر ناخودآگاه فرد را به مدت نزدیک به دو ماه درگیر مسائل مشخص و هدفمندی از جنس پریشانی فکر، به هم ریختن تمرکز با استفاده از موسیقی خاصی که گوش کردن مدت دار آن‌ها ذهن فرد را درگیر هیجان و احساسات منفی می‌کند.

نوجوان که در این سن به‌شدت تحت تأثیر قلیان احساسات درونی خود از یک طرف کنجکاو می‌باشد و از طرف دیگر نیرویی قدرتمند او را وادار می‌کند تا توانایی‌های خود را به اثبات برساند، در مواجه با 50 مرحله این بازی خطرناک، با اشتیاق این کار بسیار بزرگ را به‌عنوان اولین اتفاق بزرگ زندگی می‌پذیرد.

اوایل تصور می‌کند حواسش هست و قضیه را شاید زیاد هم جدی نگیرد اما به‌تدریج این تفکر و این ابزار خودکشی تدریجی 50 روزه را جزو زندگی خود و حتی سرنوشت خود می‌پندارد و آن‌چنان با چالش‌های بازی درگیر می‌شود که اختیار از دست می‌دهد و فقط می‌خواهد به مرحله بعدی برسد.

وقتی 50 روز شما با تظاهرات خطرناک خود را از مرز شجاعت عبور می‌دهید. شدت ترس از خودکشی بشدت کاهش می یابد و نوجوان آن را هم جزو مراحل بازی می‌داند که شروع کرده و حتماً باید تمام شود.

از بعد آثار اجتماعی، شبکه‌های اجتماعی نیز مثل هر پدیده جدیدی در حال حاضر همه ذهن و نگاه افکار عمومی را به خود معطوف کرده و در این مورد خاص نیز، متأسفانه به‌سرعت خبر در سرتاسر ایران انتشار یافت.

هدف بسیاری از این افراد در غالب یک ترفند جدید تبلیغاتی، بازاریابی ویروسی بود و در پوشش این خبر حسابی بازار انتشار لینک و لایک و ویو داغ بود.

پیام‌ها به‌ظاهر برای انتقال یک نگرانی به خانواده‌ها بود اما در بسیاری از موارد این یک تکنیک تبلیغاتی گسترده توسط شبکه‌های اجتماعی بود و چه بسیار خانواده‌ها که بیش از قبل نگران فرزندان و ارتباط فرزندان با موبایل شدند.

دلیل بر این ادعا بسیار ساده است. شما حتی یکی از این کانال‌ها و گروه‌ها و … را ندیدید که بعد از این واقع اعلام کنند این خبرها در ایران کذب بوده و یا در مورد این موضوع بحث پیشگیرانه و درسی برای آینده داشته باشند.

چه کسانی بیشترین استعداد این‌گونه آسیب‌ها را دارند ؟

اولاً اگر به فرض اینکه این بازی در معرض استفاده همه نوجوانان قرار گیرد، عده بسیاری بلافاصله خطر را حس کرده و حاضر به ادامه مراحل نمی‌شوند.

اما متأسفانه افرادی که به‌واسطه آسیب‌های کودکی و شرایط کنونی زندگی خود مستعد خشونت و اعمال پر خطر هستند، چه‌بسا بلافاصله مجذوب این گونه چالش‌ها شوند.

نهنگ-ابی، بازی-نهنگ-آبی، مراحل-بازی-نهنگ-آبی، خودکشی-در-اصفهان

عموماً بهترین کاندیداهای این اعمال نوجوانان و جوانان افسرده و تنها و سرخورده هستند. در حال حاضر با افزایش فاصله سنی فرزندان و والدین به بیش از یک نسل، فاصله عاطفی و ارتباطی آنها نیز افزایش یافته است.

در میان این افراد که گرایش به اعمال شبه مازوخیسم بسیار مشاهده می‌شود. خودآزاری بیش از دگرآزاری در این فرزندان مشاهده شده و با توجه به اینکه در این بازی تمرکز روی خودآزاری از طریق دستور مدیر بازی است،

نوجوان شاید در ابتدا به دلیل تنها یک کنجکاوی ساده وارد این بازی خطرناک شود، حتی شاید با خود بگوید: جالب است ببینم چیه؟

حواسم هست که کاری نکنم! ا

ما خیلی زود با تحریک احساس اثبات شجاعت و توانایی خود، با چالشهای ساده وارد چرخه مرگ میشویم.

شاید جالب باشد بدانید نظرات اکثر روانشناسان خارجی که مراحل بازی را بررسی و در سایت ها تحلیل کردند، احتمال اینکه کسی که 49 چالش را گذرانده باشند و مرحله 50 را نیز عملی کنند، تقریبا حتمی است.

پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و خودکشی نهنگ آبی

شاید بهترین سؤال اینجا این باشد که من به‌عنوان پدر یا مادر چطور متوجه خطرات پیش روی فرزندم شوم؟

پاسخ بسیار مشخص است: (در این مقاله به صورت خلاصه به این پرسش پاسخ داده میشود ولی امیدواریم روزی مسئولین بخش سلامت روان این موضع را از جوانب مختلف با دید تخصصی تر مورد ارزیابی قرار دهند.)

والدین عزیز شما تغییرات را همیشه به‌صورت نشانه‌ها می‌بینید

انجمن ملی مقابله با خشونت علیه کودکان در بریتانیا (NSPCC) در یکی از پرشورهای عمومی آموزشی خود نشانه‌هایی را فهرست کرده که می‌تواند به شما کمک کند تا قادر باشید تشخیص دهید که یک نوجوان در دنیای مجازی و به‌طور پنهانی با چه کسانی ارتباط دارد و تحت تأثیر آنهاست:

توجه: مشاهده هریک از این نشانه‌ها لزوماً به مفهوم وجود رابطه پنهان ناسالم نیست و می‌تواند دلایل دیگری داشته باشد که از شما والدین محترم انتظار می‌رود با شناخت کامل فرزند خود قدرت این تشخیص را داشته باشید.

شما باید ارتباط بسیار راحت و بازی با فرزند خود داشته باشید که قادر به تشخیص علت تغییرات و بروز نشانه‌ها باشید وگرنه هیچ تغییری و هیچ‌کدام از نشانه‌های زیر بدون شناخت فرزندمان نباید موجبات نگرانی و حساسیت و کنترل شدید او شود.

شایع‌ترین نشانه‌های پرخطر عبارتند از:

1- نوجوان دائم تلاش می‌کند فعالیت‌های آنلاین خود را پنهان کند.

2- بیش از گذشته در اینترنت یا در شبکه‌های مجازی وقت می‌گذراند.

3- وقتی کسی به او نزدیک می‌شود، صفحه کامپیوتر یا گوشی خود را تغییر می‌دهد.

4- بعد از استفاده از اینترنت یا رد و بدل کردن پیامک، در خود فرو می‌رود یا عصبی به نظر می‌رسد.

5- تعداد زیادی شماره تلفن یا آدرس ایمیل جدید در کامپیوتر یا گوشی خود دارد.

اگر شما موارد بالا و یا موارد دیگری را مشاهده کردید، شاید اولین و بهترین واکنش ایجاد فضای امن برای حفظ اسرار فرزند و ایجاد بستر گفتگو در مورد آن باشید.

به او ثابت کنید حتی اگر بزرگترین اشتباهات را مرتکب شده باشد، این عمل او اشتباه بوده و شما همچنان او را دوست دارید چون فرزند شماست.

چون خود او را دوست دارید هرچند با برخی اعمال او ممکن است مسئله داشته باشید.

والدین محترم، حداقل در اینگونه گفتگوها دو گوش باشید و بیشتر و با تمام دقت فقط گوش کنید. در اینگونه گفتگوها نشان دهید که نظر و توضیح فرزند شما بسیار اهمیت دارد و حتماً برای مسائل او راهکاری به‌صورت مشترک و توافقی پیدا می‌کنید.

اگر لازم شد به او این اطمینان را بدهید که راز او نزد شما خواهد ماند.

نهنگ-ابی، بازی-نهنگ-آبی، مراحل-بازی-نهنگ-آبی، خودکشی-در-اصفهان

به او این اطمینان را بدهید و بر عهد خود بمانید که گفتگوی دوستانه در مورد مسئله، موجب تنبیه او نخواهد شد. هرگز اولین واکنش شما محروم کردن او از موبایل و … نباشد. این واکنش‌های بعدی پنهان کارانه او را به دنبال خواهد داشت.

پدر و مادر عزیز لطفاً اجازه دهید فرزند شما نیز اشتباه کند. مگر شما هر روز اشتباه نمی‌کنید؟

اجازه دهید دنیای بیرونی را با نگاه خود تجربه کند. لطفاً دوست خوبی در کنار او باشید و باهم در این تجربیات به خاطره‌انگیزترین لحظه زندگی فرزندتان تبدیل شوید.

نکته مهم: لطفاً روی عزت نفس خانواده کار کنید.

لطفاً، قدری مطالعه کنید و فضای آموختن را در کانون خانواده ایجاد کنید.

لطفاً موضوع کیفیت عزت نفس خانواده را که مبحث جدید است که من روی آن بسیار گفتنی دارم مورد توجه قرار دهید.

ما در دوران نوزادی و اوایل کودکی وظایفی داریم که پایه‌های کاخ عزت نفس و اعتماد به نفس فرزندمان را پایه ریزی می‌کند.

اگر امروز در نوجوانی و جوانی متوجه شدید که در آن دوره کوتاهی شده و امروز فرزند شما عزت نفس آسیب دیده و ضعیفی دارد.

من به‌عنوان کسی که خود یکی از افراد آسیب دیده بودم و سال‌ها مطالعه و تحقیق و تحمل درد تغییر باعث شد که این جراحت روان را مرهم بگذارم، از شما والدین عزیز ایران زمین درخواست دارم، تمام زندگی را رها کنید و به دنبال راهی برای تقویت و ترمیم عزت نفس و اعتماد به نفس باشید.

این کار ارزشمندترین وظیفه انسانی و اجتماعی هر پدر و مادری است، به شرطی که متوجه اهمیت عزت نفس و اعتماد به نفس در شکل‌گیری و رشد شخصیت انسانی و اجتماعی فرزند خود باشیم.

لطفا، لطفا متوجه اهمیت نقش عزت نفس در پیکره روانی انسان باشیم.

من کتاب جدید خود با عنوان “عزت نفس روی میز شام”  را با این جمله آغاز کردم:

زندگی صاحبی دارد، صاحب آن عزت نفس است.

نتیجه گیری

می‌توانیم به این نتیجه برسیم که در این چالش هم دستور دهنده و هم دستور گیرنده برای اثبات خود به این کار دست می‌زند.

بازی نهنگ آبی

طبیعی است که کسی که 49 مرحله را پیش آمده باشد، به‌احتمال زیاد مرحله 50 را نیز انجام خواهد داد. پس بیایید بازی انجام نشده نهنگ آبی را در ایران، به‌صورت فرسایشی و تدریجی در خانواده خود بازی نکنیم.

پدر و مادر عزیز چه چالش‌هایی در خانه شما جاری است. پدر محترم به‌عنوان ادمین بازی زندگی در خانه خود چه دستوراتی را صادر می‌کنید؟

مادر بزرگوار، شما در قبال بهانه‌های کنجکاوانه فرزند خود که ریشه در اثبات دیدگاه تازه شکل گرفته نوجوان خود مبنی بر “من شجاع و توانا هستم” چه واکنشی نشان می‌دهید؟

محمدامین قانعی‌ راد – جامعه‌شناس – در گفت‌وگو با ایسنا درباره تاثیر یک بازی مجازی روی نوجوانان و جوانان گفت:

نهنگ آبی بیش از آنکه نوعی بازی باشد، یک سلوک مرحله‌ای و سوگ مجازی است که تا مرحله نابود کردن، وانهادن و تسلیم خود در برابر دستورات مجازی پیش می‌رود. این نوع بازی‌ها را می‌توان به مثابه اوج بحران و تسلط فضای مجازی بین نسل جوان تلقی کرد.

نباید فراموش کرد که از این پدیده نافرجام می‌توان این نگرانی را در مسئولین امینت شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرد که با توجه به خصوصی شدن ارتباطات در شبکه‌های اجتماعی، نکند که گروهی افراد بیمار و شیطان صفت از نام این بازی استفاده کرده و اهداف شوم‌تری را در ابعاد وسیع‌تری در میان نوجوانان این مرزوبوم ایجاد کنند.

دوستان، نهنگ آبی بهانه بسیار خوبی بود تا متوجه رویکرد جدید در حریم خانواده ایرانی شامل پدر، مادر، فرزند، ماهواره، موبایل، اینترنت و شبکه‌های اجتماعی و البته فرزندان جدیدی که در راه است باشیم.

پدر: بیش از قبل در یک چالش شدید اقتصاد خانواده درگیر شده. پدر فقیر و ثروتمند هر دو تمام وقت و گاه ذهن خود را معطوف کار خود کرده‌اند و گاه کمتر برای خانواده وقت باقی می‌ماند.

مادر: بیش از قبل درگیر پیچیدگی‌های مسائل زندگی امروزی خانواده شده و گاه باید بیرون از خانه نیز مشغول کار اقتصادی باشد. گاه نیز بیشتر به دنبال مسائل شخص خود شده و در این صورت او نیز وقت زیادی برای فرزند ندارد.

فرزند: پدیده تک فرزندی و کم فرزندی و عدم امنیت کوچه به‌عنوان محیط بازی، فرزندان ما را در آپارتمان‌های کوچک حبس کرده و او را هرچه بیشتر با افکار ناکارآمد و ناپخته وامی‌گذارد.

فرزندان نو رسیده: پدران و مادران امروزی حوصله و وقت چندانی برای کودک، نوجوان و حتی جوان خود ندارند. نیازهای عاطفی-احساسی بیشتر این فرزندان از طریق کانون گرم خانواده برطرف نمی‌شود و اعضای جدید خانواده یعنی ماهواره، موبایل و اینترنت و شبکه‌های اجتماعی او را در خود می‌بلعد.

والدین عزیز من تصور می‌کنم که همه ما امروز به خطرات پیش روی فرزندانمان بیش از پیش پی برده‌ایم. این اهمیت بسیاری دارد. اما تمام ماجرا این نیست. تصمیم جدید شما بعد از مطالعه این مقاله و اقدامات شماست که اهمیت دارد.

اما لطفاً هرگز گزینه اول شما محدود کردن و یا بهتر بگویم محروم کردن فرزندتان از بازی با فرزندان نو رسیده نباشد. ما به‌اندازه کافی از محدود کردن‌ها نتایج معکوس دیده‌ایم.

من همیشه جمله‌ای دارم که مخالفینی هم پیدا کرده:

امروز برای پدر و مادر شدن باید دانش کافی کسب کرد.

امروز ما میدانیم که هرکسی نباید پدر یا مادر شود، مگر آنکه همه شرایط و آگاهی کافی را داشته باشد.

بیایید برای تربیت فرزندانمان بیشتر مطالعه کنیم. بیایید برای مادر شدن قدری بیشتر بیاموزیم. بیایید برای پدر شدن قدری بیشتر احساس مسئولیت در خود ایجاد کنیم.

بیایید برای خانواده قدری بیشتر وقت داشته باشیم.

بیایید برای سبک زندگی خودمان، فرزندمان اولین اولویت باشد.

بیایید هفته‌ای یک روز را فقط و فقط متعلق به خانواده باشیم و نه اضافه‌کار و نه میهمانی شب جمعه با دوستان و نه “دورهمی” فامیلی و نه زنانه و هیچ کار مهم دیگر.

بیایید کانون خانواده ایرانی را چون گذشته گرم‌تر، نزدیک‌تر، بامحبت‌تر و عاشقانه‌تر بسازیم.

فرزند شما از همه عالم فقط قدری از وقت شما را برای خودش، برای ابراز وجود خودش، برای مورد توجه قرار گرفتن، برای دیده شدن، برای ابراز وجود، برای تند و تند حرف زدن، تند و تند سؤال کردن، برای تند و تند توجه گرفتن می‌خواهد.

پدر عزیز از شما سؤال می‌کنم، آیا این درخواست زیادی است؟

مادر عزیز آیا می‌دانید این نیاز برآورده خواهد شد، با شما یا با دیگری؟

لطفاً برای اعضای نورسیده خانواده خود استراتژی و برنامه‌ای داشته باشید، شاید خیلی زود متوجه شوید که این پدیده‌ها، شما را جزو برنامه‌های خود قرار داده اند.

(منابع خبری این مقاله، خبرهای اخیر خبرگزاری‌های معتبر کشور بوده که در سایت‌های معتبر مختلف نیز منعکس شده است. همچنین موضوعات تحلیل کلی بازی نهنگ آبی از نگاه محمود جولایی می‌باشد که با استناد به آموزه‌ای کتاب اخیر خود با عنوان “عزت نفس روی میز شام روانشناسی عزت نفس” مورد ارزیابی قرار گرفته است. )

آرزوی همیشگی من توجه بیش از پیش مسولین به موضوع بهداشت روان در جامعه ایران اسلامی است.

سایت راز موفقیت هیچگونه مسولیتی در قبال این بازی ندارد و لازم به ذکر است که بازی نهنگ آبی به هیچ عنوان توسط این سایط ارائه نمیشود. لطفا تماس نگیرید.

فیلم دستگیری ادمین بازی نهنگ ابی، بازی نهنگ آبی چگونه بود، بازی نهنگ آبی در افغانستان، خودکشی دختر زیبا بخاطر بازی، نهنگ ابی، نهنگ آبی کیست، دانلود بازی نهنگ آبی آهنگ، بازی نهنگ سفید، قربانیان نهنگ آبی در جهان، بازی نهنگ آبی چطوری است، فیلم دستگیری ادمین بازی نهنگ ابی، خودکشی دختر زیبا بخاطر بازی نهنگ ابی، نهنگ آبی کیست، بازی خطرناک نهنگ سفید، بازی نهنگ آبی در افغانستان، دانلود بازی نهنگ آبی آهنگ، اهنگ نهنگ آبی، اهنگ بازی نهنگ ابی ریمیکس

3.9 13 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
27 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سلام به استاد بزرگم و تمام دوستانم و ادمینهای عزیز.ممنون بابت مقاله جالبتون ،واقعا باید مواظب فرزندانمون باشیم

سلام استاد
من برام جالب بود. بدونم چه جوری یک انسان با یک بازی خودکشی میکنه این مقاله کاملا روشنم کرد
سپاسگذارم

سلام استاد عزیز و بزرگوار مثل همیشه عالی بود مرسی بابت مطالب کامل و دقیقتون ،این بازی واقعا به نگرانی بزرگی تبدیل شده بود امیدوارم همه مردم ایران این مطالب رو بخونن و ازش استفاده کنن

درود بر شما خانم نیلوفر عزیز

تمام هدف من در این مقاله کاهش نگرانی عمومی مردم خوب ایران و در عین حال کمی گوش به زنگ بودن و توجه بیشتر به نوجوان و جوان خوب ایرانی بوده.

لطفا با ما بمانید

سلام و درود خدمت استاد عزیز و گرامی
فوق العاده بود.کامل و با جزییات توضیح دادید.ای کاش این مقاله را تمام مردم ایران مطالعه کنند.
ازتون یه دنیا ممنونم

با سلام خدمت استاد ارجمندم و خوانندگان این مقاله زیبا
واقعا متن زیبا و تحلیل عالیی بود دست مریزاد استاد عزیز و کاپیتان قدرتمند
واقعا صحنه آبی دریا و عظمت اقیانوس ها را به جد درک کرده اید و میتوان گفت کلام خداگونه تان اثرات عظیمی را بر دل و جان هر خواننده ای که مقداری درک داشته باشد میگذارد
شاید این عظمت نگاه و توجه شما از دید تیز شما باشد که هم داره سعی کرده اید نهایت دریا و اقیانوس ها را همچون عقابی تیز بین دیده باشید
بله واقعیت امر این هست که متاسفانه آگاهی در مملکت عزیز ما یعنی ایران عزیز خیلی پایین هست و تا دری به تخته ای میخورد هزاران هزار شایعه رسانه ای و زبانی و کلامی دست به دست حتی تا دور افتاده ترین مناطق کشور حتی جایی که کمبود آب و غذا هم هست در سر سفره ایرانی همچون نان شب قرار میگیرد بدون آنکه حتی کوچکترین سوالی از خود کرده باشیم که صحت و سقم قضیه تا چه حد هست
ای کاش به جای این همه شایعه پراکنی به تحقیق پرداخته و بیهوده و الکی هر حرفی رو نقل محافل خود نکنیم
واقعا باید دست شما اساتید ارجمند را که خود جوشانه و با کمال عشق و علاقه به آگاهی ملت میافزایید از صمیم قلب فشرد و بوسید
امیدوارم که روزی برسد که ملت عزیز و بزرگوار ایران این نسل ارزشمند آریایی این نژاد کهن ایران و این ملت عظیمی که نام آنها همیشه در رشادت و غیوری زبانزد عام و خاص هست به خود بیایند و عظمت و عزت نفس خود را همیشه درک کنند و مورد سو استفاده زمانی و مکانی افراد ی که هوشمندانه رشادت آنها را فقط در موارد خاص بکار میگیرند نشوند
امیدوارم ایرانی همراه نان شب در درون سفره یک کتاب هم در کتابخانه داشته باشد امیدوارم این مرز پر گهر این کهن مرز و بوم همواره و همه جا بدرخشد
ای خداوند صاحب عظمت و عزت این مردمان پاک و پاکدامن و غیور را از آسیب همه حسودان و بدخواهان بدور بدار

درود بر شما آقای شرقی عزیز

سپاس از لطف و خوبی شما. من نیز امیدوارم اینگونه شایعات در سطح شبکه های اجتماعی کم بشه. اما نکته مهم این هست که وقتی پیامی روی گوشی ما ظاهر میشود از اینجا به بعد مسئولیت بسیار سنگینی بر دوش ما سنگینی میکنید. پیام را بخوانید. اگر لازم شد مجددا بخوانید. همیشه هم نگاه اول این باشه که پیام را انتشار ندهیم. اگر واقعا لزومی داشت که پیام را بازنشر دهیم حتما و حتما باید نسبت به منبع و محتویات پیام اطمینان حاصل کنیم. آیا ما قبل از فوروارد مردن یک پیام این مراحل را انجام میدهیم؟

آیا بسیاری عادت عجیب انتشار هر پیامی مخصوصا اگر محتویات کمی عجیب و یا در مورد فرد معروفی باشد، را ندارند؟

این شاید به زودی بعنوان سندرم حاد جدیدی معرفی شد.

لطفا بیایید هر پیامی را نخوانیم. هر پیامی را فروارد نکنیم. و همیشه منبع و محتویات پیام را جدی بگیریم. این مسولیت سنگینی است که بر دوش من و شما ایرانی عزیز قرار دارد.

لطفا با ما باشید

با سلام
عالی بود ، استاد تمام مقالات شما بی نظیرند و این مقاله واقعا تاثیر گذار بود و من لازم میدونم بارها اونو بخونم ، پر از حرفه واقعا چالش برانگیز بود
ازتون نهایت تشکر را دارم

با سلام بسیار زیبا وبا ارزش بود سپاسگزارم از این همه دقت ای کاش تمام والدین این مطالب را مطالعه کنند بخصوص والدین جوان چرا که اکثرا در شبکه های مجازی مشغولند وعملا وقتی در خانه هستن نیستن و حضور حاضر غایبند .

مرگ 3 جوان بخاطر بازی نهنگ ابی در دریای خزر . نفر چهارم که زنده ماند این اعتراف را نموده است لطفا صحت این مطلب را بررسی کنید

ممنون از توجهتون ولی اخبار از منابع معتبر جمع آوری شده است.

اول عرض خسته نباشید به همه ممنون بخاطر مقاله خوبتون درمورد نهنگ آبی واقعاً تأثیرگذار بود

ممنون⁦❤️⁩

من از این بازی یا بازی شیطانی بدم یاد دوستم با بازی نهنگ آبی جان خود را از دست داد سلاله اسم او هست 12 سال است که مرده همه چیزی که آنجاکه نوشته راسته من یک دوست به نام باران از شما خواهش میکنم نصب نکنید باران مقیم از کیش

سلام

سلام و درود بر شما

سلام

سلام و درود

سلام من چهارسال پیش درگیر این بازی شدم والانم عضوش هستم همش همجوره اذیت میکنن چنتای رو که میشناسم گفتن تو بازی نهنگ ابی هستی همش صدا میشنوم وفیلمای متنوع از همه لحاظ اگه میتونید کمک کنید چکار کنم باید از بازی خارج شد هربلای که بگید سرهم میارن حس وحالهای عجیبی بهم وارد میشه مثلا مرگ پشت سرش امیدوار شدن وبعدش حالتو خراب میکنن منتظر جوابتونم

سلام و درود انگشتتون رو روی باز نگه دارید و گزینه uninstall رو بزنید
و بعد از محصولات پاکسازی داخل سایت مثل استفراغ روانی: https://razemovafaghiat.com/product/%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d9%81%d8%b1%d8%a7%d8%ba-%d8%b1%d9%88%d8%a7%d9%86%db%8c/
و فصل اول دوره نخبگان قانون جذب استفاده کنید
در صورتیکه احساس میکنید نیاز به مشاوره دارید با این شماره تماس بگیرید: ۰۹۳۹۱۷۵۲۸۵۴

خدا لعنت کنه کسی که این بازیو اختراع کرد دختر خاله قشنگم سر این بازی کوفتی خودکشی کرد😭😭خدا لعنتتون کنه

سلام و درود بر شما ناراحت کننده‌س که این بازی جون خیلی از هموطنانمون رو گرفته 🙁

من که از این بازی خوشم میاد

سلام من خیلی چالش هارا انجام دادم ولی این چالش خیلی باحاله دمت گرم سازنده این برنامه

من که از این بازی خوشم میاد

من می خوام این بازی و امتحان کنم

عالی

با شماره تماس های داخل سایت تماس حاصل فرمایید

0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی استبرو به فروشگاه