هوش مالی یا هوش اقتصادی چیست (قسمت دوم) – محمود جولایی

در بخش اول برنامه هوش مالی یا هوش اقتصادی اشاره شد به اینکه هوش مالی اصطلاحی است که آقای رابرت کیوساکی، آن را با نگرشی ساده و جدید به جهانیان معرفی کرد. دراین برنامه در ادامه توضیحات بخش اول به ارزیابی ویژگی های افراد ثروت ساز پرداخته  و قصد دارم راز هوش مالی افراد پولدار را برای شما فاش کنم. لطفا تا انتهای این برنامه بسیار جذاب با ما همراه باشید.

2

هوش اقتصادی یا هوش مالی چیست؟

اگربخش اول موضوع بسیار جذاب و کاربردی هوش مالی را ندیده اید یا میخواهید دوباره ببینید اینجا را کلیک کنید

مروری بر آنچه درباره هوش مالی در برنامه جذاب هفته گذشته مطح شد:

در بخش اول بهترین تعریف از هوش مالی را از آقای رابرت کیوساکی ارائه کردیم که عبارت است از مجموعه تشخیص، تصمیم و اقداماتی که یک فرد در جهت مدیریت مالی زندگی خود و کسب و کارش بکار می گیرد  و گفتیم که کیفیت شرایط مالی امروز شما بستگی مستقیم به کیفیت رشد و پرورش هوش مالی شما از کودکی تا کنون دارد.

هوش مالی یعنی اینکه شما از گذشته تاکنون “درآمد” و “هزینه” را چگونه مدیریت کرده اید؟؟ زمانتان را چطور مدیریت زمان داشته اید؟ در بخش قبل دیدیم که من محمود جولایی در جستجوی پاسخ به سوال اساسی “چرا همه مردم علیرغم میل باطنی پولدار نمی شوند؟” به سوالات جدیدی رسیدند از جمله :

  • چرا ثروتمندان روز به روز پولدارتر و فقرا فقیرتر می شوند؟
  • چرا حتی زمانی که پولی وارد زندگی یک فرد فقیر می شود، بعد از مدت کوتاهی شرایط زندگیش به حالت قبل باز می گردد؟
  • آیا واقعا پولدارها مادرزاد، ژنتیکی و ارثی هوش مالی بالایی دارند؟

هوش مالی به زبان ساده | راز موفقیتو  پاسخ این سوالات را پس از جستجوی زیاد در انواع کتاب ها، سرانجام در بازی نام آشنای قارچ خور یافتند
پاسخ کامل این سوالات در کتاب ارزشمند رازها و نیازهای موفقیت ایرانی همراه با تجربه های واقعی استاد جولایی به تفصیل بیان شده است. در ادامه مبحث به آنجا رسیدیم که افراد  بر اساس دیدگاهی که به مقوله ثروت و سرمایه گذاری دارند به 3 گروه زیر تقسیم شدند:

1- افراد ثروت ستیز. (ذهن فقیر – هوش مالی ضعیف)
2- افراد ثروت جو. (ذهن کارمندی – هوش مالی متوسط)
3- افراد ثروت ساز. (ذهن پول دار – هوش مالی ممتاز)

در بخش اول این برنامه برنامه هوش مالی که هفته گذشته ارائه شد،  سبک زندگی مالی (هوش مالی عملی) و الگوی ذهنی (هوش مالی ذهنی) دو گروه اول به طور کامل بررسی شد و در این بخش می خواهم راز هوش مالی افراد پولدار را برای شما فاش کنم پس توصیه میکنم تا انتهای این مبحث جذاب در رابطه با مفهوم هوش مالی در افراد ثروت جو و ثروت ساز همراه من باشید

3- افراد ثروت ساز: (هوش مالی ممتاز)

پول میوه ممنوعه نیست، پول چرک کف دست نیست. پول تجلی رحمت الهی است. “چارلز پارکر” اندیشمندان عالم معتقدند: “در کسب ثروت عواملی چون هوش مالی، استعداد، مهارت و آموزش فقط ده درصد شرایط را مهیا می کند و نود درصد باقیمانده خودباوری (هوش مالی فردی)و خلاقیت (هوش مالی ایده ساز) است. این افراد که قشر پولدار جامعه هستند، عموما ویژگی ها و الگوهای ذهنی مالی (هوش مالی) زیر را با خود دارند:

-ترس ها: (نابودگر هوش مالی)

جنس ترس این گروه از افراد از نوع از دست دادن فرصت های طلایی زندگی شان است و تنها نگرانی آنها فرصت سوزی است این دسته از افراد، هر موقعیتی را به چشم یک فرصت طلایی برای کسب ثروت بیشتر می بینند و همیشه به دنبال تبدیل فرصت به ثروت هستند. شاید بتوان گفت اولین درس کسب ثروت ، فرصت جویی، فرصت بینی، فرصت سازی و تصمیم گیری شتابان است. آیا شما وقتی شانس سرمایه گذاری را می بینید، بهترین تصمیم و اقدام خود را به کار می گیرید و یا بزرگترین فرصت زندگی خود را در آتشکده ی دیو ” ترس و تردید ” به خاکستر تبدیل می کنید؟؟ علت ریسک پذیری این دسته از افراد این است که ترس های عادت گونه دو گروه قبلی را ندارند. ترس افراد گروه سوم باعث می شود که قبل از هر اقدامی مطالعه و تحقیق  کنند، بازار را ارزیابی کنند و از همین رو ریسک های معقولی می کنند. افرادی که هوش مالی بالایی دارند، به این معنی نیست که هرگز نمی ترسند، بلکه اتفاقا ترس ها را زود و بجا حس می کنند و سریعا تحلیل می کنند و تصمیم می گیرند که چقدر این ترس جدی است و چکار باید کرد؟

-میزان تلاش: (اهرم هوش مالی)

این افراد که دارای سطح بالایی از هوش مالی هستند بر این باورند که باید تا پایان عمر در مسیر جذب موفقیت و شکار سکه باشند و بازنشستگی برای آنها معنی ندارد و تا وقتی توان داشته باشند با تمام وجود و علاقه کار و  تلاش می کنند. البته ناگفته نماند دو گروه اول نیز به فکر اقدامات مفید و موثر هستند اما به دلیل ویژگی های شخصیتی خود و در راس آنها پایین بودن عزت نفس و آسیب هایی که غالبا در کودکی بر عزت نفس این دسته از افراد وارد شده است و به نوعی هوش مالی آنها رشد کافی نکرده، منصرف می شوند؛ اما گروه سوم یعنی افراد ثروت ساز کسانی هستند که آگاهانه یا ناآگاهانه عزت نفس خود را به حدی بالا برده اند که تصمیمشان مساوی ست با اقدام و عمل برای بالا بردن عزت نفس و تقویت هوش مالی خود می توانید به تجربیات واقعی محمود جولایی در کتاب عزت نفس روی میز شام با بهترین و جدیدترین راهکارها و مشاهده  تجربیات دوستانی که این کتاب را مطالعه کرده اند، مراجعه کنید.

کتاب عزت نفس روی میز شام محمود جولایی

روانشناسی عزت نفس

خرید کتاب عزت نفس روی میز شام

– مرکز توجه و تمرکز: (قدرت بخشی هوش مالی)

برخلاف دو گروه قبلی که مرکز توجه شان روی شرایط و اخبار روز جامعه است، افراد ثروت سازبه این فکر می کنند که من در این شرایط و وضعیتی که اکنون دارم چطور می توانم پول بیشتری کسب کنم؟ تمرکز این افراد روی این جمله است : “الان پول کجاست؟” این افراد اصلا نگران شرایط و اخبار بد اقتصادی نیستند و مطمئن هستند که در هر شرایطی می توانند پول دربیاورند. هوش مالی، مرکز توجه ذهن این افراد را شکارچی فرصت های سرمایه گذاری و پولسازی بار می آورد.

-باورهای ذهنی: (ساختار هوش مالی)

افراد ثروت ساز، بخاطر هوش مالی قدرتمندی که دارند، جهان را پراز فراوانی می بینند؛ از نظر آنها دنیا پراز سکه های طلایی است که پنهان هستند و مثل بازی قارچ خور، باید در کمین فرصت ها باشند و سکه ها را یکی پس از دیگری پیدا کنند؛ جالبه که بدونید این افراد هرگز شکست را نمی پذیرند و حتی اگر در بازی چندین بار هم گیم اوور شوند، از تجربیات قبلی خود استفاده می کنند و بازی را ادامه می دهند این افراد باور دارند که همیشه شرایط خوب است و افرادی برنده هستند که شکارچی فرصت ها باشند؛ آنها باور دارند که حتما حتما می توانند. آنها هوش مالی ثروت سازی دارند.

چرا ثروتمندان روز به روز پولدارتر و فقرا فقیرتر می شوند؟

راز هوش مالی افراد پولدار جیست؟

برای پاسخ به این پرسش مهم یک بازی جالب انجام دادیم و نتایج بسیار جالب توجهی بدست آوردیم که می خواهم این تجربه جالب و واقعی را برای شما نیز بیان کنم.
ما در زندگی هر سه گروه، پول قابل توجهی تزریق کردیم و واکنش افراد هر دسته را مشاهده کردیم که ب شرح زیر است:

افراد ثروت ستیز با پول خود چه می کنند؟ (هوش مالی ضد پول)

این افراد به محض دریافت یک پول هنگفت مثل یک وام یا قرعه کشی، آن را بلافاصله خرج و صرف بدهی ها و هزینه های خود می کنند ؛ چون آنها باور و ترسشان این است که این پول، الان هست و ممکن است که دیگر چنین پولی نباشد پس باید آن را همین حالا خرج کنند. درآمد افراد ثروت ستیز مستقیم است و هرگز به درآمد غیرمستقیم فکر نمیکنند، عموما درآمدشان کمتر از هزینه هایشان است و همیشه بدهکار هستند، و مدام به فکر کمک گرفتن از دیگران هستند، این دسته از افراد نگرش فقر دارند. هوش مالی این افراد نابود گر پول است.

افراد ثروت جو با پول خود چه می کنند؟ (هوش مالی حافظ پول)

گروه دوم یا همان ثروت جوها نیز چون مدیریت هزینه ها را بلد نیستند، معمولا پول هنگفت بدست آورده را صرف تغییرات آنی مثل عوض کردن اتومبیل خود یا خرید مبل و … می کنند یا در نهایت فقط به ایجاد یک درآمد مستقیم بسنده می کنند. این افراد ذهنیت کارمندی دارند. هوش مالی این افراد انگیزه تلاش همیشگی برای جذب پول را در آنها در سطح متوسطی حفظ می کند. آنها نابود گر پول نیستند ولی مدیریت آن را بلد نیستند.

درآمد مستقیم و غیر مستقیم چه تفاوتی باهم دارند؟ (فرمول هوش مالی)

یک تعریف کوتاه برای درآمد مستقیم و غیرمستقیم در اصول هوش مالی این است: درآمد مستقیم همان حقوق شماست، درآمدی که با فعالیت مستقیم و حضور فیزیکی شما متناسب با زمانی که صرف کار میکنید، بدست می آید مثل کاسبی که از فروش اجناس مغازه اش درآمد کسب می کند یا کارمندی که در ازای ساعت مشخصی کار، مبلغ مشخصی حقوق دریافت می کند. اما درآمد غیرمستقیم ناشی از سرمایه گذاری های هوشمندانه و به موقع است مثل سرمایه گذاری در بورس، دریافت اجاره از مستغلات و …
بزرگترین ایراد درآمد مستقیم این است که برای کسب پول بیشتر باید زمان و انرژی بیشتری صرف کرد مثلا کسی که در حال حاضر در ازای 8 ساعت کار 1 میلیون تومان حقوق میگیرد، اگر بخواهد دو یا سه برابر درآمد داشته باشد باید ب همان میزان زمان صرف کند؛ آیا شما میتوانید 24 ساعت کار کنید؟؟!!!

درآمد مستقیم و درآمد غیر مستقیم چیست؟افراد ثروت ساز با پول خود چه می کنند؟ (هوش مالی متعالی)

افراد دو گروه اول یعنی ثروت ستیز و ثروت جو معمولا هیچوقت به درآمد غیرمستقیم فکر نمیکنند اما افراد پولدار غالب نگاهشان به درآمدهای غیرمستقیم است. هوش مالی انها این رفتار را عادتشان کرده.
آنها به دلیل رشد هوش مالی شان، هر پولی که وارد زندگیشان می شود را بلافاصله سرمایه گذاری می کنند. طرز فکر آنها این است که سرمایه باید منجر به درآمد غیرمستقیم شود

تفاوت های مهم افراد پولدار با افراد فقیر چیست؟ (کیفیت هوش مالی)

یک فرق بسیار جالب توجه و مهم افراد پولدار با افراد گروه اول و دوم این است که اولویت اول افراد ثروت ستیز و ثروت جو، پرداخت بدهی ها و هزینه هاست در حالیکه افراد پولدار اینطور فکر و عمل نمی کنند، اولویت اول افراد ثروت ساز، درآمد است و بدهی ها و هزینه ها اولویت آخر هستند. هوش مالی این رفتار را در انها به یک عادت و تکرار تبدیل کرده است، انها خود را محکوم به این نتایج شرایط می دانند. کار مهم دیگری که افراد پولدار میکنند این است که آنها فقط بخشی از درآمد خود را صرف هزینه ها میکنند مثلا 10درصد درآمدشان را برای هزینه ها قرار میدهند و هر زمان که این 10درصد به اندازه هزینه ی موردنیازشان شد، خرج میکنند، مثلا اگر نیاز به خرید مبل جدید دارند، صبر می کنند تا ده درصد پولشان به اندازه خرید مبل جید بشود و بعد اقدام به خرید می کنند، کاری که عموما افراد دو گروه اول، هرگز نمی کنند، آنها تمام درآمد خود را همان ابتدا خرج می کنند و به همین دلیل است که بقول معروف همیشه 8 شان گرو 9 شان است!

افراد ثروت ساز همیشه وقت آزاد بیشتری دارند و زمان بیشتری را می توانند صرف ارتباطات موثر بکنند و قطعا می توانند سرمایه گذاری های موفق بیشتری را انجام دهند و اینگونه است که پول پول می آورد.

با توجه ب توضیحات بالا مشخص شد که نگرش گروه اول نگرش افراد فقیر است و نگرش گروه دوم، نگرش کارمندی است و افرادی هستند که عموما دچار روزمره گی می شوند و افراد دسته سوم همان کسانی هستند که ذهنی ثروت آفرین و ثروت ساز دارند و جزو مرفهین به شمار می روند.

تعریف هوش مالی در یک جمله

مدیریت درآمد و هزینه و ارتباطی که بین آنها وجود دارد.

اگر هنوز کنجکاو هستید که بیشتر درباره هوش مالی بدانید و اینکه چطور می توانید به افراد گروه ثروت ساز بپیوندید، توصیه می کنم کتاب راز های و نیازهای موفقیت ایرانی را از سایت راز موفقیت و یا شماره دفتر راز موفقیت (22274915-22602047-09121752854) تهیه کنید، تا با هزاران راز افراد موفق در جهان آشنا شوید. لطفا نظرات و تجربیات خودتان را در رابطه با چیستی و اهمیت هوش مالی در زندگی خودتان و افرادی که شما می شناسید، در زیر این پست با ما به اشتراک بگذارید. همچنین شما میتوانید موضوعات مورد علاقه خود را جهت برنامه سازی در هفته های بعد را در زیر این بخش مطرح کنید. طبعا موضوعاتی که بیشتری لایک را خورده باشد، موضوع برنامه های بعدی برای شما خواهد شد. 

خرید کتاب رازها و نیازهای موفقیت ایرانی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ممنون استاد بابت زحماتتون.

سلام و عرض ادب خدمت استاد جولایی عزیز و گرانقدر و همکاران محترم سایت بزرگ و بی نظیر «راز موفقیت».
واقعاً واقعاً واقعاً مطالبی که دکتر جولایی بزرگ در تمامی مباحث و کلاسها و دوره ها و فایل های صوتی و حتی کتابهاشون ارائه میکنن، فوق العاده و خاص و نو و بسیار بسیار ارزشمند و گرانبها هستش و من همین جا وظیفه خودم میدونم که به استاد جولایی بزرگ و نازنین عرض کنم که: درود بر شما و بینهایت ممنون و سپاسگزارم بخاطر تلاشها و زحمات بی شائبه و قابل تحسین شما و البته بسیار نو و مفید و کاربردی و عمیق!!!!! دست شما رو میبوسم استاد عزیز…
همچنین، لازم هست که این رو هم به همه عزیزانی که این کامنت رو میخونن عرض کنم که جنس آموزه های دکتر محمود جولایی با سایر اساتید و مدرسان این حوزه کاملاً متفاوت و خاص هستش و به جرأت میتونم بگم که هرکی که با این تفکر و اطمینان خاطر بشینه پای درسها و آموزشها و بخصوص دوره های کاربردی استاد جولایی، بدون شک میتونه بهترین نتایج رو کسب کنه و شاهد معجزه ها و اتفاقات ناب و بی نظیر در زندگیش باشه…
با آرزوی بهترینها برای استاد جولایی عزیز و همه همکاران و عزیزان مجموعه سایت بی نظیر راز موفقیت

در پناه حق
یا علی مدد

0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی استبرو به فروشگاه